Nevada

Nevada is een Amerikaanse staat die kan rekenen op bijzonder veel interesse van reizigers van overal ter wereld. Er zijn dan ook heel veel goede redenen om even uitgebreid te vertoeven in deze uitnodigende staat. In eerste instantie staat Nevada uiteraard bekend omwille van de verschillende gokparadijzen die er zijn terug te vinden. Uiteraard staat Las Vegas op dit vlak met stip op nummer één, maar er is meer. Wat bijvoorbeeld ook te denken van het kleine broertje Reno? Bovendien huisvest Nevada uiteraard ook nog enkele bijzonder interessante en bezienswaardige omgevingen die je eigenlijk niet mag missen. Een populair voorbeeld hiervan is de Sierra Nevada en Lake Tahoe. Deze laatste bevindt zich op de grens met California.

Twee absolute gokparadijzen

In eerste instantie doet de naam ‘Nevada’ uiteraard meteen denken aan de verschillende gokparadijzen die in deze staat zijn gelegen. De bekendste van allemaal is ongetwijfeld de gokhoofdstad van de wereld, namelijk Las Vegas. Je vindt hier niet alleen een groot aantal fantastische casino’s, daarnaast staat de zogenaamde ‘Strip’ ook bekend omwille van de bijzondere en vaak zeer statige hotels die er zijn terug te vinden.

Ben je niet zozeer te vinden voor het cliché van Las Vegas of wil je gewoon graag ook je geluk beproeven in een ander gokparadijs? In dat geval kan een bezoekje brengen aan het kleine broertje Reno eveneens de moeite meer dan waard zijn. Ben je van plan om met een Amerikaanse schone te trouwen? In dat geval moet je ongetwijfeld één van de trouwkapelletjes bezoeken in Las Vegas! De regels om te trouwen en te scheiden zijn in ‘Sin City’ overigens erg laks.

De Hoover Dam

In het zuiden van de Amerikaanse staat Nevada vinden we uiteraard ook de zogenaamde Hoover Dam terug. Ondanks het feit dat het hierbij “slechts” gaat om een dam is het toch één van de populairste bezienswaardigheden van de staat. Dit heeft alles te maken met het feit dat ze reeds sinds 1936 stroom levert die wordt opgewekt door de kracht van het water in de Colorado rivier. Tijdens een rondreis doorheen Nevada is het dan ook zeker en vast de moeite waard om even halt te houden bij deze imposante dam.

De grillige Sierra Nevada en Lake Tahoe

Het Sierra Nevada gebergte in Nevada steekt vaak af tegen de hitte van de woestijn waar deze staat voor een niet onaanzienlijk deel uit bestaat. Op de grillige bergtoppen van het Sierra Nevada gebergte is dan ook met de nodige regelmaat sneeuw terug te vinden. Eveneens een aanrader om even te gaan vertoeven is het Lake Tahoe welke is gelegen op de grens met California. Dit prachtige bergmeer beschikt over een diepte tot zomaar even 500 meter wat ze tot één van de diepste meren van Amerika maakt. Vooral tijdens de zomermaanden is het een aanrader om enige tijd in de omgeving van dit prachtige meer te ontspannen.

Het bijzondere Burning Man Festival

Nevada huisvest eveneens de zogenaamde Black Rock Desert. Elk jaar opnieuw wordt deze woestijnvlakte omgetoverd tot een heus festivalterrein. Nevada zou Nevada echter niet zijn wanneer het niet zou gaan om een wel erg bijzonder festival. Het festival dat in augustus wordt gehouden is er dan ook één zonder regels en waarbij de bezoekers van het festival het programma bepalen. Eén ding staat vast, het Burning Man Festival bijwonen is een werkelijk ongelofelijke gebeurtenis die je niet snel zal vergeten!