Dallas

Tijdens een verblijf in Texas kan je er eigenlijk haast niet omheen om ook even halt te houden in de stad Dallas. Deze stad staat uiteraard vooral bekend omwille van de populaire, gelijknamige serie die er zich afspeelde, maar er valt voor toeristen heel wat meer te ontdekken. Vandaag de dag is Dallas een moderne, aantrekkelijke stad met heel wat hoogbouw, maar waar voor toeristen toch heel wat moois te ontdekken valt. Dallas is bovendien de negende grootste stad van Amerika en zal alleen al omwille van deze reden een zekere indruk nalaten op haar bezoekers. Denk jij er ook over na om tijdens je volgende vakantie in Texas even te verblijven of halt te houden in Dallas? Dan betekent de informatie op deze pagina voor jou meer dan waarschijnlijk reeds een goede start!

Op tornado’s jagen nabij het centrum van Tornado Alley

Je zou het op het eerste zicht misschien niet vermoeden, maar tornado’s vormen meer dan waarschijnlijk de grootste uit de natuur afkomstige bedreiging voor de stad Dallas. De stad bevindt zich namelijk in de buurt van het centrum van Tornado Alley waardoor ze voor tornado jagers elk jaar opnieuw een uitstekende uitvalsbasis is. Ondanks het feit dat het uiteraard zeer indrukwekkend is om dit natuurverschijnsel eens in het echt te zien moet het gezegd dat er ook heel wat gevaren aan verbonden zijn. Wil je dus met andere woorden tornado’s gaan spotten? Bekijk dan de mogelijkheden om mee te gaan op tornado jacht met ervaren jagers en trek er zeker en vast niet zomaar alleen op uit!

Eén van de grootste en drukste luchthavens ter wereld

Dallas is in eerste instantie niet meteen een belangrijke, toeristische trekpleister te noemen. Los van de serie die er zich heeft afgespeeld evenals het feit dat het gewoon een leuke stad is om in te vertoeven draait ze in het bijzonder om handel en bankieren. In het bijzonder de computertechnologie maakt hier een niet onbelangrijk deel uit van het zakenleven. Mede omwille van het gegeven dat Dallas door de jaren heen is uitgegroeid tot een belangrijk zakencentrum voor de Verenigde Staten is de internationale luchthaven één van de drukste van de wereld.

Moord op John F. Kennedy

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad Dallas is ongetwijfeld de Kennedy Memorial. Deze op vandaag bloeiende stad was namelijk ooit het decor voor de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy. Enkele dagen na de moord werd de vermoedelijke dader, namelijk Lee Harvey Oswald opgepakt. Hij werd evenwel op zijn beurt vermoord door de eigenaar van een bar in Dallas genaamd Jack Ruby. De moord op de president is een uiterst donkere bladzijde uit de geschiedenis van het anders zo uitnodigende Dallas.

Aantrekkelijke stad voor toeristen

Ondanks het feit dat Dallas geen toeristische topper is moet het gezegd dat even halt houden in deze stad tijdens een rondreis doorheen Texas toch zeker aan te raden is. Het centrum evenals Oak Lawn en Uptown nodigen uit om te ontdekken met haar talrijke winkels, restaurants evenals bruisende nachtleven. Je hoeft je hier als toerist werkelijk geen moment te vervelen. Wil je ook graag enkele leuke bezienswaardigheden meepikken tijdens je verblijf in Dallas? In dat geval zijn met name de bezienswaardigheden Dallas World Aquarium, Klyde Warren Park, Daeley Plaza evenals de Reunion Tower het bezoeken meer dan waard.