North Carolina

North Carolina is een Amerikaans staat waar ook de Amerikanen zelf graag op vakantie gaan. Deze staat mag dan op vlak van populariteit wel een beetje in de schaduw staan van andere toppers, maar dat neemt helemaal niet weg dat er toch heel wat moois kan worden ontdekt. De populariteit van North Carolina als staat om te bezoeken onder de Amerikaanse bevolking zelf heeft in het bijzonder te maken met het zeer uitnodigende klimaat… althans, wanneer je houdt van echte zomers, een aantrekkelijke herfst en lente en een gematigde winter. Voor een echte zomervakantie ben je in North Carolina dan ook zeker en vast aan het juiste adres!

Een interessante natuur om te ontdekken

Ondanks het feit dat er op vlak van natuurpracht vaker naar andere staten dan North Carolina wordt gewezen betekent dit absoluut niet dat deze staat op dit vlak niet veel te bieden heeft, in tegendeel. In het oosten van deze staat zijn bijvoorbeeld de uitnodigende Outer Banks terug te vinden. Deze leuke eilandengroep voor de kust kunnen we misschien zelfs met een beetje fantasie vergelijken met de heel wat dichterbij gelegen Waddeneilanden. In het westen van North Carolina kan je dan weer kennismaken met de Great Smoky Mountains. Wanneer je een liefhebber bent van bergachtige gebieden is dit zeker en vast een locatie die je tijdens een rondreis doorheen North Carolina gezien moet hebben.

north-carolina-1 north-carolina-2

Ontdek de Outer Banks!

Wanneer je op vakantie bent in North Carolina is het altijd de moeite waard om de Outer Banks te ontdekken. Je vindt hier namelijk niet alleen mooie en uitnodigende stranden, daarnaast zijn er ook meerdere historische locaties te bezoeken. Wat bijvoorbeeld te denken van de ‘lost colony’, de plaats waar de gebroeders Wright hun eerste vliegtuig maakten? De Outer Banks vormen een zeer uitnodigende omgeving die de perfecte mix biedt van ontdekken en ontspanning. We zijn er dan ook zeker van dat je hier een zeer aangename tijd kan beleven! Ondanks het feit dat er op verschillende locaties heel wat vakantiewoningen zijn opgetrokken (het huren van één van deze woningen is een leuk tip) is een deel van het gebied nog steeds ongerept. Het betreft hier de National Seashore, een stuk tegen de kust aangelegen gebied welke is beschermd.

Great Smoky Mountains National Park

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven loont het in North Carolina ook altijd de moeite waard om even halt te houden bij het Great Smoky Mountains National Park. Dit uitnodigende, nationale park beschikt over fantastische uitzichten die je niet snel zal vergeten. Het park is terug te vinden op de grens van North Carolina met Tennessee en kan gemiddeld per jaar rekenen op een slordige 9,5 miljoen bezoekers. Het nationaal park werd opgericht in 1934 en staat sinds 1983 trots te blinken op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

north-carolina-4 north-carolina-5

Orkanen in North Carolina

Wanneer je er voor kiest om een reis te boeken naar North Carolina is het altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat deze staat langs de kuststreek jaarlijks wel krijgt af te rekenen met één of meerdere orkanen. Wanneer je er zeker van wil zijn dat orkanen tijdens jouw verblijf geen roet in het eten gooien is het dan ook altijd de moeite waard om rekening te houden met het orkaanseizoen. In principe kunnen er orkanen voorkomen in North Carolina tussen juni en november. De kans is evenwel het grootst in de maanden augustus, september en oktober. Dit neemt evenwel niet weg dat je ook in bijvoorbeeld juli en november op je hoede moet zijn en altijd de weersvoorspelling goed in het oog moet houden wanneer je de kuststreek aandoet.