Savannah River National Wildlife Refuge

Heel wat mensen die er voor kiezen om South Carolina te bezoeken in de Verenigde Staten kiezen er eveneens voor om even halt te houden bij het Savannah River National Wildlife Refuge. Dit gebied laat je kennismaken met een bijzondere, mysterieuze wereld bestaande uit loofbussen en moerasland. Niet alleen de flora is hier bijzonder, dit geldt ook voor de fauna. Verscholen achter de vele bomen en struiken zijn immers heel wat dieren terug te vinden. Je maakt tijdens een bezoek aan het Savannah River National Wildlife Refuge dan ook wellicht niet alleen kennis met salamanders en krokodillen, maar ook met de majestueuze Amerikaanse zeearend. Ben jij ook van plan om tijdens jouw vakantie in de VS een bezoek te brengen aan het Savannah River National Wildlife Refuge? Dan kan de informatie op deze pagina zeker interessant zijn!

Je bezoek voorbereiden

Het Savannah River National Wildlife Refuge is niet zo bekend onder toeristen. Dit is ook één van de belangrijkste redenen waarom het uiteindelijk tot in het jaar 2010 duurde vooraleer er aan de South Carolina zijde van het park een bezoekerscentrum werd geopend. Een bezoek brengen aan dit bezoekerscentrum is evenwel een absolute aanrader. Hou er rekening mee dat dit bezoekerscentrum elke dag is geopend van 09h00 tot 16h00, behalve op zon- en feestdagen (zoals Thanksgiving & Kerstmis).

Steeds meer mensen kiezen er voor om tijdens hun vakantie naar de VS hun favoriete viervoeter mee te nemen. Ben jij dat ook van plan en wil je graag een bezoek brengen aan het Savannah River National Wildlife Refuge? Hou er dan wel steeds rekening mee dat huisdieren hier niet zijn toegelaten. Je kan er tot slot voor kiezen om dit park alleen te bezoeken, maar daarnaast worden er ook heel wat verschillende tours georganiseerd. Hierover echter verder op deze pagina meer.

Praktische Informatie

Een reis ondernemen naar de Verenigde Staten kan een behoorlijk dure onderneming zijn. Mede omwille van deze reden gaan heel wat mensen steevast op zoek naar mogelijkheden om te besparen, bijvoorbeeld op de uitstappen die ze willen maken. Dat kan. Voor het Savannah National Wildlife Refuge geldt bijvoorbeeld dat er geen toegangsprijs in rekening wordt gebracht. Dit gezegd zijnde, ben je niet van plan om dit park alleen te ontdekken, maar wil je daarvoor een beroep doen op de diensten van een ranger of gids? In dat geval spreekt het voor zich dat er daarvoor wel een bepaalde kostprijs wordt aangerekend.

Elk jaar opnieuw zijn er heel wat mensen die naar het Savannah National Wildlife Refuge afreizen om er te gaan jagen. Onder hen ook heel wat buitenlanders of toeristen. Dit is mogelijk, alleen moet je er wel rekening mee houden dat jagen in dit gebied sterk is gereglementeerd. Zo mag je uitsluitend jagen op onder meer herten, konijnen en kalkoenen. Bovendien is er niet alleen een jachtvergunning vereist, maar ook een ‘State License’. De minimumleeftijd om te mogen jagen in het Savannah National Wildlife Refuge (evenals in de rest van de VS eigenlijk) is vastgesteld op 16 jaar.

Geschiedenis

De eerste Europese bezoekers die kennis maakten met het gebied van het Savannah River National Wildlife Refuge arriveerden in het jaar 1526. Het was uiteindelijk James Oglethorpe die er in het jaar 1733 voor koos om de stad ‘Savannah’ op te richten. Het omliggende gebied herbergt op vandaag niet minder dan 36 historische evenals prehistorische, archeologische sites. Voor de oprichting van het Savannah Bird Refuge moeten we terug naar het jaar 1927, meer bepaald op 6 april. De uitspraak voor de oprichting van het Savannah River Wildlife Refuge volgde uiteindelijk op 12 november 1931. Het Savannah River National Wildlife Refuge werd opgericht op 25 juli 1940.

