Reisverzekering voor Amerika

Het belang van een reisverzekering tijdens het ondernemen van een vakantie is bij iedereen wel bekend. Wanneer je er voor kiest om op reis te gaan naar een bestemming als Amerika is het evenwel belangrijk om er rekening mee te houden dat er een bijzondere reisverzekering vereist kan zijn. De standaard reisverzekering die je hier in België afsluit zal in het merendeel van de gevallen immers uitsluitend een dekking bieden voor uitstappen binnen Europa. Het ogenblik dat je, je buiten de Europese grenzen begeeft zal er dan ook een aanvullende dekking noodzakelijk zijn. Is het al dan niet noodzakelijk om een dergelijke (aanvullende) reisverzekering af te sluiten wanneer je naar Amerika reist? We vertellen het je graag op deze pagina.

Waarom is een reisverzekering afsluiten belangrijk?

Het afsluiten van een reisverzekering voor je vakantie naar Amerika zorgt er voor dat je wordt ingedekt bij tal van verschillende onvoorziene omstandigheden. Een beroep doen op de dekkingen van jouw reisverzekering is dan ook mogelijk in de volgende situaties:

  • Je wordt tijdens je vakantie in Amerika ziek en moet opgenomen worden in een ziekenhuis.
  • Je hebt nood aan andere medische hulp.
  • Je bent ziek of er is een noodgeval thuis waardoor je vroeger uit vakantie moet terugkeren.
  • Je hebt juridische bijstand nodig na een ongeval.
  • Een vertraging van de vlucht zorgt er voor dat je verplicht wordt om (extra) te overnachten in een hotel.

Het afsluiten van een speciale reisverzekering voor Amerika is dus zeker en vast interessant. Veel mensen denken dat hun standaard, Belgische of Nederlandse verzekering deze kosten wel zal indekken, maar dat gebeurt niet of slechts voor een klein stukje. Misschien is het wel in het bijzonder voor de Verenigde Staten van cruciaal belang om over een aangepaste reisverzekering te beschikken. Zoals algemeen bekend is liggen de kosten voor medische zorg hier namelijk ontzettend hoog. Bovendien zal men je slechts standaard medische zorgen willen verstrekken tot de verzekeringspapieren zijn aangetoond. Dit zijn alvast twee uitstekende redenen om er voor te kiezen om een speciale reisverzekering voor je vakantie in Amerika af te sluiten.

Indekken van onvoorziene omstandigheden

De term ‘onvoorziene omstandigheden’ is natuurlijk bijzonder uitgebreid. Veel mensen denken hierbij uitsluitend aan het overlijden van een familielid waardoor ze sneller terug naar huis moeten keren of aan de situatie waarin ze zelf ziek worden. Uiteraard kunnen we deze twee situaties onder de noemer van onvoorziene omstandigheden plaatsen, maar er is meer. Amerika is namelijk een land waar je te maken kan krijgen met vrij grillige weersomstandigheden. Hevige sneeuwval kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat vliegtuigen niet kunnen opstijgen, maar ook een orkaan kan aan de basis van deze beslissing liggen. Een andere situatie waarin je reisverzekering bijstand kan verlenen is het ogenblik dat je bagage verloren is geraakt en je plots allemaal nieuwe spullen moet gaan kopen. In ieder geval, wanneer er zich onvoorziene omstandigheden voordoen is het absoluut interessant om over een reisverzekering te beschikken.

Bijzondere aandacht voor medische kosten

De kosten die in Amerika in rekening worden gebracht voor het verstrekken van medische zorg liggen heel wat hoger dan hier in België en Nederland het geval is. Bovendien is men bijzonder strikt voor wat het ingedekt zijn door een verzekering betreft. Zonder dat men de nodige verzekeringspapieren heeft gezien zal men dan ook uitsluitend standaard medische zorg willen verstrekken. Ter vergelijking, een overnachting in een ziekenhuis kost vaak meer dan een overnachting in een luxueuze hotelkamer in centrum New York.

Vooraleer een aanvullende reisverzekering af te sluiten is het evenwel altijd een goed idee om eerst even de dekkingen te controleren waar je reeds over beschikt in je eventuele, standaard reisverzekering. Op deze manier wordt voorkomen dat je, je extra verzekert terwijl dat misschien niet nodig is. Heb je bijvoorbeeld een reisverzekering met werelddekking? In dat geval is er doorgaans geen extra polis meer vereist. Let wel op dat een medische dekking niet altijd is inbegrepen. Wanneer je er zeker van wenst te zijn dat je medische kosten worden ingedekt is het dan ook belangrijk om dit extra te bespreken met je verzekeraar.

Eén enkel schadegeval dekt kosten van verzekering

Uiteraard is het een beetje zuur geld dat je moet betalen aan een verzekering waarvan je hoopt er nooit aanspraak op te moeten maken. Geldt dat echter niet voor alle verzekeringen die er op de markt terug te vinden zijn? In ieder geval is het bij deze verzekering vaak zo dat één enkel schadegeval tijdens je vakantie vaak de betaalde premie meer dan de moeite waard maakt. Denk dus zeker en vast niet dat je veel geld kan besparen door geen aangepaste verzekering af te sluiten. Gaat het fout, dan kan je zomaar met een factuur worden opgezadeld van ettelijke duizenden dollars.