New York City

New York, een appel om in te bijten waar je vervolgens meteen verslaafd aan raakt. New York City is een stad die je eenmaal bezocht nooit meer loslaat. Nadat de cultuurshock (de enorme drukte is even wennen) plaats heeft gemaakt voor verwondering duiken meteen de vele unieke aspecten op van één van de meest magische steden ter wereld. New York imponeert vanaf het eerste tot het laatste moment. Het is een stad die altijd leeft, die je op iedere hoek van de straat weer wat nieuws te bieden heeft en die bovendien bulkt van de mogelijkheden. New York City is dan ook een stad die iedereen in zijn of haar leven minstens één keer moet hebben bezocht.

New York spreekt tot de verbeelding

Veel mensen die voor het eerst een bezoek brengen aan New York City zeggen dat ze vaak reeds in de taxi naar hun hotel te maken krijgen met een Déjà vu. Dit betekent evenwel niet dat dit een stad is van twaalf in een dozijn, in tegendeel. Wel is het zo dat New York reeds vele jaren lang het decor is voor menig aantal films, series en boeken. De kans dat er je dan ook bepaalde uitzichten opvallen en je overvallen met een Déjà vu gevoel hoeft eigenlijk niet zozeer te verbazen. Toch moet het gezegd dat het voor iedereen ronduit indrukwekkend is om de skyline van Manhattan te bewonderen vanaf Liberty Island. Laat dit je dan ook zeker en vast niet afschrikken.

statue-of-liberty empire-state-building

Enkele van ’s werelds bekendste bezienswaardigheden

Kiezen voor een citytrip naar New York City is kiezen voor een vakantie die je niet snel zal vergeten. Dit wordt mede gerealiseerd door de aanwezigheid van enkele van ’s werelds bekendste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden. We hoeven deze eigenlijk niet meer aan te geven, maar we doen het toch. Het Vrijheidsbeeld staat bijvoorbeeld reeds sinds jaar en dag bekend als het teken van de verwelkoming. Het gaat hierbij niet uitsluitend om terugkerende Amerikanen, maar ook om gasten en immigranten. Voor velen vormt een bezoekje aan dit imposante bouwwerk het hoogtepunt van hun verblijf in New York City. Het spreekt dan ook voor zich dat een uitstapje naar Liberty Island beslist niet op je planning mag ontbreken.

Enkel en alleen het Vrijheidsbeeld aanhalen als reden om New York City te bezoeken is uiteraard een beetje te kort door de bocht. Wat bijvoorbeeld te denken van het Empire State Building dat ooit dienst deed als gebouw waar ’s werelds bekendste orang-oetan het hart van een prachtige jonge vrouw veroverde? Andere bezienswaardigheden die het ontdekken waard zijn, zijn met name de Brooklyn Bridge, Saint Patrick’s Cathedral evenals het uitnodigende Central Park. Het spreekt voor zich dat dit slechts het topje van de ijsberg is.

times-square-new-york-city central-park

Winkelen en uitgaan in ‘the city that never sleeps’

Een vakantie boeken naar New York betekent altijd rekening houden met een budget om te gaan winkelen. New York City heeft ook op dit vlak dan ook heel wat moois in petto voor haar bezoekers. Macy’s behoeft voor niemand nog een introductie, maar wat verder ook te denken van de shops of Fifth Avenue en SoHo? Naar wat je ook op zoek bent, je vindt het hier allemaal en dat ook nog eens tegen een veel interessantere prijzen dan hier in België het geval is. Ben je na een lange dag winkelen nog helemaal niet moe en wil je niet terug naar je hotel of andere accommodatie? In New York City valt dag en nacht altijd wat te beleven! Ga lekker eten in één van de vele, uitnodigende restaurants of duik het bruisende nachtleven in. Nergens anders ter wereld herbergt de nacht zoveel mogelijkheden als hier in New York City!