Rondreis Oostkust Amerika

Een rondreis doorheen de Oostkust van Amerika staat voor veel mensen reeds een behoorlijke tijd op hun to-do-lijstje. Het moet dan ook gezegd dat de Oostkust van de Verenigde Staten reizigers heel wat moois te bieden heeft. Tijdens een rondreis maak je dan ook niet alleen kennis met heel wat indrukwekkende steden, maar ook met een prachtige natuur. Zou jij ook graag een rondreis naar Oost Amerika willen ondernemen? Ben je daarvoor echter nog op zoek naar meer informatie en / of enkele interessante tips? Dan ben je daarvoor op deze pagina aan het juiste adres!

De hoogtepunten van een rondreis door Oost Amerika

Het spreekt voor zich dat er in Amerika heel wat verschillende rondreizen worden aangeboden. Waarom zou je er dan precies voor moeten kiezen om een rondreis te boeken naar de Oostkust van de Verenigde Staten? Wel, omwille van verschillende redenen. In eerste instantie zijn er de verschillende bezienswaardigheden die je hier kan ontdekken. Tijdens je rondreis naar de Oostkust van Amerika zal je dan ook onder meer kennis kunnen maken met:

 • De metropool New York met onder meer Central Park en Times Square;
 • De prachtige Freedom Trail in de stad Boston;
 • Het Acadia National Park;
 • Washington DC met uiteraard het Witte Huis en het Capitool;
 • Het schiereiland Cape Cod;
 • De Niagara Falls;
 • De Green Mountains;

Bovenstaande bezienswaardigheden zijn uiteraard nog maar het topje van de ijsberg. In de praktijk zal je tijdens een rondreis doorheen de Oostkust van de Verenigde Staten immers ook nog heel wat andere bezienswaardige locaties en monumenten ontdekken. In ieder geval mag het duidelijk zijn dat de Oostkust van Amerika echt heel wat moois voor jou in petto heeft. Het ondernemen van een rondreis naar deze streek is dan ook zonder meer de moeite waard.

Voorbeeld van een rondreis door Oost Amerika

Er worden door menig aantal reisorganisaties tal van verschillende rondreizen naar de Oostkust van Amerika aangeboden. Wanneer je in het standaard aanbod geen rondreis terug kan vinden die aan jouw verwachtingen weet te voldoen is het ook nog steeds mogelijk om een rondreis op maat te laten samenstellen. Een zeer populaire roadtrip doorheen de Amerikaanse Oostkust is deze die begint bij Fort Kent vlakbij de grens met Canada. Van hieruit reis je naar Key West in het zonnige Florida. Deze fantastische route voert je mee over de US Highway 1 waardoor je kennis kan maken met heel wat prachtige steden, maar even goed ook met uitnodigende, charmante kustplaatsjes. Uiteraard spreekt het voor zich dat je tijdens deze Oostkust Amerika rondreis ook tal van verschillende nationale parken aan zal doen.

Het ondernemen van de bovenstaande roadtrip neemt in principe zo’n 3 weken tijd in beslag. Bovendien is een rondreis naar de Oostkust van Amerika eigenlijk altijd erg eenvoudig uit te voeren. Je moet namelijk bij wijze van spreken alleen maar continue rechtdoor rijden. Uiteraard moet je onderweg wel halt zien te houden bij de belangrijkste stopplaatsen. Eén van de eerste stopplaatsen die je aan zal doen tijdens deze rondreis zijn New York City, Portland, Maine en natuurlijk ook de historische stad Boston.

Ben je even lekker gaan shoppen in New York? In dat geval kan je, je rondreis vervolgen richting New Jersey. Hier bevindt zich ook het gokparadijs Atlantic City. Vervolgens kan je van hieruit de Ocean Drive nemen richting het zuiden. Op het meest zuidelijke puntje is Cape May terug te vinden. Het betreft hier een vrij serene kustplaats welke zich kenmerkt door de aanwezigheid van prachtige, Victoriaanse huizen. Vanuit New Jersey kan je vervolgens de staatsgrens oversteken naar Delaware.

Een oude vuurtoren duidt de grens aan met Maryland. Door het nemen van de Highway 1 heb je de mogelijkheid om kennis te maken met het fantastische Assateague Island. Je kan hier fantastisch kamperen, maar ook lekker kanoën of gewoon gaan zwemmen. Vooraleer Maryland achter je te laten is er natuurlijk ook de verplichte stop in Washington D.C. Hier mag een bezoek aan onder meer het Witte Huis uiteraard niet op de planning ontbreken. Deze rondreis naar de Oostkust van Amerika wordt vervolgd middels de staat Virginia. Hier reis je langs uitgestrekte tabak- evenals katoenplantages. Overnachten kan je hier onder meer doen in het charmante plaatsje Chincoteague.

In South Carolina hou je halt bij niet alleen Myrtle Beach, maar ook bij het Cape Romain National Wildlife Refuge. Net over de grens met Georgia is Savannah terug te vinden. Vanuit Georgia vervolg je, je route richting de Sunshine State met uiteraard als één van de absolute hoogtepunten Miami! Deze prachtige rondreis door Oost Amerika wordt afgesloten met de voetjes in het zand op het prachtige eiland Key West.