Plaatsen in de omgeving van het Savannah River National Wildlife Refuge

Vooraleer een bezoek te brengen aan een bepaalde locatie spreekt het voor zich dat je, je graag ook bewust zal willen zijn van de plaatsen die in de omgeving zijn terug te vinden. Voor het Savannah River National Wildlife Refuge geldt dat je er voor kan kiezen om je bezoek te combineren met een uitstap naar bijvoorbeeld Charleston. Heel wat mensen die het park bezoeken kiezen er ook voor om te overnachten in Savannah en bijgevolg deze stad als uitvalsbasis te gebruiken. Ook dat is natuurlijk perfect mogelijk.

Wanneer je toch op rondreis bent doorheen de Verenigde Staten kan het bij een bezoek aan het Savannah River National Wildlife Refuge eveneens de moeite waard zijn om Jacksonville aan te doen. Je zou dan uiteindelijk je route verder kunnen zetten richting Orlando en uiteindelijk Tampa en / of Miami. In ieder geval mag het duidelijk zijn, ben je van plan om even halt te houden bij het Savannah River National Wildlife Refuge op je rondreis? In dat geval zijn er heel wat mogelijkheden voor handen voor wat het verderzetten van je route betreft!

Beste reistijd voor een bezoek aan het Savannah River National Wildlife Refuge

Ben je nog aan het uitzoeken wat nu precies de meest interessante periode is voor een bezoek aan het Savannah River National Wildlife Refuge? In dat geval kunnen wij je daarbij helpen. Het wordt over het algemeen namelijk aangeraden om je bezoek in te plannen in de maanden april tot en met oktober. Tijdens deze periode kan je niet alleen rekenen op aangename temperaturen, ook de hoeveelheid aan te verwachten neerslag blijft binnen de perken. In de maand juli kan je rekening houden met een temperatuur van gemiddeld zo’n 31 graden. In de maand januari bedraagt de temperatuur nog steeds gemiddeld 15 graden.

Waarom het Savannah River National Wildlife Refuge bezoeken?

Het Savannah National Wildlife Refuge en haar omgeving herbergen enkele leuke locaties om te bezoeken. In het bijzonder wanneer je tijdens een rondreis doorheen de USA in de buurt bent is het dan ook een aanrader om even kennis te maken met deze locaties. Wij hebben er alvast enkele voor je uitgezocht en zetten ze hieronder graag voor je op een rijtje:

  • Hutchinson Island;
  • Hog Island;
  • Pipe Makers Canal;
  • Argyle Island;
  • Kings Island;
  • Tommy Long Boat Ramp;

Tours & Excursies

Je kan het Savannah National Wildlife Refuge individueel ontdekken, maar het is eveneens mogelijk om een begeleide tour te boeken. Ga je verblijven in de nabijgelegen stad Savannah? Hou er dan rekening mee dat je ook daar enkele interessante tours kan boeken. Enkele excursies die je bijvoorbeeld zou kunnen overwegen zijn:

  • De Historic Savannah Trolley Tour;
  • De Hop-On Hop-Off Savannah Full-Day Trolley Tour;
  • De Savannah Walking Tour;

Waarom is dit park de moeite waard om te bezoeken?

Een reis maken doorheen de Verenigde Staten kan in de praktijk behoorlijk slopend zijn. Dit is niet in het minst het gevolg van het feit dat het op de meeste plaatsen ongelofelijk druk is. Een bezoek brengen aan het Savannah River National Wildlife Refuge biedt op dat vlak een aangename afwisseling. Ben jij iemand die houdt van vissen? Ook in dat geval is deze plaats zeker iets voor jou. Het zoetwater vissen is hier dan ook nagenoeg het volledige jaar door mogelijk. In ieder geval, wil je graag kennismaken met ondergewaardeerde, natuurlijke omgeving in de VS? Dan is het zeker een aanrader om kennis te maken met het Savannah National Wildlife Refuge!