Tumacácori National Historical Park

Heel wat nationale parken die in de Verenigde Staten zijn terug te vinden vertonen grote gelijkenissen met elkaar. Het is dan ook best mogelijk dat je tijdens een rondreis doorheen de verschillende parken op een zeker ogenblik een beetje het gevoel krijgt in herhaling te vallen. Geldt dat ook voor jou? In dat geval kan je tijdens je rondreis even een bezoek brengen aan het Tumacácori National Historical Park. Dit nationaal park weet zich namelijk op verschillende vlakken te onderscheiden ten opzichte van de andere parken. Wil je hier graag meer over te weten komen? Lees dan snel even de informatie welke is terug te vinden hier op deze pagina!

Je bezoek voorbereiden

Wanneer je een bezoek wil brengen aan het Tumacácori National Historical Park is het in eerste instantie belangrijk om er rekening mee te houden dat dit park heel wat bescheidener is in vergelijking met een groot aantal andere parken die in de Verenigde Staten zijn terug te vinden. Dit betekent in de praktijk dat je in principe slechts een paar uur zal doorbrengen in dit park. Het wordt omwille van deze reden dan ook altijd aangeraden om goed na te gaan welke mogelijke bezienswaardigheden je in de buurt eveneens graag zou willen zien. Zo kan je meerdere hotspots combineren.

In principe is het Tumacácori National Historical Park dagelijks geopend. Dit betekent dat je ze steeds kan bezoeken van 09h00 tot 17h00. Er zijn echter een paar uitzonderingen. Zo is het park niet geopend op Thanksgiving Day (telkens op de vierde donderdag van de maand november) en ook op Kerst blijven de toegangspoorten gesloten.

Praktische Informatie

Voor het Tumacácori National Historical Park geldt dat er een toegangsprijs in rekening wordt gebracht. In principe bestaan er slechts twee mogelijkheden om toegang tot het park aan te kopen. In eerste instantie kan je natuurlijk een gewoon kaartje kopen voor een prijs van 10 dollar per persoon, maar daarnaast is het ook mogelijk om de zogenaamde ‘Park-Specific Annual Pass’ aan te kopen. Ben je van plan om tijdens het jaar meerdere keren dit park te bezoeken met bijvoorbeeld vrienden of familie? In dat geval is het de moeite waard om deze pas te overwegen. Er is een prijskaartje aan verbonden van 35 dollar.

Het Tumacácori National Historical Park is gelegen op ongeveer een drie kwartier rijden van de stad Tucson. Vanuit Tucson neem je de Interstate 19 richting het zuiden. Vervolgens dien je exit 29 te nemen en de borden naar het park te volgen. Het park bevindt zich ten oosten van de Interstate.

Geschiedenis

Wanneer je graag meer te weten wenst te komen over de geschiedenis van het Tumacácori National Historical Park betekent dit dat we je een behoorlijk eind mee terug in de tijd moeten nemen, meer bepaald naar het begin van de zestiende eeuw. Het was in deze periode dat er door de Europese missionarissen voor werd gekozen om heel wat kerkgemeenschappen op te richten. Dit gebeurde in het bijzonder binnen de regio welke op vandaag bestaat uit Mexico en het Zuidwesten van de Verenigde Staten. Dit gebied werd in de praktijk ook vaak ‘New Spain’ genoemd.

In het jaar 1691 werd er voor gekozen om de ‘Mission San Cayetano de Calabazas’ te stichten. Dit toenmalige locals kozen er voor om een bescheiden adobekerkje te bouwen aan de oostelijke zijde van de Santa Cruz River. Zo’n kleine 60 jaar later kozen de Pima Indianen er voor om in opstand te komen tegen de Spaanse kolonisatie. Het resultaat hiervan was dat niet alleen 2 priesters, maar ook meer dan 100 kolonisten de dood vonden. Ook het kerkje werd totaal verwoest.

