Voyageurs National Park

Het Voyageurs National Park staat er om bekend voor een zeer groot deel uit water te bestaan. Dit zorgt er voor dat dit park uitermate geschikt is voor watersport liefhebbers. De kans is bijzonder groot dat je nog nooit eerder van dit nationaal park hebt gehoord. Dat is te wijten aan het feit dat er hier eigenlijk geen echte bezienswaardigheden zijn terug te vinden. Betekent dit meteen ook dat dit nationaal park het bezoeken niet waard is? Zeker niet. Het is namelijk werkelijk fantastisch om te varen tussen de vele eilandjes die beschikken over een rotsachtige kustlijn en dichte bossen. Ben jij ook van plan om deze bijzondere omgeving te ontdekken? In dat geval kan de informatie op deze pagina je daar beslist bij helpen!

Voorbereiding

Een belangrijk deel van het voorbereiden van je uitstap naar het Voyageurs National Park zal betrekking hebben tot de periode van het jaar waarin je de uitstap onderneemt. In de zomer is het zoals in de inleiding reeds aangegeven perfect mogelijk om tussen de vele eilanden die deel uitmaken van dit nationaal park door te varen. In de winter is dat niet mogelijk omdat het water dan is bevroren. Ook dit brengt echter de nodige perspectieven met zich mee. Het is namelijk zo dat je tijdens de wintermaanden startend aan het bezoekerscentrum met de auto een rit kan maken langs de noordzijde van de Kabetogama Peninsula. Deze route is ongeveer 7 mijl lang en een absolute aanrader.

Ondanks het feit dat het Voyageurs National Park voor het merendeel uit water bestaat betekent dit niet dat je er niet kan verblijven. Op verschillende eilandjes zijn dan ook kampeerplaatsen voorzien. In totaal zijn er meer dan 200 plaatsen beschikbaar om je boot aan te leggen of een tent op te zetten. Op een gedeelte van deze plaatsen is het ook toegestaan om te overnachten. Wil je liever niet kamperen, maar in een hotel verblijven? Ook dat is mogelijk. Er is binnen de grenzen van het park wel slechts één hotel terug te vinden welke luistert naar de naam ‘Kettle Falls Hotel’.

Praktische Informatie

In eerste instantie is het altijd interessant om er rekening mee te houden dat er geen toegangsprijs wordt gevraagd voor het Voyageurs National Park. Dit betekent dat iedereen dit park naar hartenlust kan bezoeken zonder dat er daarvoor een bepaald budget moet worden voorzien. Ben je echter van plan om gebruik te maken van één van de verschillende campings die zich binnen het gebied van het nationaal park bevinden? In dat geval moet er wel een bepaalde fee worden betaald.

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het mogelijk om in het Voyageurs National Park te verblijven in een hotel. Het Kettle Falls Hotel is echter uitsluitend bereikbaar met de boot of per watervliegtuig. Bovendien is het zo dat dit hotel haar deuren sluit in het najaar. Ze is dan ook slechts geopend van mei tot oktober. Wanneer je dus graag tijdens je uitstap in dit hotel wil verblijven zal je hier rekening mee willen houden bij het maken van je planning.

Voyageurs National Park is gelegen in het uiterste noorden van de Amerikaanse staat Minnesota. Van het park is bekend dat haar noordgrens over een afstand van ongeveer 55 mijl gelijk loopt met de grens van Canada. Ga je vanuit het zuiden naar Voyageurs National Park afreizen? In dat geval is dat mogelijk door het nemen van de Highway 53. Reis je vanuit het westen? In dat geval kan er gebruik worden gemaakt van de Highway 11. Een significant deel van het park bestaat uit water. Hou er dus rekening mee dat er nauwelijks echte wegen zijn terug te vinden. Het merendeel van de trails evenals kampeerplaatsen zijn perfect te bereiken met de boot.

Geschiedenis

Het Voyageurs National Park welke zich in de buurt van ‘International Falls’ bevindt werd opgericht in het jaar 1975. De naam waar dit nationaal park over beschikt verwijst naar de eerste Europese kolonisten welke zich in deze omgeving hebben gevestigd. Ondanks het feit dat er op zich geen belangrijke bezienswaardigheden in het park zijn terug te vinden was het wel al snel duidelijk dat deze omgeving moest worden beschermd. Ondanks het feit dat dit nationaal park niet zo bekend is biedt het wel uitstekende mogelijkheden aan mensen die houden van watersporten.

Plaatsen in de omgeving van het Voyageurs National Park

Het gebeurt bijzonder vaak dat mensen die een bezoek brengen aan het Voyageurs National Park er eveneens voor kiezen om plaatsen in de buurt te gaan ontdekken. Dat is zeker geen probleem. Enkele locaties welke in de buurt van dit nationaal park zijn terug te vinden zijn met name:

  • Daluth op een afstand van ongeveer 232 kilometer;
  • Grand Forks op een afstand van ongeveer 367 kilometer;
  • Winnipeg op een afstand van ongeveer 392 kilometer;
  • St. Paul op een afstand van ongeveer 425 kilometer;
  • Minneapolis op een afstand van ongeveer 430 kilometer;

Beste reistijd

In principe is het zonder probleem mogelijk om het Voyageurs National Park het hele jaar door te bezoeken. De meest aangewezen periode voor een bezoek zijn echter de zomermaanden, meer bepaald de maanden juni tot en met augustus. De temperaturen zijn dan het aangenaamst waardoor je optimaal kan genieten van je boottocht. De hoogste, gemiddelde temperatuur wordt in de maand juli gemeten en bedraagt 25 graden. Ben jij eerder iemand die houdt van de winter? In dat geval is het ook in de wintermaanden mogelijk om een bezoek te brengen aan dit nationaal park. Het bevroren water en het winterlandschap maken deze omgeving zomaar even nog sprookjesachtiger!

Waarom het Voyageurs National Park bezoeken?

Zoals reeds aangegeven eerder op deze pagina geldt voor het Voyageurs National Park dat er geen bezienswaardigheden in zijn terug te vinden. Dit betekent dat dit nationaal park vooral interessant is voor mensen die genieten van de rust van het water. Ben jij toch wat avontuurlijker aangelegd? In dat geval kan je uiteraard deelnemen aan heel wat water gerelateerde sporten of activiteiten. Denk op dit vlak onder meer aan varen met een roeiboot of een kano. Op de verschillende eilandjes welke deel uitmaken van het Voyageurs National Park kunnen bovendien mooie wandelingen worden gemaakt.

Een paradijs voor echte waterratten!

Ben jij iemand die houdt van water en vindt je het fantastisch om te varen? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat het Voyageurs National Park voor jou echt heel wat moois in petto heeft. Het is werkelijk fantastisch om tijdens de zomermaanden langs de vele eilandjes te varen en aan te meren op bepaalde locaties om deze natuurwondertjes te ontdekken. Zowel voor een echte relaxvakantie als voor een meer avontuurlijke vakantie ben je in dit nationaal park in ieder geval zonder twijfel aan het juiste adres!