Wat is de beste reistijd voor een rondreis doorheen de Oostkust van Amerika?

In principe is het op elk moment van het jaar mogelijk om een rondreis te boeken langs de Oostkust van Amerika. Wel dien je er rekening mee te houden dat je tijdens de winter geconfronteerd kan worden met sneeuw in de noordelijke staten. Geef je er mede daarom de voorkeur aan om tijdens de zomer deze roadtrip te ondernemen? Hou er dan rekening mee dat je in met name de staat Florida te maken kan krijgen met erg heet en vochtig weer. Omwille van deze redenen wordt het aangeraden om deze rondreis te maken tijdens het voorjaar of najaar. Let wel, Florida kent een orkaanseizoen dat loopt van 1 juni tot 30 november. Ook hier zal je rekening mee willen houden.

Hoelang duurt een rondreis doorheen Oost Amerika?

Hoeveel tijd je precies dient te voorzien voor een rondreis naar Oost Amerika is in de praktijk sterk afhankelijk van de route die je wenst af te leggen. Kies je voor de volledige route? Dan dien je rekening te houden met een te overbruggen afstand van zo’n slordige 4000 kilometer. Afhankelijk van hoeveel kilometer je per dag wil doen is het mogelijk om dit traject in zo’n twee à drie weken te doen. In dit geval zal je er echter een strak reisschema op na moeten houden. Wil je graag meer tijd hebben om ook halt te kunnen houden bij de minder bekende bezienswaardigheden? In dat geval is het mogelijks wenselijk om drie à vier weken te voorzien.

Ben je niet van plan om de volledige Oostkust van Amerika af te rijden? In dat geval kan je enkele van de standaard rondreizen boeken die worden aangeboden door de verschillende reisorganisaties. Hoeveel tijd je dan precies dient te voorzien wordt steeds aangegeven bij de rondreis in kwestie. Ook in deze gevallen zal een periode van zo’n twee à drie weken echter wellicht het minimum zijn.

Keuze tussen een groepsrondreis en een individuele rondreis

Het spreekt voor zich dat je een rondreis naar Amerika doorheen de Oostkust op verschillende manieren kan ondernemen. Zo is er niet alleen het verschil tussen een autorondreis en een rondreis met een camper. Wat bovendien ook te denken van het verschil tussen een groepsrondreis en een individuele rondreis? Beide soorten rondreizen beschikken over diens eigen, specifieke voordelen. Voor een groepsrondreis geldt bijvoorbeeld dat:

 • Je veelal kan rekenen op een zeer interessante kostprijs;
 • Er zomaar heel wat nieuwe vrienden gemaakt kunnen worden;
 • Alles op voorhand voor je is geregeld;
 • Je altijd kan rekenen op een optimale gezelligheid;

Ondanks bovenstaande voordelen brengt een groepsrondreis ook enkele nadelen met zich mee. Zo ligt het schema volledig vast en heb je uiteraard nog heel wat andere mensen waar je rekening mee moet houden. Omwille van deze redenen geven heel wat reizigers uiteindelijk toch de voorkeur aan een individuele rondreis naar de Oostkust van Amerika. In dit geval zijn de volgende voordelen dan weer van toepassing:

 • Je kan volledig zelf het reisschema bepalen;
 • De rondreis kan perfect worden afgestemd op je budget;
 • Je reist met mensen die je goed kent;
 • Je hoeft geen rekening te houden met vreemden;

Afhankelijk van de persoonlijke eisen en verwachtingen waar jij over beschikt zal je uiteindelijk een keuze moeten maken tussen één van de hierboven aangegeven mogelijkheden. Voor welk type rondreis naar de Oostkust van Amerika jij uiteindelijk ook mag kiezen, je kan gegarandeerd rekenen op een onvergetelijke vakantie!

Waar kan je een rondreis naar Oost Amerika boeken?

Er zijn heel wat verschillende reisorganisaties die het mogelijk maken om een rondreis naar Oost Amerika bij te boeken. Je moet er wel rekening mee houden dat het aanbod met zowel groepsrondreizen als individuele rondreizen in de praktijk sterk afhankelijk kan zijn van partij tot partij. Omwille van deze reden kan het de moeite waard zijn om je even grondig te verdiepen in het aanbod van de verschillende reisorganisaties. Enkele partijen waar je een beroep op kan doen voor je rondreis naar Oost Amerika zijn:

Door je Oostkust Amerika rondreis te boeken bij één van de bovenstaande partijen kan je alle zorgen uit handen geven. Zij zorgen er namelijk voor dat je een volledig georganiseerde rondreis kan boeken die je nooit meer zal vergeten. Wil je toch liever zelf een rondreis samenstellen geheel op basis van jouw wensen? Ook dat is mogelijk. Bij Connections kan je onder meer de vereiste vliegtickets evenals een huurwagen ook gewoon los boeken.