Olympic National Park

Ga je tijdens je vakantie naar de VS ook een bezoek brengen aan de stad Seattle? Ben je ook van plan om hier even te blijven vertoeven? In dat geval kan het de moeite waard zijn om een bezoek te brengen aan het Olympic National Park. Dit nationale park is dan ook op een geringe afstand van deze stad terug te vinden. Je kan er dan ook perfect voor kiezen om een dagtrip te maken, maar ook meerdere dagen uittrekken voor het ontdekken van deze prachtige omgeving is een aanrader. Het Olympic National Park Amerika bestaat uit een mengelmoes van bergen, bossen en stranden waardoor ze het hart van elke natuurliefhebber zonder twijfel op hol zal weten te brengen. Staat het Olympic NP ook op jouw verlanglijstje? Hou dan beslist rekening met de informatie zoals aangegeven op deze pagina!

Voorbereiding

Het Olympic NP is gelegen in het uiterste noordwesten van de Amerikaanse staat Washington. Ze bevindt zich op een schiereiland dat luistert naar de naam ‘Olympic Peninsula’. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat het nationaal park is opgedeeld in twee delen. Het betreft hier in eerste instantie een kuststrook van om en bij de 60 mijl en een groter deel dat zich meer landinwaarts bevindt. Het park beschikt over verschillende ingangen welke allemaal te bereiken zijn vanaf de State Highway 101.

Het Olympic NP staat er om bekend over zomaar even vijf verschillende bezoekerscentra te beschikken. Deze bezoekerscentra zijn verspreid over het nationaal park terug te vinden. Dit zijn de meest uitgelezen plaatsen om je bezoek te starten. Je kan hier niet alleen een hoop informatie terugvinden over het park en de wandelpaden, maar ook over de verschillende campings die je hier kan aantreffen. In de bezoekerscentra worden regelmatig ook kleine tentoonstellingen georganiseerd met wetenswaardigheden over het park.

Praktische informatie Olympic National Park

Het Olympic National Park bezoeken is niet gratis. Voor personen wordt er een kostprijs in rekening gebracht van 15 dollar. Met een motor bedraagt de kostprijs 25 dollar terwijl de toegangsprijs voor een auto 30 dollar bedraagt. Ben je van plan om meerdere malen in het jaar een bezoek te brengen aan dit nationaal park? In dat geval kan je een Park-Specific Annual Pass aankopen voor een bedrag van 55 dollar.

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven beschikt het Olympic National Park over verschillende toegangen. Vanuit Seattle is het aan te raden om gebruik te maken van de Washington State Ferries voor het oversteken van de zeearm Puget Sound. In principe zou je er ook voor kunnen kiezen om via Tacoma onder de zuidkant van Puget Sound door te rijden. De populairste route die door bezoekers van het Olympic National Park wordt genomen is deze die langs het park loopt. Ze beschikt over een totale lengte van ongeveer 460 kilometer en begint bij Aberdeen en eindigt bij Olympia.

Ben je van plan om een bezoek te brengen aan de westelijke rivierdalen van de Hoh River, de Queets River evenals de Quinalt River en / of de Bogachiel River? In dat geval dien je er rekening mee te houden dat deze zo groen zijn als gevolg van de vaak zeer intense neerslag die er kan worden geregistreerd. Er valt per jaar dan ook zo’n slordige 4000 mm aan neerslag. Altijd even goed de actuele weerberichten bekijken vooraleer het Olympic NP te bezoeken is dan ook absoluut aan te raden.

Geschiedenis van het Olympic NP

De basis voor de erkenning van het Olympic National Park werd gelegd in het jaar 1890. Het was in deze periode dat er twee expedities werden georganiseerd naar deze omgeving. Eén van deze twee expedities werd ondernomen door James Wickersham. Hij liet na zijn bezoek optekenen dat het erkennen van deze omgeving als nationaal park er onder meer voor zou zorgen dat de mooiste bossen van de Verenigde Staten beschermd zouden kunnen worden. Het was de Amerikaanse president Theodore Roosevelt die er op 2 maart 1909 voor koos om Mount Olympus National Monument te erkennen. Uiteindelijk werd het monument verheven tot een nationaal park op 29 juni 1938. In 1981 werd ze uiteindelijk ook opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Plaatsen in de omgeving

