Steden

Er zijn maar weinig landen in de wereld terug te vinden waar je kennis kan maken met dergelijke indrukwekkende steden als in Amerika het geval is. Verschillende van deze steden vormen op zichzelf dan ook reeds voldoende reden voor reizigers om een bezoek aan de Verenigde Staten te overwegen. Denk hierbij aan namen als New York City, maar uiteraard ook Washington D.C., Los Angeles, San Francisco en Miami. Hier op Amerika.be hebben we voor elke Amerikaanse stad een apart onderdeel aangemaakt waarin je een schat aan informatie terug kan vinden. Of je nu meer te weten wil komen over de bezienswaardigheden van een bepaalde stad, of je op zoek bent naar interessante tips, je vindt het allemaal terug hier op Amerika.be.

Top 10 steden van Amerika

Ondanks het feit dat er bijzonder veel mooie en indrukwekkende steden zijn terug te vinden in Amerika kiezen het merendeel van de toeristen voor de ‘grote tien’. Het betreft hier steden die beschikken over een indrukwekkende, internationale bekendheid waardoor iedereen ze ook wel eens in het echt wil ervaren. Wij hebben de 10 meest populaire steden van Amerika alvast even apart voor jou op een rijtje gezet.

New York City

De eerste stad waar het merendeel van de mensen die een reis boeken naar Amerika kennis mee willen maken is uiteraard New York City. Deze prachtige stad imponeert elke seconde opnieuw en dat op tal van verschillende manieren. Laat je verbazen door de ruime keuze aan bezienswaardigheden die tot de absolute wereldtop behoren en duik samen met de sterren het bruisende nachtleven in. Proef bovendien de unieke sfeer op Times Square en vergeet uiteraard niet om even de hectiek te ontvluchten in het populaire Central Park. Eén ding staat vast, tijdens een verblijf in het prachtige New York City zal je, je geen moment vervelen!

Washington D.C.

De hoofdstad van het machtigste land ter wereld kan niet anders dan indrukwekkend zijn. Washington D.C. mag dan in eerste instantie in het leven zijn geroepen als politiek machtcentrum, dat neemt niet weg dat dit een stad is die nooit op je verlanglijstje mag ontbreken. Washington D.C. beschikt in vergelijking met bijvoorbeeld New York City over veel minder hoogbouw. Dat heeft alles te maken met het feit dat geen enkel gebouw binnen deze stad hoger mag zijn dan het Washington Monument. Over monumenten gesproken, verspreid over de Amerikaanse hoofdstad zijn er heel wat van deze bezienswaardigheden terug te vinden die je absoluut niet mag missen. Ben je op zoek naar een bijzondere (Amerikaanse) stad om te bezoeken die gegarandeerd een grote indruk op je zal maken? In dat geval nodigt Washington D.C. met The White House en uiteraard ook het US Capitol en de National Mall je graag uit om haar te komen ontdekken!

San Francisco

De Golden Gate Bridge en Alcatraz zijn slechts enkele van de vele troeven die San Francisco voor jou in huis heeft. Deze prachtige stad die deel uitmaakt van de Amerikaanse staat California staat er om bekend één van de meest tolerante steden te zijn van de Verenigde Staten. Dit resulteert in een gastvrije bevolking waar je snel vrienden maakt. Sowieso is San Francisco een echte smeltkroes van culturen. Je zal je tijdens een rondrit doorheen de stad dan ook vaak verbazen over de verschillende themabuurten. Je vindt hier dan ook niet alleen heel wat Japanse en Mexicaanse invloeden, ook Ieren, Russen en Afro-Amerikanen leven hier vredig met elkaar samen. Wil je op een leuke en unieke manier deze bijzondere stad ontdekken? Dan mag een ritje maken met de kabeltram zeker en vast niet op je planning ontbreken!

Los Angeles

Los Angeles staat in eerste instantie uiteraard bekend als de stad van de sterren. Deze verrassende stad wordt door heel veel reizigers vluchtig aangedaan en dat is jammer. Los Angeles heeft namelijk veel meer te bieden dan je misschien op het eerste zicht zou denken. Uiteraard moet je Hollywood Boulevard bezoeken en is het fantastisch om een foto te kunnen nemen van het Hollywood Sign. LA heeft echter nog heel wat meer voor jou in petto. Wat bijvoorbeeld te denken van de vele leuke winkels die hier zijn terug te vinden? En misschien wil je wel graag eens de vele karakteristieke wijken van de stad ontdekken of gewoon vertoeven aan Venice Beach? Dit alles maakt duidelijk dat Los Angeles een stad is die je moet proeven en ervaren en waarvan je vooral moet genieten!

Philadelphia

Als we je zeggen dat Philadelphia de plaats is waar in 1776 de onafhankelijkheidsverklaring werd ondertekend is dit op zich reeds meer dan voldoende reden om deze geschiedkundige stad te ontdekken. Philadelphia wordt ook wel eens de ‘City of Brotherly Love’ genoemd en is de op vijf na grootste stad van de Verenigde Staten. In het verleden, meer bepaald tussen 1790 en 1800 was ze zelfs even de officiële hoofdstad van Amerika. De prachtige historische binnenstad van deze Amerikaanse parel nodigt uit om te ontdekken. De bekendste bezienswaardigheden van de stad zijn ongetwijfeld de Independence Hall en uiteraard ook de Liberty Bell.


Gedetailleerde informatie per Amerikaanse stad

Ben je op zoek naar gedetailleerde informatie over een bepaalde stad die je in Amerika wenst te bezoeken? Dat is geen probleem. Wij stellen hierbij Amerika.be alles in het werk om het meest complete naslagwerk te worden boordevol interessante en indien mogelijk unieke informatie over de meest fantastische steden die de Verenigde Staten huisvest. Wil je graag meer te weten komen over een bepaalde stad? In dat dien je gewoon op de naam van de stad in kwestie in onderstaand overzicht te klikken.

AnchorageBoston • Chicago • Dallas • Kansas City • Las Vegas • Los Angeles • Miami
New Orleans • New York City • Philadelphia • San Francisco • Seattle • Washington D.C.