In het jaar 1757 besloot men om aan de westzijde een nieuwe kerk in gebruik te nemen. Deze kerk luisterde naar de naam ‘Mission San José New Spain’. Rond het jaar 1800 besloten de Franciscanen vervolgens om een nieuwe, aanzienlijk grotere kerk te bouwen. Dit project heeft ongeveer 20 jaar geduurd, maar werd omwille van financiële redenen nooit afgerond. De laatste bewoners verlieten het gebied van Tumacácori als gevolg van onder meer de aanvallen van de Apache Indianen. Vanaf dat ogenblik werd er niet meer naar de gebouwen omgekeken waardoor ze in verval zijn geraakt.

Het was de Amerikaanse president Theodore Roosevelt welke in het jaar 1908 de Mission San José de Tumacácori heeft uitgeroepen tot National Monument. In het jaar 1990 verkreeg ze uiteindelijk haar status als ‘National Historical Park’.

Plaatsen in de omgeving van het Tumacácori National Historical Park

De meeste mensen die een bezoek brengen aan het Tumacácori National Historical Park combineren dit met een uitstap of zelfs een verblijf in Tucson. Dit is de op één na grootste stad van Arizona en is terug te vinden in de Sonorawoestijn. Zoals je wel kan verwachten van deze omgeving spreekt het voor zich dat de temperatuur hier tijdens de zomer niet zelden piekt tot boven de 40 graden. Dit is zeker iets om rekening mee te houden wanneer je de omgeving van Tucson en het Tumacácori National Historical Park gaat ontdekken.

Beste reistijd Tumacácori National Historical Park

Je zou er in principe het hele jaar door voor kunnen kiezen om een bezoek te brengen aan het Tumacácori National Historical Park. Dit gezegd zijnde is er natuurlijk het weer waar je rekening mee moet houden. Niet in het minst in de zomermaanden wordt het vaak bloedheet in deze regio. Temperaturen van tussen de 40 en 45 graden zijn zeker geen uitzondering. Bovendien is het ook nog eens zo dat je in deze periode in de omgeving van het Tumacácori National Historical Park geconfronteerd kan worden met de stevige moesonregens.

Mede omwille van deze redenen is het zo dat heel wat reizigers die Tumacácori National Historical Park en bijvoorbeeld Tucson hebben bezocht het er met elkaar over eens zijn dat de winter wellicht de meest aangewezen periode is voor een bezoek. De winters zijn immers lekker mild en sneeuwen doet het in de vallei eigenlijk haast nooit. Wil je in de meest optimale omstandigheden het Tumacácori National Historical Park kunnen bezoeken? Doe dit dan bij voorkeur tussen oktober en april.

Waarom dit park bezoeken?

Het Tumacacori National Historical Park is van geschiedkundig grote waarde voor niet alleen de Verenigde Staten, maar voor de wereld in haar totaliteit. Het Tumacacori National Historical Park staat dan ook in voor het beheer van drie oude kerken die zich op de site bevinden. Van ‘Mission San Cayetano de Calabazas’ is helaas niet veel meer te bezichtigen. Er zijn dan ook nog slechts een paar muren over. Dit geldt eigenlijk eveneens voor de Los Santos Angeles de Guevavi. Ook deze is grotendeels vervallen. Het is in de praktijk dan ook zo dat beide plaatsen nog maar incidenteel te bezoeken zijn. Je bezoekt deze plaatsen dan ook uitsluitend met een begeleide tour tijdens de wintermaanden. De derde kerk luistert naar de naam ‘Mission San José de Tumacácori’ en is wel nog te bezichtigen.

Een bijzondere locatie om te ontdekken

Toegegeven, je moet er van houden. Toch, als liefhebber van geschiedenis is Tumacacori National Historical Park een absolute must. Dit park beschikt over een zeer uniek karakter welke eigenlijk verrassend meeslepend is. Ben je dus met andere woorden in Tucson of omgeving? Dan is het altijd een aanrader om het Tumacacori National Historical Park te bezoeken!