New York

Wanneer er wordt gesproken over Amerika duurt het veelal niet lang vooraleer de naam New York opduikt. Voor veel mensen is dit voldoende reden om te denken aan die imposante stad met het Vrijheidsbeeld, het Empire State Building en zoveel andere tot de verbeelding sprekende bezienswaardigheden. Wat veel mensen evenwel over het hoofd zien is dat New York ook de naam is van één van de Amerikaanse staten. Wordt er verwezen naar New York, dan betreft het meestal deze staat. Is er sprake van New York City? Dan betreft het uiteraard wel de bekende en ronduit indrukwekkende metropool. Wie verwacht dat de staat New York bestaat uit een verzameling van uitsluitend indrukwekkende en bruisende steden komt bedrogen uit. Deze staat weet te verrassen en barst uit haar voegen van de gezelligheid gecombineerd met het lieflijke karakter van het platteland.

De hoofdstad van de staat New York

Ondanks het feit dat New York City uiteraard veruit de bekendste en tevens ook de grootste stad is van New York is ze niet de hoofdstad. Dit is namelijk Albany. Dat er over Albany in principe nooit veel wordt geschreven op toeristische websites is niet zo vreemd. De hoofdstad van de Amerikaanse staat New York staat dan ook vooral bekend omwille van haar belangrijke haven die bijdraagt aan haar karakter als industriestad. De Amerikaanse staat New York heeft onder meer met New York City heel wat leuks te bieden voor toeristen, maar de hoofdstad is er ééntje waar je doorgaans al snel aan voorbij zal trekken. Een bezienswaardigheid die hier het ontdekken eventueel wel waard is, is het staatsmuseum. Verder heeft Albany voor de toeristen eerder weinig interessants om het lijf.

De toegangspoort tot Amerika

Naar de Amerikaanse staat New York wordt veelal verwezen als de toegangspoort tot Amerika. Dit heeft uiteraard alles te maken met het feit dat immigranten gedurende een lange tijd aankwamen met een boot op Ellis Island om vervolgens van daaruit verder te varen naar New York City. Het feit dat New York City altijd al zo’n groot belang heeft gehad heeft geresulteerd in een stad die haar gelijke in de wereld niet kent. Ook de unieke smeltkroes van culturen in deze metropool is hier ongetwijfeld aan te danken. Onder Belgen (en Nederlanders) die een citytrip willen boeken naar Amerika is New York City bovendien de populairste stad samen met de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. Dit heeft ongetwijfeld niet alleen te maken met de veel beperktere vluchtduur in vergelijking met bijvoorbeeld San Francisco, maar bovendien is New York City één van de weinige Amerikaanse steden die zo frequent en rechtstreeks vanaf Brussels Airport worden aangevlogen.

Een bezoekje aan de Niagara Watervallen

Er valt in de Amerikaanse staat New York heel wat natuurpracht te ontdekken. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden op dit vlak zijn uiteraard de wereldbekende Niagara Watervallen. Dit indrukwekkende natuurverschijnsel kan je van wel heel dichtbij meemaken door een tochtje te boeken met de Maid of the Mist. De Niagara Watervallen zijn uiteraard gelegen pal op de grens met Canada. Wil je even de oversteek maken? Dat kan door gebruik te maken van de Rainbow Bridge. Op deze manier kom je niet alleen misschien wel voor het eerst op Canadees grondgebied, daarnaast kan je hier genieten van het meest spectaculaire uitzicht op de watervallen en de omgeving waarin ze gelegen zijn. Tijdens een rondreis doorheen de Amerikaanse staat New York mag een bezoekje aan de Niagara Watervallen in ieder geval nooit op je planning ontbreken!