Reizen

Reizen naar Amerika zit door de jaren heen stevig in de lift. Steeds meer mensen willen dan ook graag ontdekken wat de Verenigde Staten nu precies zo indrukwekkend maakt. Tijdens een vakantie in Amerika zal je kennis kunnen maken met niet alleen indrukwekkende steden, maar ook prachtige natuurlandschappen. Bovendien leer je uiteraard tijdens één van de beschikbare Amerika reizen pas echt hoe de lokale culturen in dit land precies tot uiting komen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, ben je iemand die houdt van reizen en heb je nog niet eerder kennis gemaakt met de VS? Dan is nu het moment gekomen om een reis naar Amerika te boeken!

Hoe kan je reizen naar Amerika?

In eerste instantie zal je natuurlijk voor jezelf willen uitmaken op welke manier je nu precies naar Amerika zal willen reizen. Door de jaren heen zijn er op de markt op dit vlak immers tal van verschillende opties verschenen. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen onder meer:

Op welke manier je uiteindelijk op vakantie naar Amerika zal gaan is uiteraard grotendeels afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur(en). Dit gezegd zijnde speelt ook het beschikbare budget een belangrijke rol evenals de totale duur van de reis. In ieder geval bespreken we op deze pagina graag de verschillende mogelijkheden om naar Amerika af te reizen in detail.

Op citytrip naar Amerika

Hoe vreemd het misschien op het eerste zicht ook lijkt, toch is het boeken van een citytrip naar Amerika ongelofelijk populair. In het bijzonder ’s werelds meest tot de verbeelding sprekende stad New York mag jaarlijks een ongelofelijk aantal citytrippers verwelkomen. Ook heel wat Belgen kiezen er elk jaar opnieuw voor om een citytrip naar de “City That Never Sleeps” te ondernemen. Geldt dit alleen maar voor New York? Absoluut niet. Er kan zelfs worden vastgesteld dat ook een citytrip naar de westkust van de USA steeds vaker op de planning staat van fervente reizigers. Met name de grootstad San Francisco is door de jaren heen uitgegroeid tot een aanzienlijk populairder geworden citytripbestemming in de VS.

Naar Amerika reizen in Groep

Heel wat mensen houden er van om niet alleen, maar in groep naar Amerika af te reizen. Een groepsreis boeken naar Amerika is mogelijk bij tal van verschillende reisorganisaties. Enkele bekende partijen in België die het mogelijk maken om een groepsreis bij te boeken zijn onder meer:

Het boeken van een reis naar Amerika in groep brengt verschillende voordelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel heeft natuurlijk betrekking tot het sociale aspect. Niet alleen is het ontzettend leuk om in groep te reizen, daarnaast kan je er zomaar vrienden voor het leven op nahouden. Wil jij ook graag samen met anderen het prachtige Amerika ontdekken? Dan is het boeken van een groepsreis voor jou dus zonder meer een aanrader te noemen!

Individuele rondreizen doorheen Amerika

Lang niet iedereen vindt het fijn om in een grote(re) groep te reizen. Er zijn dan ook heel wat mensen die het veel leuker vinden om gewoon alleen of bijvoorbeeld met hun partner of een goede vriend te reizen. Dat is natuurlijk eveneens mogelijk. Er worden door verschillende reisorganisaties in België individuele rondreizen aangeboden. Niet alleen is het op dit vlak mogelijk om een keuze te maken uit een groot aantal standaard mogelijkheden, daarnaast kan je zelfs een individuele rondreis door Amerika op maat laten samenstellen. Ben je benieuwd naar welke voordelen er nu precies zijn verbonden aan een individuele rondreis? Wij stellen de belangrijkste voordelen alvast graag even aan je voor!

 • Je reist samen met iemand die je goed kent en niet met onbekenden;
 • Je kan volledig zelf het verloop van je reisschema bepalen;
 • Er is geen sprake van een vereiste, minimale deelname;
 • Je reist altijd met een privéauto of met een busje met chauffeur;
 • Je kan rekenen op een optimale flexibiliteit;

Amerika; het land van de roadtrips!

Eén van de beste manieren om Amerika op de meest optimale wijze te ontdekken is door het ondernemen van een roadtrip. In dit geval heb je uiteraard nood aan een huurauto. Het wordt aangeraden om de auto voor je roadtrip doorheen de USA op voorhand te reserveren. Dit is mogelijk bij verschillende autoverhuurbedrijven. Enkele van de bekendste zijn:

 • Sixt;
 • Avis;
 • Hertz;
 • Europcar;

Door het ondernemen van een roadtrip doorheen de USA kan je rekenen op de meest optimale vrijheid voor jouw vakantie. Heel wat reizigers die een behoorlijke periode in de VS door kunnen brengen kiezen er voor om van de oostkust naar de westkust te rijden. Op deze manier doorkruisen ze de USA en maken ze pas echt kennis met het beste dat dit boeiende land voor hun in petto heeft.

