Sequoia en Kings Canyon National Park

Het Sequoia en Kings Canyon National Park is eigenlijk een samensmelting van twee verschillende nationale parken die samen worden beheerd. Het gaat hierbij enerzijds om het Sequoia National Park en anderzijds om het Kings Canyon National Park. Het merendeel van de toeristen die een bezoek brengen aan het nationaal park doen dit omwille van de aanwezigheid van de machtige Sequoiadendron. Dit type boom staat er om bekend op vlak van volume ’s werelds grootste exemplaar ter wereld te zijn. Tijdens een bezoek aan het Sequoia NP beschik je over de mogelijkheid om deze imposante bomen te ontdekken via eenvoudig begaanbare wandelpaden. Wil je graag elke plaats in dit nationaal park ontdekken? Dan is het ook altijd de moeite waard om te verblijven op een Sequoia camping. Zo heb je alle tijd om deze toch wel bijzondere omgeving optimaal te leren kennen.


Onze tip: leg de meest geboekte excursie naar Kings Canyon NP van te voren vast!

Door deze populaire tour vooraf te boeken voorkom je dat er geen plek meer is op de gewenste dag. Tijdens de 3 uur durende wandeling langs de rand van Kings Canyon beleef je het meest spectaculaire uitzicht op het Watarrka National park en de canyon. Je klimt samen met de groep en een gids naar de rand van Kings Canyon. We bevelen deze populaire tour van harte aan want het was één van onze persoonlijke hoogtepunten van ons bezoek aan Amerika!

Reserveer hier alvast een plek voor deze veel geboekte tour!

Ook andere tours om het Kings Canyon National Park goed te verkennen zijn de moeite waard. Zo ontdek je tijdens deze dagtour het prachtige en ongerepte Watarrka National Park en loop je langs de rand van de prachtige Kings Canyon. Je daalt vervolgens af naar de groene oase die bekend staat als ‘Garden of Eden’.

Het is ook mogelijk om een overweldigende helikoptervlucht te boeken over Kings Canyon. Dit zal ongetwijfeld één van de meest bijzondere momenten tijdens jouw rondreis in Amerika zijn!


Je bezoek voorbereiden

Het Sequoia National Park staat dus in het bijzonder bekend omwille van de aanwezigheid van de bijzondere Sequoiadendron. Dat dit voor veel mensen de belangrijkste reden is om dit nationaal park te bezoeken is echter een beetje opvallend. Ondanks het feit dat deze bomen immers op verschillende locaties voorkomen nemen ze globaal gezien slechts een beperkt deel van het nationaal park in. Dit maakt ze er uiteraard niet minder indrukwekkend op, in tegendeel.

Breng je een bezoek aan het Kings Canyon National Park? In dat geval zal je kennis kunnen maken met een prachtig deel van de Sierra Nevada Mountains. Je vindt hier niet alleen prachtige, diepe kloven die door de gletsjers zijn ontstaan, maar ook een enorme hoeveelheid aan bezienswaardige meren evenals watervallen en eindeloos lijkende bergweiden. Wist je dat er in dit nationaal park bovendien zomaar even meer dan 20 rotspieken van zo’n vierduizend meter hoog zijn terug te vinden? Dit geeft het geheel uiteraard een extra indrukwekkend uitzicht.

Op het ogenblik dat je een bezoek wenst te brengen aan het Kings Canyon National Park dien je er wel rekening mee te houden dat het grootste deel van dit park niet met de auto bereikbaar is. Dit betekent in de praktijk dat het vooral de meer ervaren backpackers zijn die er een bezoek aan brengen.

Aanbevolen excursies in en naar Kings Canyon National Park

Praktische Informatie

Het Sequoia en Kings Canyon National Park is gelegen in de Amerikaanse staat Californië. In tegenstelling wat veel mensen vermoeden is het zo dat beide parken wel degelijk aaneengesloten zijn. Dit betekent in de praktijk dat Kings Canyon het meest noordelijke deel is en Sequoia het meest zuidelijk gelegen deel. Als bezoeker dien je er rekening mee te houden dat het Sequoia en Kings Canyon National Park uitsluitend vanuit het westen te bereiken is. In beide parken zijn dan ook geen wegen terug te vinden die van oost naar west lopen. Eén van de belangrijkste wegen is de ‘Generals Highway’. Deze weg verbindt de beide parken, maar is wel uitsluitend in de zomer geopend.

Voor een bezoek aan het Sequoia en Kings Canyon National Park wordt een toegangsprijs aangerekend. Omwille van het feit dat het hier eigenlijk niet gaat om één, maar wel om twee parken is het bovendien zo dat de toegangsprijs net wat hoger is gelegen. Concreet betekent dit dat de toegangsprijs voor een persoon 20 dollar bedraagt. Voor toegang met een motor wordt een prijskaartje aangerekend van 30 dollar en voor toegang met een auto bedraagt de prijs 35 dollar.

In het gebied van het Sequoia en Kings Canyon National Park rijden drie verschillende shuttlebussen waar gebruik van kan worden gemaakt. Deze bussen beginnen eind mei te rijden tot ergens aan het begin van de maand september. Wanneer je vanuit de stad Visalia de shuttlebus neemt naar het park dien je op moment van schrijven rekening te houden met een kostprijs van om en bij de 15 dollar per persoon. Let op, dit lijkt misschien behoorlijk duur, maar dat is het niet. De toegangsprijs van het park is er namelijk ook bij inbegrepen.

