Zion National Park

Ondanks het feit dat het Zion National Park enigszins in de schaduw staat van andere nationale parken in de USA is het zo dat deze toch jaarlijks goed wordt bezocht. Het park is gelegen in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Utah en mag op jaarbasis gemiddeld zo’n 2,5 miljoen bezoekers verwelkomen. Een bezoek brengen aan het Zion NP kan gebeuren omwille van verschillende redenen. Verspreid over het Zion park zijn er dan ook niet alleen indrukwekkende canyons terug te vinden, maar ook prachtige, groene bossen, droge woestijngebieden evenals prachtige uitzichtpunten van waaruit je een onvergetelijk uitzicht krijgt op de omgeving. Ben jij ook van plan om een bezoek te brengen aan dit nationaal park, maar wil je er graag eerst meer over te weten komen? Ontdek dan snel alles over dit park en het weer Zion dat je kan verwachten hier op deze pagina!

Je bezoek aan het Zion National Park voorbereiden

Wanneer je, je reis naar het Zion NP gaat voorbereiden zal je in het bijzonder rekening willen houden met de bereikbaarheid waar het nationaal park over beschikt. Er zijn namelijk verschillende wegen die naar het Zion Nationaal Park leiden, maar deze sluiten jammer genoeg niet allemaal netjes op elkaar aan, in tegendeel. Dit is wel een factor om rekening mee te houden. Wel is het zo dat de wegen die leiden naar het Zion park door verschillende andere nationale parken lopen. Wil je dus graag kennismaken met meerdere van deze parken? Dan is het mogelijks interessant om de route die je gaat nemen daar op af te stemmen.

Een belangrijk aandachtspunt waar je tijdens jouw voorbereiding absoluut rekening mee moet houden heeft betrekking tot het feit dat de ‘Zion Canyon Scenic Drive’ tijdens de zomermaanden volledig is afgesloten voor personenverkeer. Dit is een zeer belangrijk aandachtspunt waar veel mensen geen aandacht aan schenken. Tenzij je er voor hebt gekozen om een verblijf te boeken in de zogenaamde ‘Zion Lodge’ is het dus tijdens een groot deel van het jaar (zijnde van april tot en met oktober) niet mogelijk om met de auto deze weg te nemen. Dit gezegd zijnde wordt er wel een alternatief aangeboden onder de vorm van een gratis shuttlebussysteem.

Praktische informatie voor je bezoek aan het Zion NP

Vooraleer het Zion park te bezoeken zal je, je ongetwijfeld de vraag stellen welke kosten er aan een dergelijk bezoek zijn verbonden. Het is namelijk zo dat de toegangsprijzen voor de verschillende parken nog wel eens behoorlijk door kunnen wegen op het reisbudget dat je voor handen hebt. Voor het Zion National Park geldt dat je rekening moet houden met de volgende kosten:

  • De toegangsprijs met een voertuig is 35 dollar;
  • De toegangsprijs als persoon is 20 dollar;
  • De toegangsprijs met een motor is 30 dollar;

De belangrijkste weg waar dan ook het merendeel van de reizigers gebruik van maken om het Zion National Park te bezoeken is de Route 9. Deze route kan worden bereikt vanaf de I-15. Hiervoor neem je afslag 27 vanuit het noordoosten van de VS. Vervolgens hervat je de route via de Route 17 en neem je de afslag 16 vanuit het zuidwesten. Eenmaal aangekomen in het park zelf zal je kunnen vaststellen dat de naam van deze weg is veranderd in ‘Zion Park Boulevard’.

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het niet mogelijk om tijdens het zomerseizoen de Zion Canyon Scenic Drive te nemen. Wel is er een gratis shuttlebus beschikbaar. Jouw auto laat je bij voorkeur achter in Springdale. Het is vrij eenvoudig mogelijk om de parking te vinden van waaruit de shuttle vertrekt. Overal staan namelijk bordjes met daarop “Shuttle Parking” aangegeven. De laatste halte van de bus bevindt zich ook in de directe omgeving van het bezoekerscentrum.

Aanbevolen tours en excursies naar Zion National Park

Geschiedenis

Onderzoeken hebben aangetoond dat de eerste mensen het Zion National Park wellicht zo’n 8000 jaar geleden bezochten. Dit gezegd zijnde is het zo dat er pas echt sprake was van bewoning vanaf ongeveer 1500 jaar geleden. Het was in deze periode dat de zogenaamde ‘Anasazi’ er voor kozen om zich hier te vestigen. In het jaar 1858 arriveerden ook de eerste blanken in de regio. Wat veel mensen niet weten is dat de naam van het park is afgeleid  van de ‘Mormoonse hemel’.

