Redwood National Park

Ondanks het feit dat het Redwood National Park niet bepaald tot de bekendste nationale parken van de Verenigde Staten behoort is het wel zo dat ze hoog op het verlanglijstje staat van menig aantal bezoekers. Je treft tijdens een bezoek aan het Redwood NP dan ook een prachtig natuurfenomeen aan. Het betreft hier de zogenaamde ‘Coast Redwoods’. Deze bomen mogen zich de hoogste van deze planeet noemen en zorgen er voor dat je hier een prachtig en eigenlijk ronduit uniek woud aan kan treffen. Doorheen het Redwood National Park Californië Verenigde Staten lopen verschillende beekjes en rivieren waardoor het geheel een zeer idyllische aanblik geniet. 

Voorbereiding

Heel wat mensen die er voor kiezen om een langere vakantie naar de USA te ondernemen proberen overbodige kosten zoveel mogelijk te vermijden. Op die manier kunnen ze niet alleen langer doorheen Amerika reizen, daarnaast kunnen ze ook meer dingen zien en ontdekken. De toegangsprijs voor de verschillende nationale parken in de Verenigde Staten is vaak aanzienlijk te noemen, maar dat geldt niet voor het Redwood National Park. Het is namelijk zo dat dit park volledig gratis toegankelijk is. Ben je dus op zoek naar mogelijkheden om met een relatief beperkt budget doorheen de VS te reizen en wil je dan ook vooral gratis bezienswaardigheden hoog op je verlanglijstje plaatsen? Dan is het zeker de moeite waard om een bezoek aan het Redwood NP op de planning te zetten! 

Praktische informatie 

Het Redwood NP is gelegen aan de kust in het uiterste noordwesten van de Amerikaanse staat Californië. Ze ligt ingeklemd tussen de plaatsen Eureka evenals Crescent City. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat Redwood National eigenlijk bestaat uit verschillende delen. Zo is er één echt nationaal park en zijn er drie zogenaamde state parks. Alleen de state parks zijn gratis te bezoeken. Ondanks het feit dat het Redwood park bij toeristen net wat minder bekend en populair is beschikt ze toch over een meer dan degelijke oppervlakte. Zo heeft ze een lengte van 70 mijl en een breedte op bepaalde plaatsen van 10 mijl. De kustweg CA-101 doorkruist het park van noord naar zuid.

Wil je graag overnachten in het Redwood National Park? Dat kan. Heel wat bezoekers kiezen er voor om een verblijf op één van de verschillende campings te boeken. In principe zijn er vijf campings waar je een keuze uit kan maken. Het gaat hierbij om de volgende namen:

 • Jedediah Smith Campground;
 • Mill Creek Campground;
 • Elk Prairie Campground;
 • Gold Bluffs Beach Campground;
 • Freshwater Lagoon Spit Overnight Use Area;

Ben jij er toch niet helemaal voor te vinden om te verblijven op een camping? In dat geval is het ook mogelijk om een verblijf te reserveren in een hotel. Aan de CA-101, vlakbij de kust is bijvoorbeeld het Redwood Hostel terug te vinden. In het verleden stond deze beter bekend onder de naam ‘DeMartin House’). In principe staat deze in de boeken als een jeugdhotel, maar in de praktijk is het zo dat mensen van alle leeftijden er gebruik van maken.

Geschiedenis van het Redwood National Park

Het Redwood National Park werd opgericht in het jaar 1968. Wat velen niet weten is dat het nationaal park eigenlijk wordt gevormd door drie verschillende staatsparken. Het gaat hierbij om:

 • Het Del Norte Coast Redwoods State Park;
 • Het Jedediah Smith Redwoods State Park;
 • Het Prairie Creek Redwoods State Park;

De stichting van deze drie parken vond eigenlijk reeds plaats aan het einde van de twintigste eeuw. In het jaar 1994 werd er voor gekozen om het beheer van de vier parken samen te voegen. Hierdoor ontstonden de Redwood National and State Parks. De vier parken zijn samen goed voor een meer dan degelijke oppervlakte van een slordige 540 vierkante kilometer. Bovendien beschikt het park uiteraard over een beschermende functie. Zo zorgt ze voor de bescherming van zomaar even 45 procent van het resterende bos van kustmammoetbomen (Coast Redwoods).

