Nebraska

Nebraska is veel meer dan enkel en alleen maïsvelden. Deze Amerikaanse staat is misschien niet meteen de meest aantrekkelijke van allemaal, maar dat neemt niet weg dat ze toch heel wat te bieden heeft. Wil je het echte Wild West gevoel ervaren? In dat geval zijn er maar weinig andere Amerikaanse staten die aan Nebraska kunnen tippen. Deze staat die in het midden van Amerika is gelegen staat onder meer bekend omwille van het rodeo rijden, American Football en uiteraard ook barbecueën op typisch Amerikaanse wijze met de grootste steaks die je waarschijnlijk ooit in je leven zal zien. Deze verschillende elementen zorgen er voor dat Nebraska wel degelijk een staat is die het ontdekken meer dan waard is.

Luxueus genieten in Omaha

De status van het Wilde Westen zorgt er absoluut niet voor dat je in Nebraska geen luxueuze accommodaties terug zal vinden. Tijdens een bezoek aan de grootste stad van Nebraska, namelijk Omaha kan je werkelijk baden in luxe. Dit is ook niet zo vreemd, want de stad is de woonplaats van een groot aantal miljonairs. Tijdens een verblijf of een bezoek aan Omaha vallen dan ook meteen de vele, prachtige hotels op samen met enkele culinaire pareltjes. Bovendien moet je als bezoeker in Omaha zeker en vast kennismaken met de fantastische art scene. Het feit dat de inwoners van de stad behoorlijk welgesteld zijn zorgt er namelijk voor dat er kunstenaars vanuit alle hoeken van de wereld worden aangetrokken. Bezoek als liefhebber van kunst zeker het Joselyn Art Museum welke over een fantastische collectie beschikt.

nebraska-1 nebraska-2

Het authentieke wilde westen gevoel in Lincoln

Op een kleine afstand buiten Omaha is Lincoln terug te vinden. Deze vrij eenvoudige studentenstad zorgt er voor dat je meteen wordt overwelmd door het echte wilde westen gevoel. Sportliefhebbers zullen tijdens hun verblijf in Lincoln zeker en vast een wedstrijd American Football willen bijwonen in het haast legendarische Memorial Stadium. Dit stadium is de thuisbasis van de Nebraska Huskers en beschikt over een capaciteit van zomaar even 85.000 toeschouwers. Een avondje American Football kijken zorgt er voor dat je meer dan waarschijnlijk afsluit met een typisch Amerikaanse barbecue. Schrik er niet van wanneer één of misschien zelfs meerdere locals je uitnodigen om samen met hen een lekkere steak te grillen. De parkeerplaats van het stadion is niet zelden het toneel van een heus grillfestijn. Eigenlijk moet je dit gewoon eens meegemaakt hebben, heerlijk!

Zand, zand en nog eens zand

Ga je de grotere steden van de Amerikaanse staat Nebraska buiten? In dat geval blijft er van de joelende toeschouwers niet zoveel meer over. Het enige dat je dan nog ziet is zand, heel veel zand. Ongeveer één vierde van het landschap van Nebraska bestaat dan ook uit zandheuvels. Deze staan bekend als de ‘Sand Hills’. Eén van de belangrijkste monumenten van Nebraska is in het midden van dit landschap terug te vinden, namelijk het Scotts Bluff National Monument. Dit monument ziet er niet alleen lekker mysterieus uit, bovendien had het altijd ook al een praktische functie. Ze werd immers eeuwenlang door reizigers gebruikt om de weg te navigeren. Door de jaren heen is deze formatie van steden werkelijk uitgegroeid tot een echt icoon van de staat.

nebraska-3 nebraska-4

Nebraska, ‘The Beef State’

Er zijn door de jaren heen tal van verschillende alternatieve namen opgedoken voor Nebraska. Zo staat ze in de Verenigde Staten zelf bekend als ‘The Beef State’ en ze heeft deze naam absoluut niet gestolen, in tegendeel. Je hoeft dan ook zeker en vast niet een bezoek te brengen aan een stad om te kunnen genieten van een lekkere steak. In alle uithoeken van Nebraska en welk restaurant of welke B&B je ook binnen stapt, overal krijg je een lekker stukje steak op je bord, uiteraard voorzien van een aangepaste saus.

Een gemoedelijke, fijne staat om te ontdekken

De Amerikaanse staat Nebraska laat je kennismaken met een compleet ander gezicht van Amerika. Vergeet die imposante steden met flikkerende neonreclame’s en laat je verleiden door de authentieke charme van het wilde westen. Hier en daar zie merk je zeer moderne invloeden op in Nebraska, maar toch is dit nog steeds één van de staten waar je tot rust kan komen. Gezellig een biertje drinken met een lekkere grill na een wedstrijd American Football, jezelf verliezen in de eindeloos lijkende zandvlakte of je verdiepen in de lokale kunstwereld die plots veel ruimer en uitgebreider blijkt te zijn dat je in eerste instantie voor ogen had, het zorgt er allemaal voor dat jouw verblijf in Nebraska, Amerika er één wordt die je niet snel zal vergeten.