Roadtrip

Een roadtrip door Amerika boeken is één van de beste manieren om dit veelzijdige, omvangrijke land ten volle te ontdekken. Tijdens het ondernemen van een roadtrip door de USA ontdek je namelijk vaak pas echt hoe groot de verschillen tussen de diverse Amerikaanse staten wel niet zijn. Of je nu geïnteresseerd bent in een roadtrip door West-Amerika of je altijd al hebt gedroomd van een roadtrip doorheen Florida, in beide en nog zoveel meer andere gevallen zal je kunnen ontdekken dat er altijd wel een roadtrip kan worden geboekt welke de vooropgestelde verwachtingen zal weten in te lossen. We stellen er op deze pagina alvast enkele aan je voor.

Populaire routes voor een roadtrip door Amerika

Amerika is natuurlijk een zeer groot en uitgestrekt land. Dit heeft er voor gezorgd dat er door de jaren heen heel wat populaire routes zijn ontstaan. Wanneer ook jij een roadtrip naar Amerika wenst te ondernemen zal je uiteraard ook een bepaalde route willen uitstippelen. Wij zochten alvast enkele populaire roadtrips doorheen de Verenigde Staten voor je uit en stellen ze hieronder graag aan je voor.

Roadtrip over California State Route 1

Een werkelijk prachtige roadtrip door West-Amerika maakt gebruik van de California State Route 1, ook wel Highway 1 genoemd. Deze mooie, kronkelige route strekt zich over een afstand van zo’n slordige 1000 kilometer uit langs de westkust van de Verenigde Staten. Hoe jouw roadtrip er in dit geval precies uit zal komen te zien is sterk afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Je kan ze namelijk op verschillende manieren afleggen. Heel wat reizigers kiezen er bijvoorbeeld voor om uitsluitend het stuk tussen San Francisco en Los Angeles te rijden. Opteer je voor de langere roadtrip? In dat geval kan je bijvoorbeeld van Seattle naar San Diego rijden.

Tijdens je roadtrip over de California State Route 1 zal je kunnen vaststellen dat je onderweg niet alleen kennis zal maken met heel wat uitgestrekte bossen, maar ook met kleine, charmante vissersdorpjes evenals met verlaten strandjes waar het romantisch vertoeven is. Uiteraard spreekt het voor zich dat deze roadtrip je ook nog mee zal voeren langs verschillende indrukwekkende steden dei allen een bezoek meer dan waard zijn. Misschien wel het mooiste van deze roadtrip? Dat je kan rekenen op een haast ononderbroken uitzicht op de Grote Oceaan!

Roadtrip “Het beste van de Amerikaanse Westkust”

Ben jij ook vooral te vinden voor een roadtrip doorheen West-Amerika? Beschik je bovendien over zo’n twee à drie weken tijd? Dan is het perfect mogelijk om tijdens deze periode niet alleen de belangrijkste steden, maar ook de prachtige natuur van het zuidwesten van Amerika te ontdekken. Start je roadtrip in Los Angeles en breng als eerste een bezoek aan Hollywood. Vervolgens ga je met de huurauto of camper richting Yoshua Tree Park om daarna Lake Havasu aan te doen. Je route zet je verder door naar Grand Canyon Village te rijden welke zich op ongeveer 5 kilometer van de Grand Canyon bevindt. Vergis je niet, een bezoek aan de Grand Canyon kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Zo ben je er al snel een hele dag kwijt!

Laat de Grand Canyon vervolgens achter je en vervolg je roadtrip doorheen West-Amerika via Bryce en Zion National Park om vervolgens te arriveren in Las Vegas. Je kan er voor kiezen om hier even wat langer te verblijven of je vervolgt je route al snel via Death Valley, Sequoia en uiteindelijk Yosemite naar San Francisco. Deze volledige roadtrip overbrugt een afstand van zo’n slordige 3100 kilometer.

Roadtrip over Route 66

Natuurlijk mag een roadtrip over de bekendste, historische route van de Verenigde Staten niet in dit overzicht ontbreken. Route 66 loopt van Chicago helemaal tot in Santa Monica bij Los Angeles. Deze route werd tijdens de jaren 30 veelvuldig gebruikt door Amerikanen om naar het westen van het land te reizen. Ben je van plan om in de voetsporen te treden van de goudzoekers? Wees er dan zeker van ook even enkele dagen gewoon in Chicago te vertoeven. Niet alleen de indrukwekkende skyline, maar ook het vele culturele erfgoed van de stad zullen ongetwijfeld weten te overtuigen. Een roadtrip over de Route 66 neemt je mee doorheen zomaar even 8 verschillende Amerikaanse staten. Hierdoor krijg je in één klap een goed beeld van de culturele verschillen die gelden tussen de verschillende staten.

Wanneer je deze roadtrip doorheen Amerika wil doen zal je Chicago moeten gebruiken als aanvliegstad. De retourvlucht moet in principe gebeuren vanuit Los Angeles. Deze volledige roadtrip is goed voor een totaal te overbruggen afstand van zo’n 3950 kilometer.

