Rondreis West Amerika

Een rondreis doorheen West Amerika maken is voor elke reiziger ongetwijfeld een onvergetelijke gebeurtenis. Het maken van een autorondreis doorheen deze regio laat je dan ook kennismaken met enkele absolute hoogtepunten van de Verenigde Staten. Wil jij ook graag een rondreis langs de westkust van Amerika maken? Dan zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee zal willen houden. Ga je de rondreis bijvoorbeeld zelf samenstellen of ga je dit uitbesteden aan een gespecialiseerde partij? In ieder geval, alles wat je graag zou willen weten over het ondernemen van een rondreis doorheen West Amerika ontdek je hier op deze pagina!

Waarom kiezen voor een rondreis door West Amerika?

In het bijzonder de voorbije jaren kon er worden vastgesteld dat steeds meer mensen er voor kiezen om een rondreis door West Amerika te boeken. Deze keuze wordt zeer bewust gemaakt. Toeristen die naar Amerika afreizen trekken hiervoor een aanzienlijk langere periode uit waardoor ze over voldoende tijd beschikken om in één klap verschillende omgevingen aan te doen. Het boeken van een rondreis leent zich daar uiteraard uitstekend voor. Dit is echter lang niet het enige voordeel waar je op kan rekenen. Andere voordelen van een rondreis  door West Amerika zijn:

 • Je kan met je partner reizen, maar ook in een grote(re) groep;
 • Je kan min of meer zelf bepalen welke locaties er worden bezocht;
 • Er is eigen vervoer voor handen waardoor je geniet van een optimale vrijheid;
 • Je kan de rondreis afstemmen op basis van je beschikbare budget;
 • In geen tijd ontdek je tal van toeristische pareltjes van formaat;

Hoe jouw West Amerika rondreis er precies uit zal komen te zien is natuurlijk afhankelijk van je eigen voorkeur(en). Zo zal je bijvoorbeeld moeten bepalen of je kiest voor een private rondreis of een groepsrondreis. In het laatste geval doe je dit uiteraard met tal van andere mensen die je nog niet kent. Op deze manier ontstaan echter vaak  de mooiste vriendschappen. Dit maakt ook een groepsrondreis ondernemen naar West Amerika in de praktijk zeker en vast de moeite waard.

Wat valt er te ontdekken tijdens een rondreis doorheen West Amerika?

Een rondreis door West Amerika boeken staat er algemeen om bekend de beste manier te zijn om deze boeiende regio te ontdekken. Er zijn aan de Westkust van Amerika dan ook heel wat toeristische pareltjes terug te vinden. Het gaat hierbij onder meer om de volgende bezienswaardigheden:

Door het boeken van een rondreis door de westkust van Amerika kan je in een mum van tijd al deze prachtige bezienswaardigheden ontdekken. Dit bovendien (afhankelijk van de gekozen formule) op je eigen tempo en / of in een leuke groep. Voor veel mensen is dit echt dé manier om kennis te maken met al het moois dat de Amerikaanse westkust te bieden heeft.

Keuze tussen een groepsrondreis en een individuele rondreis

De eerste keuze welke je moet maken voor wat een rondreis doorheen West Amerika betreft is of je deze alleen of in groep gaat maken. Heb je bijvoorbeeld niemand die met jou de Amerikaanse westkust wil ontdekken? In dat geval kan het boeken van een West Amerika groepsreis voor jou een interessante keuze zijn. Wil je er liever op uit trekken met vrienden of familie? In dat geval is het boeken van een individuele rondreis mogelijks de meest voor de hand liggende keuze.

Welke reisorganisaties bieden rondreizen doorheen West Amerika aan?

Wil jij graag een West Amerika rondreis boeken bij een gespecialiseerde reisorganisatie? Dat is natuurlijk perfect mogelijk. Heel wat reizigers geven hier ook de voorkeur aan. Dit is uiteraard niet in het minst het gevolg van het feit dat het boeken van een compleet georganiseerde rondreis er voor zorgt dat je, je zelf nergens nog zorgen om hoeft te maken. De reisorganisatie neemt je in principe alle zorgen perfect uit handen. In ieder geval, voor het boeken van een rondreis door West Amerika kan je er voor kiezen om gebruik te maken van onder meer de onderstaande reisorganisaties:

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je geen standaard rondreis wenst te ondernemen naar West Amerika. Dat hoeft geen probleem te zijn. Tal van verschillende organisaties waaronder bijvoorbeeld Connections kunnen je helpen om een rondreis naar de Westkust van Amerika zelf samen te stellen. Daarover meer in het volgende stukje van deze pagina.

Een rondreis naar de Westkust van Amerika zelf samenstellen?