Overnachten op een Sequoia camping

Wil je tijdens je bezoek aan dit nationaal park graag verblijven op een Sequoia camping? Dan is dat geen enkel probleem. Sterker nog, verspreid over het park zijn in totaal zeven verschillende campings terug te vinden. De grootste en tevens ook meest belangrijke camping is deze die luistert naar de naam ‘Lodgepole Campground’. Deze Sequoia camping is in totaal goed voor 250 plaatsen en bevindt zich op een afstand van slechts 2 mijl ten opzichte van het Giant Forest. Niet alleen in Sequoia, maar ook in Kings Canyon National Park zijn 7 campings terug te vinden. Het mag dan ook duidelijk zijn, overnachten in deze parken is eigenlijk nooit echt een probleem.

Geschiedenis

Ondanks het feit dat de geschiedenis van het Kings Canyon National Park ons mee terugneemt in de tijd naar de achttiende eeuw (toen was ze reeds bekend bij de blanke kolonisten) kreeg ze pas echt aandacht nadat het gebied in het jaar 1873 werd beschreven door de geoloog John Muir. De geoloog was in het bijzonder enthousiast geraakt door de gelijkenis met Yosemite Valley. De geschiedenis is lang niet altijd gunstig geweest voor het Kings Canyon National Park, in tegendeel. Voor een periode van zo’n 50 jaar was de toekomst van de omgeving namelijk behoorlijk onzeker. Er ontstonden immers plannen voor de bouw van een dam aan de westkant van de vallei. Uiteindelijk werd de discussie beslist in het jaar 1965. Toen werd er voor gekozen om het gebied samen te laten smelten met de Tehipite Valley tot het General Grant National Park.

Van het Sequoia NP is bekend dat de omgeving in het verleden werd geplaagd door de pest. Toen de eerste Europeanen arriveerden in het gebied waren de oorspronkelijke inwoners reeds gedecimeerd. Het waren de eerste inwoners van het park die hun woningen maakten in een uitgeholde sequoiastam. Op deze manier wou hij proberen om het bos te beschermen tegen houthakkers, maar dat bleek geen groot succes. Het Giant Forest valt sinds het jaar 1890 onder de bevoegdheid van de National Park Service. Sindsdien worden er geen bomen meer gekapt.

Plaatsen in de omgeving van het Sequoia NP

Hoe interessant het Sequoia NP ook mag zijn, het spreekt voor zich dat je tijdens een rondreis in de Verenigde Staten ook heel wat andere plaatsen zal willen ontdekken. Dat is vanuit deze omgeving zeker en vast mogelijk. Vanaf het Grant Grove Visitor Center kan het interessant zijn om de volgende plaatsen bezoeken:

 • Fresno op een afstand van ongeveer 90 kilometer;
 • Oakhurst op een afstand van ongeveer 163 kilometer;
 • Mariposa op een afstand van ongeveer 205 kilometer;
 • Yosemite Village op een afstand van ongeveer 240 kilometer;
 • Monterey op een afstand van ongeveer 343 kilometer;
 • San Francisco op een afstand van ongeveer 387 kilometer;

Wanneer het Kings Canyon & Sequoia National Park het best bezoeken?

Het wordt aangeraden om het Sequoia & Kings Canyon National Park te bezoeken in de maanden juni tot en met september. Dit omwille van verschillende redenen. In eerste instantie is er het weerbeeld. In deze maanden kan je dan ook rekenen op lekker aangename temperaturen terwijl er bovendien ook nog eens zeer weinig neerslag valt. Dit is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk ook zo dat de zogenaamde ‘Generals Highway’ tijdens de winter is afgesloten. Ook dit is zeker een extra goede reden om er voor te kiezen om tijdens de zomer naar dit gebied af te reizen.

Waarom het Sequoia & Kings Canyon National Park bezoeken?

Het wordt sterk aangeraden om voldoende tijd te voorzien voor een bezoek aan het Sequoia & Kings Canyon National Park. Het feit dat dit nationaal park eigenlijk een samensmelting is van twee parken zorgt er in de praktijk voor dat er een enorm gebied kan worden ontdekt. Verspreid over dit nationaal park zijn dan ook heel wat interessante bezienswaardigheden terug te vinden. Wij zochten alvast enkele interessante voor je uit en hebben ze hieronder op een rijtje gezet:

 • Mount Whitney met het Mount Whitney Trail;
 • Het Giant Forest Museum;
 • Mount Langley;
 • Pear Lake;
 • Cottonwood Lakes;

Tours & Excursies

Het is mogelijk om grote delen van het Kings Canyon en het Sequoia NP alleen te bezoeken, maar het kan toch raadzaam zijn om een begeleide tour te boeken. Dit niet alleen omdat een ranger je kennis kan laten maken met enkele bijzondere locaties die je anders wellicht over het hoofd ziet, maar ook omdat er in het park heel wat beren rondlopen. Ga je er toch alleen op uit? Hou dan zeker goed rekening met de voorschriften om het risico op een confrontatie met een beer zo klein mogelijk te kunnen houden!

Bekijk hier alle tours & excursies in Sequoia en Kings Canyon National Park

Een boeiende omgeving om te ontdekken

Het enorme gebied dat aan je voeten ligt door het samensmelten van het Sequoia National Park en het Kings Canyon National Park is meer dan de moeite waard om te ontdekken. Niet alleen de omgeving is een streling voor het oog, ook het feit dat je zomaar oog in oog kan komen te staan met een echte beer is voor veel reizigers een reden om even naar deze locatie af te reizen. Ben je dan toch in de buurt? Dan kan je er eventueel voor kiezen om je rondreis doorheen de VS verder te zetten richting populaire steden zoals San Francisco of Los Angeles!