De Roadtrip “The Deep South”

Het muzikale zuidoosten van Amerika leent zich werkelijk uitstekend voor het ondernemen van een roadtrip. Het beginpunt van deze roadtrip door Amerika is de hoofdstad van Georgia, namelijk Atlanta. Dit is niet alleen hoofdstad van de Amerikaanse staat Georgia, maar ook een belangrijk knooppunt in de regio. Via het altijd weer even adembenemende Great Smokey Mountains National Park kom je aan in Nashville Tennessee. Uiteraard staat deze locatie bekend als de absolute bakermat van de country muziek. Je geniet hier niet alleen van het echte cowboy-leven, maar ook van de meest sfeervolle live muziek. Je roadtrip vervolgen doe je richting Memphis, uiteraard een must voor alle fans van Elvis Presley. Deze fans moeten ook zeker even halt houden bij Tupelo, de geboorteplaats van de king of rock & roll.

Voor liefhebbers van blues mag uiteraard even halt houden in Natchez niet op de planning ontbreken. Deze plaats is gelegen aan de Mississippi rivier. Vergeet ook zeker niet om de indrukwekkende moerasgebieden van Louisiana te ontdekken waar je onder meer op excursie kan gaan met een zogenaamde airboat. Je roadtrip beëindigen doe je uiteraard in de absolute stad van de jazz, namelijk New Orleans. In het bijzonder wanneer het wereldbekende ‘Mardi Gras’ carnaval plaatsvindt aan het begin van het jaar is dit een echt onvergetelijke locatie om te bezoeken. Deze roadtrip voert je mee over 2100 kilometer aan wegen.

Op roadtrip door Florida, “The Sunshine State”

Het zonnige Florida staat er om bekend zich als geen ander te lenen voor een roadtrip. Dat is niet gelogen, want ‘The Sunshine State’ biedt je alles wat je hart maar begeert. Gaande van prachtige, witte Caribisch aandoende stranden tot de meest spectaculaire attractieparken en van mooie nationale parken tot de meest levendige steden. De meest optimale roadtrip door Florida begint (hoe kan het ook anders) in Miami. Vervolgens neemt de route je mee door het Everglades National Park naar Naples om vervolgens via Tampa en Clearwater bij Orlando aan te komen. De roadtrip neemt je daarna mee via Fort Lauderdale en de Florida Keys terug tot in Miami. In totaal is deze roadtrip door Florida goed voor een slordige 1550 kilometer en neemt ze gemiddeld zo’n twee à drie weken in beslag.

Belangrijke tips voor een roadtrip naar de USA

Wil jij ook graag een roadtrip door Amerika ondernemen? Heb je er echter geen idee van hoe je deze moet plannen? Is het jou ook nog niet helemaal duidelijk met welke belangrijke aandachtspunten je tijdens het uitstippelen van je roadtrip rekening dient te houden? In dat geval kunnen de onderstaande roadtrip tips je daar wellicht bij helpen!

 1. Begin tijdig met het plannen van je roadtrip en plan zorgvuldig;
 2. Maak een keuze tussen een gewone huurauto en een camper of campervan;
 3. Hou rekening met de actuele brandstofkost bij het bepalen van je budget voor je roadtrip;
 4. Parkeren in de grootsteden is ongelofelijk duur, probeer dit zoveel mogelijk te vermijden;
 5. Denk goed na vooraleer een cabrio te huren. Deze auto’s zijn niet alleen duurder, daarnaast verbruiken ze ook vaak meer;
 6. Vergeet niet om over gepaste navigatie te beschikken voor je roadtrip doorheen Amerika;

Ga je tijdens de zomer een roadtrip ondernemen door de USA? Vergeet dan ook zeker niet om een koelbox aan te kopen. Deze zal je tijdens je roadtrip absoluut heel goed kunnen gebruiken!

Hoeveel bedragen de kosten voor een roadtrip door de USA?

Tot slot spreekt het voor zich dat je bij het uitstippelen van je roadtrip door de USA ook rekening zal willen houden met de kosten die daaraan verbonden zijn. Deze kosten beïnvloedt je voor een groot deel uiteraard zelf. De volgende factoren oefenen hier immers allemaal een invloed op uit:

 1. Het soort auto dat je gaat huren voor je roadtrip;
 2. De route die je gaat afleggen;
 3. De actuele brandstofkosten;
 4. Of je gaat verblijven in accommodaties of in een camper;
 5. Met hoeveel personen je de roadtrip gaat ondernemen;

Bovenstaande zorgt er voor dat het zeer complex is om zomaar aan te geven met welke kosten je voor jouw roadtrip door de USA rekening dient te houden. Bovendien is het ook nog eens zo dat er doorheen de Verenigde Staten verschillende tolwegen lopen die uiteraard ook het vereiste budget extra de hoogte in kunnen duwen. Dan hebben we het ook nog niet over de parkeertarieven gehad in de Amerikaanse grootsteden die vaak de pan uit swingen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, tracht goed met alle verschillende factoren rekening te houden die de kostprijs van je roadtrip door Amerika kunnen beïnvloeden. Alleen op deze manier kom je uiteindelijk tot een realistische prijssetting voor jouw roadtrip door Amerika.