Tegenwoordig ben je voor het samenstellen van een rondreis absoluut niet meer uitsluitend aangewezen op de diensten van een gespecialiseerde reisorganisatie, in tegendeel. Wanneer je zelf een beetje tijd en moeite kan en wil investeren is het zelf uitstippelen van je rondreis doorheen West Amerika dan ook perfect mogelijk. Je dient bij het zelf samenstellen van je rondreis wel verschillende zaken te regelen zoals:

 1. Het vliegticket voor de aanvlieg- en retourstad;
 2. De exacte route die je gaat afleggen;
 3. De eventuele accommodaties waarin je wenst te verblijven;
 4. Het type voertuig waar gebruik van wordt gemaakt;
 5. De tickets voor eventuele bezienswaardigheden die je wenst te bezoeken;

In eerste instantie is er natuurlijk het vliegticket voor de aanvlieg- en retourstad. Afhankelijk van de gekozen rondreis is het mogelijk dat beide steden dezelfde zijn, maar dit gebeurt eerder zelden. Dit betekent in de praktijk dat je vanuit twee verschillende steden de meest interessante vliegtickets zal moeten bekijken voor de gewenste data.

Het uitstippelen van de route voor je rondreis

Heb je bovenstaande geregeld? Dan weet je precies wat de begin- en einddatum zijn van je West Amerika rondreis. Nu kan je beginnen met het invullen van je vakantiedagen. Dit doe je uiteraard door eerst en vooral een route uit te stippelen. Dit lijkt eenvoudig, maar dat is het niet. Je moet er immers bij je rondreis uitstippelen rekening mee houden dat je mogelijks op bepaalde plaatsen meer tijd zal willen doorbrengen dan op andere het geval is. Een goede planning is dan ook van cruciaal belang.

Wanneer je de route hebt bepaald kan je vervolgens ook de verschillende accommodaties vastleggen. Let op dat deze op een haalbare afstand van elkaar zijn gelegen. Het op voorhand boeken van je accommodaties en niet met bijvoorbeeld een camper rondreizen zorgt er immers voor dat je de te overbruggen afstanden wel elke dag zal moeten zien te halen. Mede omwille van deze reden opteren heel wat mensen die een rondreis door West Amerika boeken toch voor het gebruik van een camper.

Tickets voor bezienswaardigheden op voorhand boeken of niet?

Een rondreis naar Amerika naar de Westkust zelf samenstellen betekent ook dat je een planning zal willen opstellen met de te bezoeken bezienswaardigheden. Wanneer je dit doet kan het geen kwaad om na te gaan of je de tickets voor deze bezienswaardigheden niet op voorhand online kan boeken. Vaak levert dit je niet alleen een praktisch, maar bovendien ook nog eens een financieel voordeel op. Doe hetzelfde overigens ook voor de excursies die je mogelijks wenst te ondernemen.

Tips voor jouw rondreis door West Amerika

In het bijzonder wanneer je voor het eerst een rondreis door West Amerika gaat maken zal je kunnen vaststellen dat dit een behoorlijk intensieve manier van reizen is. Het is een prachtige manier van reizen, maar ze is intensief. Omwille van deze reden en om er voor te zorgen dat je tijdens je vakantie niet geconfronteerd wordt met onverwachte situaties is het de moeite waard om stil te blijven staan bij de onderstaande tips:

 1. Zorg voor een goede voorbereiding voor je rondreis;
 2. Controleer of alles voor je rondreis correct is geregeld of geboekt;
 3. Hou rekening met de actuele weersomstandigheden tijdens je rondreis;
 4. Voorzie een goede (Amerikaanse) navigatie;
 5. Neem enkele reisgidsen mee, zoals bijvoorbeeld een Lonely Planet;
 6. Hou rekening met de rest van de groep bij een groepsrondreis;

Uiteraard zijn de tips die we je kunnen geven steeds afhankelijk van het soort rondreis welke je boekt naar West Amerika. Boek je een rondreis samen met je partner of familie of vrienden? In dat geval verloopt deze anders dan wanneer je deel gaat uitmaken van een groepsrondreis. Dat spreekt uiteraard voor zich.

Welk budget heb je nodig voor een rondreis door West Amerika?

Last but not least moet je uiteraard ook even goed nadenken over het budget dat je beschikbaar moet hebben voor jouw rondreis door West Amerika. Heel wat verschillende zaken hebben een directe invloed op de kostprijs van jouw rondreis. In eerste instantie is er uiteraard het feit of je opteert voor een groepsrondreis of voor een individuele rondreis. In het geval van een groepsrondreis is het zo dat je in principe op voorhand een goed beeld hebt van de volledige kostprijs van de reis in kwestie. Dat geldt helaas slechts in veel mindere mate voor een individuele rondreis. In dit geval kan je tijdens de vakantie nog te maken krijgen met extra kosten zoals:

 • Parkeerkosten (behoorlijk duur in grote steden);
 • Brandstofkosten;
 • Kosten voor bepaalde bezienswaardigheden die je wil bezoeken;
 • De kosten van het eten en drinken tijdens je vakantie;
 • De eventuele extra kosten voor accommodatie, kampeerplaatsen, etc.;

In het bijzonder voor een individuele rondreis naar de Westkust van Amerika geldt dan ook dat je er altijd goed aan doet om een budget op te stellen voor je vakantie. Op basis van dit budget kan je dan precies bepalen wat je tijdens je rondreis allemaal wel en niet kan doen.