Grand Teton National Park

Het Grand Teton National Park wordt door het merendeel van de bezoekers samen bezocht met het nabijgelegen Yellowstone National Park. Ondanks het feit dat Grand Teton NP in de praktijk niet zo bekend is betekent dit beslist niet dat ze niets te bieden heeft, in tegendeel. Er vallen verspreid over de omgeving dan ook heel wat prachtige Grand Teton National Park bezienswaardigheden te ontdekken. In het bijzonder voor wandelaars is dit een waar stukje paradijs dat je tijdens een vakantie in de USA dan ook eigenlijk mag missen. Ben jij ook van plan om een bezoek aan dit gebied te brengen? Dan moet je er wel rekening mee houden dat het weer in Grand Teton National Park behoorlijk grillig kan zijn. Je komt er alles over te weten op deze pagina!


Onze tip: leg de meest geboekte excursie naar Grand Teton NP van te voren vast!

Door deze populaire tour vooraf te boeken voorkom je dat er geen plek meer is op de gewenste dag. Tijdens de 4 uur durende open lucht safari in het Grand Teton National Park ga je op zoek naar wildlife waaronder elanden, bizons, beren, wolven en pronghorns. Je reist met een safari-voertuig in de open lucht en geniet van een panoramisch uitzicht op de grillige bergen en saffiermeren. We bevelen deze tour van harte aan want het was ons persoonlijke hoogtepunt van ons bezoek aan Amerika!

Reserveer hier alvast een plek voor deze veel geboekte tour!


Ook andere tours om het Grand Teton National Park goed te verkennen zijn de moeite waard. Zo ontdek je tijdens deze halve dagtour door het park de fascinerende historische gebieden, bekijk je verbazingwekkende dieren in het wild en beleef je adembenemende uitzichten op het Grand Teton-gebergte.

Het is ook mogelijk om het bezoek aan Grand Teton NP te combineren met Yellowstone NP. Dat kan met de 2-daagse, 1 Night Tour tijdens waar je beide parken verkent met een eigen tourgids.


Voorbereiding

Ondanks het feit dat veel reizigers er dus voor kiezen om een bezoek aan het Grand Teton National Park te combineren met Yellowstone is dit uiteraard niet verplicht. Ook Grand Teton op zich heeft namelijk heel wat moois voor jou in petto. Wel is het belangrijk om je uitstap naar dit nationaal park goed te plannen. Dit geldt niet in het minst voor de periode waarin je de uitstap gaat maken. Is één van de belangrijkste redenen voor een bezoek aan Grand Teton voor jou het spotten van de zwarte beer of grizzlybeer? In dat geval lenen vooral de lentemaanden zich hier het beste voor.

Net omwille van het feit dat het Grand Teton National Park er om bekend staat heel wat wilde dieren te huisvesten is het altijd een goed idee om even goed na te denken over de uitstappen die je gaat maken. In het bijzonder tijdens de lentemaanden is een ontmoeting met een beer niet uit te sluiten. Mede omwille van deze reden wordt het in bepaalde periodes van het jaar extra benadrukt om een tocht te ondernemen onder begeleiding van een gids.

Aanbevolen excursies in en naar Grand Teton National Park

Praktische Informatie

Er zijn in principe twee slagaders die doorheen het Grand Teton NP lopen. Het gaat hierbij om de US89 en de Teton Park Road. Aan beide zijden van deze wegen zijn tal van verschillende Grand Teton National Park bezienswaardigheden terug te vinden die vaak stuk voor stuk de moeite waard zijn om te ontdekken. Aan de ingang van het park zou je als het goed is een map moeten hebben gekregen die een goede indruk schetst van de bezienswaardigheden die je allemaal op je weg zal tegenkomen.

De prijs voor het bezoeken van het Grand Teton National Park ligt hoger in vergelijking met tal van andere nationale parken. Een toegangsticket kost bijvoorbeeld 20 dollar per persoon. Ben je van plan om met de motor het nationaal park te bezoeken? Hou dan rekening met een prijs van 30 dollar. Met de auto kost de toegang tot Grand Teton je 35 dollar. Ga je wellicht meerdere keren in het jaar een bezoek brengen aan het Grand Teton NP? In dat geval kan de jaarpas voor een bedrag van 70 dollar mogelijks financieel interessant zijn.