Het is opvallend dat het Zion National Park veel sneller de status van nationaal park heeft verkregen in vergelijking met andere parken uit de VS. Het was dan ook president William Howard Taft welke er reeds in het jaar 1909 voor koos om Zion de status van Nationaal Monument te geven. De officiële status van nationaal park zou Zion evenwel pas tien jaar later krijgen. In het bijzonder tijdens de jaren ’20 van de twintigste eeuw werden er heel wat wegen evenals wandelpaden aangelegd verspreid over het park. Bovendien was het ook in deze periode dat er voor werd gekozen om de eerste lodge te bouwen waardoor bezoekers er konden overnachten.

zion park amerika

Plaatsen in de omgeving van het Zion park

Het Zion National Park is vanuit verschillende plaatsen te bezoeken. Het is bijvoorbeeld zo dat ze is gelegen op een afstand van zo’n 90 kilometer van St. George. Daarnaast is het plaatsje Page in Arizona gelegen op een afstand van 160 kilometer en bevindt de gokhoofdstad van de wereld Las Vegas zich op 295 kilometer. De afstand ten opzichte van Salt Lake City is met 515 kilometer een stuk steviger.

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven zijn er in de buurt van het Zion NP ook tal van verschillende andere nationale parken terug te vinden. Het gaat hierbij in eerste instantie om Bryce Canyon National Park (135 kilometer) en de North Rim van de Grand Canyon (210 kilometer).

Bezoeker van het Zion park die graag zo dicht mogelijk bij het park zelf willen overnachten kunnen er voor kiezen om dit te doen in het plaatsje Springdale. Niet alleen staat Springdale er om bekend een leuk en uitnodigend dorpje te zijn, daarnaast zal je ook nog eens kunnen vaststellen dat er heel wat fijne overnachtingsadressen zijn terug te vinden.

De beste reistijd en het weer Zion

Over het algemeen wordt er gesteld dat het Zion National Park bezoeken het best kan gebeuren in de maanden mei tot en met september. Het is vooral het weer Zion welke bepalend is voor de beste reistijd. In de aangegeven maanden valt er namelijk nauwelijks neerslag. Je dient er tijdens een bezoek in de zomermaanden wel rekening mee te houden dat de temperaturen hier vaak flirten met de 30 graden. De laagste temperaturen van het jaar worden doorgaans genoteerd in de maand januari en zijn gelegen rond de 5 graden. Het klimaat van het Zion National Park zorgt er in ieder geval voor dat je hier tijdens de zomermaanden kan genieten van heel wat uurtjes zonneschijn. Een mooi kleurtje gegarandeerd!

Wat te doen in het Zion National Park?

Veel mensen stellen zich de vraag; “wat te doen in het Zion NP”? Wel, het moet gezegd dat er verspreid over het park heel wat prachtige bezienswaardigheden zijn terug te vinden. De beste Zion National Park bezienswaardigheden die je tijdens één van de verschillende wandelingen zeker niet over het hoofd zal willen zien zijn onder meer:

  • De Zion Narrows;
  • Angels Landing;
  • Het Emerald Pools Trail;

In het Zion park zijn bovendien zomaar even 800 verschillende planten te ontdekken en doet ze dienst als woonplaats voor maar liefst 75 verschillende soorten zoogdieren. In het park wonen eveneens verschillende bedreigde diersoorten zoals de slechtvalk, de gevlekte bosuil evenals de wilgenfeetiran.

Een bijzonder en veelzijdig nationaal park

Het is niet voor niets dat elk jaar opnieuw zo’n slordige twee en een half miljoen bezoekers er voor kiezen om het Zion National Park te bezoeken. De natuur is er werkelijk prachtig en is er voor iedereen heel wat moois te ontdekken. Dit in het bijzonder wanneer je rekening houdt met de Zion National Park tips welke we hebben gegeven op deze pagina. Ben je van plan om dit nationaal park te bezoeken en heb je nog een beetje tijd over? Dan is het zeker ook de moeite waard om de nationale parken in de buurt te ontdekken. Zowel de Grand Canyon als het Bryce Canion National Park zijn immers vrij eenvoudig bereikbaar vanuit Zion!