Individuele Rondreizen

Wil je liever niet in groep naar Amerika reizen, maar wel alleen, samen met vrienden of gewoon met je partner? Wil je echter graag hebben dat de organisatie van jouw reis naar Amerika volledig kan worden uitbesteed? In dat geval biedt een individuele rondreis naar Amerika de perfecte oplossing. Een individuele rondreis naar de USA boeken zorgt er namelijk voor dat je kan genieten van het beste van twee werelden. In eerste instantie reis je namelijk op je eigen tempo, maar daarnaast is alles toch gewoon voor je geregeld. Of je nu een individuele rondreis naar West-Amerika of naar een andere regio in de VS wenst te ondernemen, je ontdekt er alles over hier op deze pagina!

De voordelen van een individuele rondreis naar Amerika boeken

Wil jij liever niet met onbekende mensen om vakantie gaan naar de USA? Zou je liever met goede vrienden of bijvoorbeeld je partner naar de Verenigde Staten willen afreizen? Dat is natuurlijk mogelijk. Het boeken van een individuele rondreis naar Amerika brengt zelfs heel wat interessante voordelen met zich mee. Welke voordelen dit nu precies zijn zal meteen blijken uit het onderstaande overzicht.

 • De organisatie zorgt voor het regelen van alle boekingen;
 • Wanneer er zich een probleem voordoet kunt u terugvallen op de reisorganisatie;
 • De reisorganisatie waarbij je boekt kan je adviseren over de belangrijkste bezienswaardigheden;
 • De reis kan worden samengesteld geheel op maat van jouw wensen als reiziger;
 • Alle hotels zijn gereserveerd, je moet er alleen voor zorgen dat je er op de afgesproken datum geraakt;

Naast bovenstaande voordelen is het ook zo dat een individuele rondreis doorheen de Verenigde Staten eigenlijk geschikt is voor ieders budget. Een individuele rondreis doorheen de USA laten samenstellen kan immers perfect gebeuren op basis van de beschikbare financiële middelen.

Een individuele rondreis naar West-Amerika boeken

Heel wat mensen opteren tegenwoordig voor het ondernemen van een individuele rondreis naar de Amerikaanse westkust. Dat is het gevolg van het feit dat deze regio enkele fantastische bezienswaardigheden voor reizigers in petto heeft. Tijdens een individuele rondreis is het dan ook altijd een goed idee om (ten minste) de volgende locaties aan te doen:

Uiteraard zijn bovenstaande bezienswaardigheden nog maar het puntje van de ijsberg. Naargelang jouw persoonlijke voorkeur(en) is het dan ook mogelijk om bijvoorbeeld meer natuur of net meer steden in je planning op te nemen voor de westkust. Ben je op zoek naar een potentieel interessant alternatief voor een individuele rondreis in Amerika naar de Westkust? In dat geval spreekt het voor zich dat ook andere regio’s in de VS het overwegen meer dan waard kunnen zijn.

Ontdek de prachtige oostkust met een individuele rondreis

De meeste reizigers die voor het eerst afreizen naar de USA doen dat uiteraard naar de oostkust van de Verenigde Staten. In het bijzonder de stad New York wordt dan vaak verkozen als eerste kennismaking met het land. In de praktijk is het ook altijd de moeite waard om een rondreis naar deze regio te overwegen. De oostkust van de Verenigde Staten bevat immers nog heel wat andere hoogtepunten die wachten om ontdekt te worden. Enkele interessante bezienswaardigheden die je kan ontdekken tijdens jouw individuele rondreis naar de oostkust van de Verenigde Staten zijn:

 • Massachusetts met de hoofdstad Boston;
 • De Niagara Falls op de grens met Canada;
 • Washington DC, de hoofdstad van Amerika;
 • New York met haar vele tot de verbeelding sprekende bezienswaardigheden;

Keuze uit tal van verschillende reisformules

Bij het boeken van een individuele rondreis naar de USA zal je kunnen vaststellen dat er altijd een keuze kan worden gemaakt uit verschillende reisformules. Een bijzonder populaire optie is bijvoorbeeld een roadtrip. Tijdens een roadtrip is het mogelijk om op verschillende manieren het wondermooie Amerika te ontdekken. Denk hierbij aan:

 1. Het boeken van een huurwagen gecombineerd met overnachtingen in hotels;
 2. Een individuele rondreis met een camper of een campervan;
 3. Een rondreis waarbij er gebruik wordt gemaakt van campings en / of glampings;

Ook bovenstaande mogelijkheden benadrukken het feit dat een individuele rondreis naar Amerika boeken kan worden afgestemd op de persoonlijke wensen evenals het beschikbare budget.

Een individuele rondreis boeken met kinderen

Niet alleen volwassenen, maar zeker ook kinderen zijn gefascineerd door het wonderlijke Amerika. Zij zien uiteraard heel wat steden opduiken in films en series die ze kijken waardoor ze er graag ook in het echt kennis mee willen maken. Dat is geen enkel probleem. Verschillende reisorganisaties waaronder bijvoorbeeld Joker maken het mogelijke om individuele rondreizen doorheen Amerika (deels) af te stemmen op kinderen. Dit uit zich in de praktijk op tal van verschillende manieren.

Zo kunnen er bijvoorbeeld activiteiten worden gepland op maat van korte beentjes. Daarnaast kunnen de af te leggen afstanden per dag worden ingeperkt en is er uiteraard de keuze uit een reeks van kindvriendelijke hotels. Ga je op reis naar Amerika met tieners die wel houden van een beetje actie en avontuur? In dat geval spreekt het voor zich dat er ook enkele extra avontuurlijke activiteiten in het reisschema kunnen worden opgenomen.