North Cascades National Park

Eén van de misschien wel meest onbekende nationale parken van de Verenigde Staten luistert naar de naam ‘North Cascades National Park’. Dat de North Cascades het moeten stellen met een dergelijke, beperkte populariteit heeft vooral te maken met het feit dat het, het grootste, onbedorven berglandschap betreft van alle 48 aaneengesloten staten van de VS. Het gebied staat er om bekend behoorlijk ondoordringbaar te zijn met als gevolg dat er eigenlijk opvallend weinig van bekend is. Dit gezegd zijnde kan er worden vastgesteld dat steeds meer en meer ervaren backpackers van over de hele wereld er voor kiezen om deze locatie te komen bezoeken. Ben jij dat ook van plan? Dan kan de informatie op deze pagina je daar ongetwijfeld bij helpen!

Bezoek aan de North Cascades voorbereiden

Het North Cascades National Park is terug te vinden in het uiterste noorden van de Amerikaanse staat Washington. Bij het voorbereiden van je bezoek aan dit nationaal park is het van cruciaal belang om er rekening mee te houden dat de weg die er naar leidt, de zogenaamde ‘State Highway 20’, niet het volledige jaar toegankelijk is, in tegendeel. Deze wordt steeds ergens in de maand oktober (afhankelijk van de weersomstandigheden) afgesloten om er vervolgens terug te openen in april. Het stuk weg dat wordt afgesloten bevindt zich voor alle duidelijkheid tussen de mijlpalen 134 en 171. Bij erg slechte weersomstandigheden is het mogelijk dat deze weg ook op andere momenten van het jaar wordt afgesloten.

Hou bij het voorbereiden van je vakantie naar dit nationaal park in de USA ook zeker rekening met de vele activiteiten die je er kan beoefenen. Denk op dit vlak niet alleen aan fietsen en mountainbiken, maar ook aan bijvoorbeeld het ondernemen van hiking tochten. Ook kan je er verschillende watersporten beoefenen en is het mogelijk om paard te rijden. Vanuit Stehekin worden er bijvoorbeeld twee keer per dag paardrijtochten gemaakt welke telkens zo’n 2,5 uur duren.

Praktische Informatie

Interessant om weten is dat het North Cascades National Park gratis te bezoeken is. Er wordt dan ook toegangsprijs aangerekend. Bovendien is het ook nog eens zo dat er geen parkeergelden moeten worden betaald door mensen die met de auto naar het nationaal park afreizen. Ook een zogenaamde ‘trailhead fee’ is niet verschuldigd voor wandelingen die worden uitgevoerd binnen de grenzen van het nationaal park.

Je dient er rekening mee te houden dat het North Cascades National Park slechts over één belangrijke weg beschikt. Het betreft hier de State Highway 20. Deze overbrugt een afstand van om en bij de 28 mijl van west naar oost doorheen de Ross Lake National Recreational Area. Deze route staat algemeen bekend als één van de mooiste van de Amerikaanse staat Washington. Dit alleen al is dan ook voldoende om ze tijdens een rondreis doorheen de Verenigde Staten ten minste één keer aan te doen. Hou er wel rekening mee dat de maximale snelheid die je hier kan rijden een stuk lager ligt in vergelijking met menig aantal andere wegen in de Verenigde Staten.

Geschiedenis

Het zijn vooral de oprichtingen van het Yellowstone National Park in het jaar 1872 en de oprichting van het Yosemite National Park in 1890 welke er uiteindelijk toe hebben geleid dat ook de omgeving van het North Cascades National Park als dusdanig werd erkend. Dit ging echter niet zonder slag of stoot, in tegendeel. Zo werd er in het Congress heel wat gediscussieerd over de exacte afmetingen waar het nationaal park over moest komen te beschikken. Uiteindelijk zou het North Cascades National Park officieel worden opgericht op 2 oktober 1968.

Plaatsen in de omgeving

Ondanks het feit dat de North Cascades dan wel niet zo bekend zijn neemt dit niet weg dat er in de buurt van dit nationaal park heel wat interessante steden en andere locaties zijn terug te vinden. Wanneer je er even een kaart bijneemt zal je dan ook kunnen vaststellen dat je vanuit dit nationaal park heel wat interessante locaties kan bereiken zowel binnen de Verenigde Staten als in met name Canada. Ben jij ook benieuwd welke plaatsen er allemaal zijn terug te vinden in de omgeving van het North Cascades National Park? Wij hebben alvast enkele van de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet:

 • Seattle op een afstand van ongeveer 203 kilometer;
 • Portland op een afstand van ongeveer 480 kilometer;
 • Spokane op een afstand van ongeveer 430 kilometer;
 • Vancouver in Canada op een afstand van ongeveer 217 kilometer;

Wil je graag een bezoek aan het North Cascades National Park combineren met één of misschien zelfs meerdere andere nationale parken? Ook dat is geen enkel probleem! In de buurt van de North Cascades zijn immers ook de volgende nationale parken terug te vinden:

 • Het Olympic National Park op een afstand van 290 kilometer;
 • Het Mount Rainier National Park op een afstand van 348 kilometer;

Beste reistijd voor het North Cascades National Park

In principe zou je het North Cascades National Park het hele jaar door kunnen bezoeken. Dit gezegd zijnde is het echter wel belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden in het park. Deze zorgen er namelijk doorgaans voor dat de belangrijkste (toegangs)weg tot het park grotendeels wordt afgesloten. Dat is jammer, want Amerikanen zijn het er over eens dat dit één van de mooiste routes is van de Amerikaanse staat Washington. Omwille van deze reden wordt als beste reistijd voor een bezoek aan dit nationaal park dan ook de periode van juli tot en met september aangegeven. Je kan dan doorgaans rekenen op aangenaam zachte temperaturen. In de maand augustus ligt de gemiddelde maximumtemperatuur zelfs rond de 21 graden. Tijdens de winter duikt de temperatuur hier vaak (stevig) onder het vriespunt.

Waarom de North Cascades bezoeken?

Ondanks het feit dat het North Cascades National Park over een groot stuk ongerept gebied beschikt betekent dit absoluut niet dat er niet veel te ontdekken valt, in tegendeel. Wel moet je er rekening mee houden dat er geen verharde wegen door het park lopen en dat er ook maar weinig (tot eigenlijk geen) toeristische voorzieningen zijn. Kan je daar doorheen kijken? Dan zal je kunnen vaststellen dat er verspreid over dit nationaal park heel wat interessante bezienswaardigheden te ontdekken zijn zoals:

 • Diablo Lake;
 • Mount Shuksan;
 • Mt. Baker-Snoqualmie National Forest;
 • Ross Lake;
 • Cascade Pass;
 • Baker Lake;
 • Sahale Mountain;

Ontdek één van de mooiste routes van de Amerikaanse staat Washington

Het North Cascades National Park mag dan in de praktijk één van de minder bekende nationale parken van de Verenigde Staten zijn, daar staat tegenover dat ze wel over één van de mooiste routes beschikt om af te leggen. Deze route staat dan ook niet voor niets bekend als de meest bezienswaardige route van heel Washington. Wil je deze graag ontdekken? Dan mag een bezoek aan het North Cascades National Park zeker en vast niet op jouw planning voor de VS ontbreken. Ben je hier dan toch? Overweeg dan ook zeker om je bezoek te combineren met een bezoek aan de nationale parken Olympic National Park en Mount Rainier National Park welke in de buurt zijn terug te vinden.