Utah

Wanneer we het hebben over Utah denken we aan verschillende zaken. In eerste instantie staat deze Amerikaanse staat uiteraard bekend omwille van de mormonen die er leven, onder meer in Salt Lake City. Wat we even niet uit het oog mogen verliezen is dat Utah ook de staat is die zomaar even vijf verschillende nationale parken huisvest. In principe zijn al deze parken (die zijn gelegen in het zuiden van de staat) het ontdekken waard. Laat je verbazen door de unieke natuurpracht waar de Verenigde Staten bekend om staat en neem beslist de tijd om al dit moois op je in te laten werken. De aanwezigheid van deze verschillende nationale parken maakt een bezoek aan de Amerikaanse staat Utah in ieder geval de moeite meer dan waard.

Salt Lake City, een aangename verrassing

We vertellen waarschijnlijk niets nieuws wanneer we zeggen dat Salt Lake City door de jaren heen steeds de reputatie had een wat saaie locatie te zijn waar eigenlijk niet veel was toegelaten. Een bekend voorbeeld daarvan was de haast ongekende beperking op vlak van alcoholische dranken die door de mormonen werd opgelegd. Gelukkig is er ondertussen heel wat veranderd. Salt Lake City is daardoor een een aantrekkelijkere stad geworden die op vandaag wel degelijk over een bloeiend nachtleven beschikt en die bovendien ook nog eens heel wat interessante monumenten of gebouwen heeft om te bezoeken. De Temple en de Tabernacle zijn slechts enkele bezienswaardigheden die het bezoeken meer dan waard zijn. Tijdens een rondreis doorheen Utah is even halt houden (of misschien wel even verblijven) in Salt Lake City dan ook zeker een aanrader.

utah1 salt-lake-city

Wintersporten in Utah

In verschillende Amerikaanse staten is het mogelijk om tijdens de wintermaanden fantastisch te wintersporten. Dit geldt zeker en vast ook voor de Amerikaanse staat Utah. Enkele van de beste skigebieden van Noord-Amerika zijn hier dan ook terug te vinden. Denk hierbij niet alleen aan Snowbird met haar ruim 103 kilometer aan pistes, maar ook aan Solitude waarvoor de hoofdstad van Utah, namelijk Salt Lake City de perfecte uitvalsbasis vormt. Eén ding staat in ieder geval vast, ben je tijdens de winter in Utah en ben je een liefhebber van de wintersport? Dan zal je, je hier zeker en vast geen moment vervelen!

Een campingplaats in het hoofdseizoen? Dat wordt een uitdaging!

Ben je van plan om in het hoofdseizoen naar Utah af te reizen en wil je graag gaan kamperen in één van de vijf nationale parken? In dat geval is het aan te raden om vroeg op de locatie aanwezig te zijn. In principe moet je al voor 09h00 voor de gate van het nationaal park staan om ook maar enige kans te maken om toegelaten te worden. Wil je in alle rust van de natuur kunnen genieten en je geen zorgen moeten maken om een vrije parkeerplaats? In dat geval is het altijd interessant om de zomer te laten voor wat het is en buiten deze periode de nationale parken te ontdekken. Ook in de winter zijn ze bijvoorbeeld werkelijk ronduit prachtig te noemen!

utah2 utah3

Klimaat van Utah

Wanneer je een bezoek plant aan de Amerikaanse staat Utah is het altijd interessant om je enigszins bewust te zijn van het weer dat je mag verwachten. Vergis je bovendien ook niet in de enorme temperatuurschommelingen die plaats kunnen vinden. Om maar een voorbeeld te geven, tijdens de zomermaanden kan het makkelijk overdag zo’n 30 graden worden. Na het ondergaan van de zon zakt de temperatuur evenwel al snel om vervolgens ’s nachts gemiddeld niet hoger uit te komen dan 7 à 10 graden. Ook tijdens volle zomer is een pull en vest voor ’s avonds dan ook zeker en vast aan te raden. Hou er bovendien rekening mee dat er in de winter vaak behoorlijk wat sneeuw in deze sneeuw ligt. Dat is ook niet zo vreemd, want gemiddeld valt er jaarlijks zo’n 2,5 meter van het witte goud.