Citytrip Amerika

Er zijn maar weinig landen in de wereld die zo uitgestrekt zijn als de Verenigde Staten van Amerika. De redenen waarom reizigers van over de hele wereld er een bezoek aan brengen zijn dan ook sterk uiteenlopend. De één zal de natuurpracht van de verschillende nationale parken willen ervaren terwijl de ander vooral de ronduit indrukwekkende, Amerikaanse steden wenst te ontdekken. Het is de voorbije jaren in ieder geval een trend dat een citytrip niet alleen langer wordt, daarnaast durven mensen ook om verdere bestemmingen uit te kiezen. Uiteraard spreekt het voor zich dat grootsteden als New York City en Washington D.C., maar ook Los Angeles en zelfs het gokparadijs van de wereld Las Vegas zich uitstekend lenen voor een echte, Amerikaanse citytrip. Ben je eveneens van plan om een dergelijke citytrip te boeken? Dan kan de informatie op deze pagina je beslist van dienst zijn.

New York City, populairste citytrip bestemming bij uitstek

Wanneer we het hebben over een stedentrip naar Amerika kunnen we uiteraard niet anders dan het hebben over New York City. Onder Belgen is de ‘Big Apple’ uiteraard reeds sinds jaar en dag de absolute topper onder de Amerikaanse citytripbestemmingen. Met een relatief beperkte vluchtduur van 8 uur en 30 minuten (heel wat korter in vergelijking met de steden aan de westkust uiteraard) is deze bestemming ook prima te doen voor een wat kortere citytrip. Een paar dagen genieten van het unieke leven in één van de belangrijkste metropolen van de wereld? Het is zomaar mogelijk!

Een kant en klare stedentrip naar USA

Verschillende reisorganisaties in België maken het mogelijk om een georganiseerde citytrip te boeken naar Amerika. Dit zorgt er voor dat je als het ware één pakket afsluit met daarin niet alleen de vlucht naar de bestemming in kwestie, maar ook het hotel waar je verblijft. Vaak is het zelfs eveneens mogelijk om bijvoorbeeld een huurauto bij te boeken (indien gewenst) en bepaalde uitstappen op voorhand te regelen. Op deze manier wordt er voor gezorgd dat alle zorgen met betrekking tot jouw Amerikaanse citytrip uit handen worden genomen waardoor er nog maar één ding overblijft, echt genieten. Het moet evenwel gezegd dat het boeken van een kant en klare stedentrip Amerika altijd gepaard gaat met een iets hogere kostprijs dan wanneer je er voor kiest om de accommodatie evenals je vliegticket(s) zelf en afzonderlijk van elkaar te boeken.

Zelf een citytrip naar Amerika boeken

Het merendeel van de reizigers die een citytrip USA boeken doen dit tegenwoordig door alles zelf te regelen. Dit is perfect mogelijk, zolang je maar rekening houdt met de vereisten voor een reis naar de Verenigde Staten. Denk op dit vlak onder meer aan het aanvragen van de ESTA-reistoestemming. Voor het boeken van je hotel of andere accommodatie in New York City of een andere stad naar keuze in USA raden we je onze partner Booking.com aan. Door een beroep te doen op deze boekingssite kan je er namelijk zeker van zijn dat jouw accommodatie op een veilige manier wordt geboekt en bovendien kan je ook nog eens rekenen op de laagste prijsgarantie. Tel daar ook nog eens bij op dat je bij het merendeel van de accommodaties gratis kan annuleren tot een korte periode voor aankomst en je hebt meteen een aantal prima redenen om jouw citytrip accommodatie te boeken via Booking.com.

Naast het boeken van een accommodatie zal je uiteraard ook een vliegticket willen boeken naar Amerika. Op vlak van vliegtickets naar Amerika zijn er tal van verschillende luchtvaartmaatschappijen die je van dienst kunnen zijn. Vanaf Brussel vliegen onder meer KLM, Air France, Delta, Brussels Airlines, United Airlines evenals Lufthansa naar Amerika.  Het aanbod aan onrechtstreekse vluchten is uiteraard nog heel wat uitgebreider waardoor je als reiziger steeds over een zeer uitgebreid aanbod aan mogelijkheden beschikt. Wil je er evenwel zeker van zijn dat je er het beste vliegticket voor jouw citytrip tussenuit pikt met de scherpst mogelijke prijs? In dat geval is het uitvoeren van een vergelijking via onze partners Vliegtickets.be & Connections.be altijd een aanrader. Zo wordt in slechts enkele seconden duidelijk bij welke luchtvaartmaatschappij het goedkoopste vliegticket kan worden geboekt.