Las Vegas

Sinds jaar en dag is in de Amerikaanse staat Nevada het gokparadijs van de wereld terug te vinden. Deze stad die als het ware lijkt op te rijzen uit de woestijn luistert uiteraard naar de naam Las Vegas. Elk jaar opnieuw bezoeken grote groepen toeristen van over de hele wereld deze stad. De ene reiziger wil er trouwen met zijn of haar geliefde, de ander wil er graag een fortuin bij elkaar spelen en nog andere reizigers gebruiken ze als uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken. Eén ding staat in ieder geval als een paal boven water, een vakantie doorbrengen in Las Vegas is kiezen voor een ronduit bijzondere ervaring die je, je hele leven zal blijven onthouden.

Grootste stad van Nevada

Uiteraard is Las Vegas bijzonder toeristisch, maar ze vormt ook de grootste stad van de Amerikaanse staat Nevada. In Las Vegas wonen dan ook zomaar even een half miljoen mensen. Een niet onbelangrijke factor die een structurele bijdrage heeft geleverd aan de populariteit van Las Vegas is terug te vinden in het vroegtijdig legaliseren van het gokken. De ontelbare gokpaleizen die op vandaag in deze stad zijn terug te vinden hebben er voor gezorgd dat er niet zelden naar Las Vegas wordt verwezen als ‘Sin City’. Deze zonden hebben evenwel niet alleen betrekking tot de casino’s. Op The Strip zijn immers ook heel wat prestigieuze clubs terug te vinden evenals exclusieve hotels.

Een stad met een warm woestijnklimaat

Het unieke karakter van Las Vegas heeft er door de jaren heen uiteraard voor gezorgd dat er een bijzondere populariteit en aantrekkingskracht is ontstaan. Een factor waar je evenwel altijd rekening mee dient te houden is het woestijnklimaat. Dit klimaat zorgt er voor dat de lente en herfst vaak worden omschreven als de beste periode om een bezoek te brengen aan de grootste stad van Nevada. De winters zijn er bovendien ook lekker mild, maar de temperaturen zijn het aangenaamst in de lente en de herfst. Breng je toch een bezoek aan Las Vegas tijdens de zomer? In dat geval kan je, je voorbereiden op temperaturen die zomaar kunnen lopen tot een slordige 50 graden.

Trouwen in Las Vegas

Las Vegas staat uiteraard niet uitsluitend bekend omwille van de vele gokpaleizen die er zijn terug te vinden. Elk jaar opnieuw reizen heel veel mensen naar deze stad in de woestijn om er elkaar hun ja-woord te geven. Dit gebeurt in kitscherig ingerichte trouwkapelletjes terwijl een Elvis look-a-like de trouwers al zingend elkaar hun ja-woord laat geven. Trouwen in Las Vegas is natuurlijk erg bijzonder en is ook voor buitenlandse toeristen geen enkel probleem.

Prachtige shows in Las Vegas

Las Vegas is een stad die net als menig andere Amerikaanse grootsteden altijd bruist van het leven. Dit bruisende karakter wordt onder meer gerealiseerd door de verschillende shows die er worden gehouden. Wist je bijvoorbeeld dat Celine Dion er over haar eigen zaal beschikt in Ceasar’s Palace? Bij aankomst in Las Vegas loont het hoe dan ook altijd de moeite om even het actuele programma van de shows te raadplegen. Eén van deze shows bijwonen in één van de verschillende, prachtige zalen van Las Vegas is immers een ervaring om nooit meer te vergeten.