Op cruise naar Amerika!

Een andere bijzondere mogelijkheid om Amerika te ontdekken is door het boeken van een cruise. Door het boeken van een dergelijke reis naar Amerika kan je genieten van heel wat interessante voordelen. In eerste instantie kan je gedurende de volledige reis verblijven in dezelfde accommodatie. Dit betekent dat je tijdens langere reizen niet verschillende malen zal moeten in- en uitpakken. Hierdoor kan je heel wat tijd besparen. Dat is echter niet alles. Daarnaast spreekt het voor zich dat er aan boord van een cruiseschip ook sprake is van heel wat animatie. Zo hoef je, je tijdens een cruise naar Amerika werkelijk geen moment te vervelen.

Welke bestemmingen er precies worden aangedaan door de cruise van jouw keuze is uiteraard afhankelijk van de gekozen reis. In het merendeel van de gevallen vaart een Amerika cruise echter naar verschillende grootsteden. Denk hierbij niet alleen aan New York, maar ook aan bijvoorbeeld Los Angeles en San Francisco. Wil je met een cruise een wel erg bijzonder stukje Amerika ontdekken? In dat geval kan je er voor kiezen om één van de verschillende Alaska cruises te boeken!

Met een cruise naar Alaska

Alaska is één van de meest ongerepte staten van heel de USA. Een cruise naar deze staat ondernemen is dan ook altijd een onvergetelijke ervaring. De cruises die naar Alaska worden ondernomen kennen doorgaans twee startplaatsen. Het gaat hierbij enerzijds om Vancouver aan de Canadese kant en anderzijds om Seattle aan de Amerikaanse zijde. Van welk type cruiseschip er gebruik zal worden gemaakt is grotendeels afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Enkele bekende namen op dit vlak zijn echter:

 • Oceania Cruises;
 • Regent Seven Seas Cruises;
 • Crystal Cruises;
 • Silversea Cruises;
 • Seabourn;

Het boeken van een cruise met één van de bovenstaande, iets kleinere schepen (maximale capaciteit van ongeveer 700 personen) naar Alaska in de USA is ook dé manier om kennis te maken met enkele van de meer afgelegen plaatsen. In het bijzonder de plaatsen Klemtu, Wrangell en Haines evenals de Misty Fjords kunnen op deze manier moeiteloos worden bezocht.

Goedkoop op vakantie naar Amerika? Boek een last minute!

Amerika reizen staan er om bekend in de praktijk behoorlijk duur te kunnen zijn. Er bestaan echter ook tal van manieren om te besparen op je vakantie naar de Verenigde Staten. Zo kan je bijvoorbeeld doorgaans een keuze maken uit een aantal interessante last minute vakanties. Het boeken van een last minute naar Amerika brengt uiteraard als voordeel met zich mee dat je een fantastische reis kan ervaren tegen een zeer interessante prijs. Wel moet je er uiteraard rekening mee houden dat je, je op korte termijn vrij moet kunnen maken. Is dat geen probleem? Dan is het boeken van één van de last minutes naar Amerika zeker een aanrader te noemen.

Last minutes naar Amerika boeken is op verschillende manieren mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld de actuele promoties van zowel individuele hotels als luchtvaartmaatschappijen in het oog houden. Wil je liever een volledige, georganiseerde reis ondernemen? Ook voor dit type van reizen worden er doorgaans speciale last minute aanbiedingen aangeboden. Op welke manier je dus ook graag naar Amerika wenst af te reizen, het is altijd interessant om even het aanbod met actuele last minutes  door te nemen.

Met welke reisorganisaties op vakantie naar Amerika?

Er zijn op de Belgische markt heel wat reisorganisaties evenals andere bedrijven (zoals luchtvaartmaatschappijen) terug te vinden die het mogelijk maken om naar Amerika af te reizen. Op welke (reis)organisatie jij uiteindelijk een beroep zal doen is steeds afhankelijk van het soort vakantie welke je wenst te ondernemen. Wij hebben in ieder geval nog even enkele potentieel interessante organisaties voor jou op een rijtje gezet.

Vooraleer een bepaalde vakantie te boeken kan het altijd interessant zijn om het aanbod met reizen naar Amerika bij verschillende reisorganisaties te vergelijken. Wil je graag alles zelf boeken? Maak dan gebruik van Connections.be voor het vergelijken van het actuele aanbod met vliegtickets naar Amerika. Voor het boeken van een losse accommodatie kan er dan onder meer een beroep worden gedaan op de website Booking.com. We wensen jou alvast een onvergetelijke reis toe naar de altijd weer even indrukwekkende Verenigde Staten!