Plaatsen in de omgeving van het Redwood NP

In de omgeving van het Redwood NP zijn verschillende plaatsen terug te vinden. De bekendste en grootste plaatsen van waaruit ook diverse (meerdaagse) tours worden georganiseerd zijn evenwel op relatief geruime afstand gelegen. Voor tours en excursies naar het Park Headquarters kan er rekening worden gehouden met de volgende plaatsen en afstanden:

 • Portland op een afstand van 527 kilometer;
 • Eugene op een afstand van 358 kilometer;
 • Crater Lake National Park op een afstand van 286 kilometer;

Wil je niet zozeer het noorden van het park bezoeken, maar wel het zuiden? In dat geval is het interessant om te kijken naar de plaatsen die zijn gelegen in de buurt van het Redwood Information Center. Specifiek hiervoor geldt dat je kan kijken naar plaatsen zoals:

 • Eureka op een afstand van 66 kilometer;
 • Redding op een afstand van 271 kilometer;
 • San Francisco op een afstand van 503 kilometer;

Wanneer kun je het Redwood NP het best bezoeken?

De beste reistijd voor een bezoek aan het Redwood National Park is de periode van juni tot en met oktober. Tijdens deze periode kan je niet alleen rekenen op aangename temperaturen, daarnaast is het ook nog eens zo dat er nauwelijks neerslag valt. De hoogste gemiddelde temperatuur wordt doorgaans gemeten in de maand augustus. Zelfs dan bedraagt deze echter niet meer dan 23 graden. De laagste temperatuur kan doorgaans worden vastgesteld in de maand maart waarbij de temperatuur ergens rond de 14 graden blijft hangen.

Waarom het Redwood National Park Californië Verenigde Staten bezoeken?

Verspreid over het Redwood National Park zijn tal van verschillende bezienswaardigheden terug te vinden. Eén van de meest bekende tours die je doorheen het park kan maken luistert naar de naam ‘Coastal Trail’. Het betreft hier zoals de naam reeds laat vermoeden een route die nagenoeg langs de volledige kustlijn loopt. Een andere aanrader is de ‘Lady Bird Johnson Grove Nature Trail’ welke in het zuiden van het park is terug te vinden. Wil je in het bijzonder kijken naar een route welke minder druk is? In dat geval kan het interessant zijn om te kijken in de richting van de ‘Newton B. Drury Scenic Parkway’. Deze staat er om bekend parallel te lopen met de U.S. Route 101. Let wel, de rijsnelheid ligt op deze route aanzienlijk lager in vergelijking met andere routes. 

Tours & Excursies

Er worden tal van verschillende tours & excursies georganiseerd naar het Redwood National Park in Californië in de Verenigde Staten. Het merendeel van deze tours worden georganiseerd vanuit San Francisco. De populairste tours  die worden georganiseerd naar dit nationaal park zijn onder meer: 

 • De Redwoods & Wine Country: Napa en Sonoma Full-Day Tour;
 • Een Coastal Redwoods bezoek & San Francisco Hop On / Off Tour;

Een unieke omgeving die je gezien moet hebben 

Het Redwood National Park is tot stand gekomen door de aanwezigheid van de prachtige en imposante Coast Redwoods. Nergens anders in de wereld is het mogelijk om een gelijkaardige omgeving aan te treffen. Dit maakt het Redwood NP tot een unieke omgeving die je als fervente reiziger eigenlijk niet over het hoofd mag zien. Staat ook het prachtige San Francisco om je verlanglijstje? Dan is het altijd mogelijk om deze beide locaties met elkaar te combineren!