In de buurt van het Olympic National Park zijn verschillende bezienswaardige steden terug te vinden. Het is in de praktijk dan ook vaak zo dat een bezoek aan het Olympic NP onder meer wordt gecombineerd met een verblijf in Seattle of zelfs Vancouver. In ieder geval, ben jij ook benieuwd naar de plaatsen die in de omgeving van het Olympic National Park zijn gelegen? Wij hebben de belangrijkste alvast even voor je op een rijtje gezet:

  • Vancouver (in Canada) op een afstand van 73 kilometer;
  • Seattle op een afstand van 129 kilometer;
  • Tacoma op een afstand van 168 kilometer;
  • Het Mount Rainier National Park op een afstand van 260 kilometer;
  • Portland op een afstand van 371 kilometer;

Wanneer kun je het Olympic National Park Amerika het best bezoeken?

Ben je benieuwd naar de periode waarin je er het best voor kan kiezen om een uitstap te ondernemen naar het Olympic National Park? Dit zijn eigenlijk de zomermaanden, namelijk van juni tot en met augustus. De temperaturen zijn er dan met gemiddeld 24 graden lekker aangenaam terwijl er ook zeer weinig neerslag valt. Voor een Olympic NP in een meer winterse setting kan het interessant zijn om er in de maanden december of januari heen te reizen. Tijdens de winter is het vaak mogelijk om in dit nationaal park de skilatten onder te binden.

Waarom dit nationaal park bezoeken?

Het Olympic National Park bestaat uit verschillende zeer bezienswaardige gebieden. In het bijzonder natuurliefhebbers zullen hier dan ook zonder enige twijfel hun hart kunnen ophalen. Ben jij ook benieuwd naar de plaatsen of wandelingen die je zeker niet over het hoofd mag zien tijdens een bezoek aan dit nationaal park? We hebben ze alvast even allemaal voor je op een rijtje gezet door middel van het onderstaande overzicht.

  • Het Hoh Rain Forest;
  • De Hall of Mosses Trail;
  • Hurricane Ridge;
  • Lake Crescent;
  • Elwha Valley;

Ondanks het feit dat er verschillende prachtige wandelingen gemaakt kunnen worden in dit nationaal park zijn ze vaak niet voor iedereen even geschikt. Controleer dan ook altijd op voorhand de moeilijkheidsgraad van de door jouw gekozen wandelroute vooraleer ze aan te vatten. Zorg er bij voorkeur ook voor dat je enigszins fysiek bent voorbereid op de wandeling.

Tours & Excursies

Er worden niet zoveel verschillende tours en excursies georganiseerd naar het Olympic National Park. De meeste tours die worden aangeboden vertrekken uit Seattle. In het bijzonder de ‘Olympische Nationale Park Kleine Groepsreis’ is een excursie die vaak door toeristen wordt geboekt. In een tijdspanne van ongeveer elf uur zal je kennismaken met enkele absolute hoogtepunten die het park voor jou in petto heeft. Deze excursie wordt steeds uitgevoerd met kleine groepjes en uiteraard in de aanwezigheid van een zeer ervaren gids.

Aanbevolen tours naar of in Olympic National Park

Ontdek zelf de hoogtepunten van het Olympic National Park!

Het Olympic National Park Amerika mag dan in de schaduw staan van menig aantal andere nationale parken, dit neemt niet weg dat ze niet de moeite waard is om te ontdekken, in tegendeel. Niet alleen tref je hier heel wat prachtige omgevingen aan, daarnaast kan je er het hele jaar door tal van activiteiten ondernemen. Heb je er altijd al eens van gedroomd om op skivakantie te gaan naar de Verenigde Staten? Ook in dat geval kan het zomaar de moeite waard zijn om daarvoor in de richting van het Olympic NP te kijken. Zowel Seattle als Vancouver (aan Canadese zijde uiteraard) lenen zich uitstekend voor het ondernemen van een uitstap naar dit nationaal park.