Hou altijd rekening met het feit dat het weer in Grand Teton National Park behoorlijk grillig en bijgevolg erg onvoorspelbaar kan zijn. Het wordt omwille van deze reden dan ook steeds aangeraden om warme kleren mee te nemen op uitstap, ook tijdens de (warme) zomermaanden!

Geschiedenis van het Grand Teton National Park

In het jaar 1891 werd er in de USA een wet aangenomen welke het voor de regering mogelijk maakte om een bepaald stuk land te reserveren voor natuurbehoud. Dit had als gevolg dat het land in kwestie uiteraard niet langer beschikbaar werd gesteld voor ontginning. Het is mede als gevolg van dit besluit dat er in het jaar 1897 voor werd gekozen om de Teton Forest Reserve op te richten. Enkele jaren later werd er besloten dat het hakken van hout uitsluitend nog mogelijk was voor partijen die in het bezit waren van een speciale vergunning. Ook vee laten grazen op ongeclaimde grond werd in deze periode niet langer zomaar mogelijk gemaakt. De oprichting van het Grand Teton National Park vond plaats in het jaar 1929.

Plaatsen in de omgeving

Ga je het Grand Teton National Park bezoeken? Dan kan het altijd de moeite waard zijn om rekening te houden met de plaatsen die in de omgeving zijn terug te vinden. Je kan er in principe uitstekend voor kiezen om binnen de grenzen van het park te overnachten, maar je kan ook een excursie ondernemen vanuit één van de omliggende plaatsen. Het gaat hierbij onder meer om:

  • Jackson welke is gelegen op een afstand van 40 kilometer;
  • Dubois welke is gelegen op een afstand van 110 kilometer;
  • Idaho Falls welke is gelegen op een afstand van 183 kilometer;
  • Salt Lake City welke is gelegen op een afstand van 524 kilometer;

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven ligt ook de South Entrance van Yellowstone in de buurt. Deze is dan ook slechts gelegen op een afstand van 54 kilometer van Grand Teton. In principe is het mogelijk om in minder dan één uur de afstand tussen de beide nationale parken af te leggen.

Het weer in Grand Teton National Park

De beste periode voor een bezoek aan het Grand Teton National Park is de periode van juni tot en met september. De hoogste temperatuur in Grand Teton bedraagt 25 graden. Dat is een groot contrast in vergelijking met de temperatuur in bijvoorbeeld de maand december. Dan komende gemiddelde waarden immers niet hoger uit dan -4 graden. Het vaak grillige weer in Grand Teton National Park is het gevolg van het landklimaat dat er heerst. In de zomer zorgt dit klimaat voor vaak aangenaam warm weer terwijl het in de wintermaanden behoorlijk koud kan worden. Eén ding staat in ieder geval vast, ga je het Grand Teton National Park bezoeken? Controleer dan altijd de actuele weersverwachting!

Grand Teton National Park bezienswaardigheden

Eén van de belangrijkste redenen om een bezoek aan Grand Teton National Park op je planning op te nemen is de enorme diversiteit aan wildlife die je hier aan kan treffen. Is dit ook voor jou de belangrijkste reden? Vergeet dan niet om aan een ranger te vragen welke locaties zich hier het best voor lenen. Let echter wel op, het wildlife loopt los doorheen het park. Er zijn dan ook altijd speciale veiligheidseisen van kracht waar je rekening mee zal willen houden. Enkele interessante Grand Teton National Park bezienswaardigheden zijn onder meer:

  • Moose-Wilson Road;
  • Antelope Flats;
  • Oxbow Bend;

Tours & Excursies

Ondanks het feit dat het Grand Teton National Park enigszins in de schaduw ligt van het Yellowstone National Park betekent dit in het geheel niet dat er geen leuke tours en excursies ondernomen kunnen worden, in tegendeel. Enkele van de populairste uitstappen die je kan overwegen voor een bezoek aan het Grand Teton NP zijn dan ook:

Bekijk hier alle tours & excursies in Grand Teton National Park

Laat je verrassen door het Grand Teton National Park!

Vergis je niet, het Grand Teton National Park mag dan wat minder bekend en populair zijn, dit neemt niet weg dat ze over heel wat prachtige locaties beschikt. In het bijzonder mensen die graag wildlife in het echt willen spotten zijn in dit nationaal park aan het juiste adres. Hoe uitnodigend dit nationaal park ook mag zijn, het spreekt voor zich dat ook het nabijgelegen Yellowstone National Park een absolute must is tijdens jouw bezoek aan Amerika!