Everglades National Park

Florida is een razend populaire staat in de Verenigde Staten. Voor heel wat reizigers vormt een bezoek aan de fantastische Everglades het absolute hoogtepunt van hun reis door Florida. De Everglades Amerika bestaan eigenlijk hoofdzakelijk uit een spectaculair moerasgebied waarin je zomaar oog in oog kan komen te staan met wilde dieren. Wist je bovendien dat er een speciale Everglades Miami tour bestaat? Miami is dan ook op nog geen uur afstand gelegen van dit nationaal park. Dit betekent dat je zelfs voor één dag deze boeiende omgeving kan ontdekken. Overweeg jij ook om een uitstap te maken naar het Everglades National Park? Dan is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de informatie op deze pagina!

Je Everglades National Park bezoek voorbereiden

De Everglades vormen een bijzonder uitgestrekt moerasgebied in het noordwesten van Florida. Net het uitgestrekte karakter van dit gebied zorgt er voor dat een goede voorbereiding eigenlijk altijd van cruciaal belang is. Alleen op deze manier zorg je er namelijk voor dat je met zekerheid de mooiste plekjes zal weten te aanschouwen. Dit bovendien ook op een veilige manier. Het is namelijk zo dat je er rekening mee moet houden dat het Everglades National Park de thuis is van heel wat wilde dieren die best gevaarlijk kunnen zijn.

In het bijzonder tijdens het droge seizoen zal je bijvoorbeeld kunnen vaststellen dat er heel wat alligators in dit park lopen. Andere dieren zoals de vele watervogels en natuurlijk ook de talrijk aanwezige schildpadden zijn een stuk onschuldiger. Ben je van plan om één van de populaire avondwandelingen te maken doorheen het nationaal park? Dan is het altijd aan te raden om dit te doen onder begeleiding van een ranger.

Heb je niet veel tijd om de Everglades te bezoeken? In dat geval is het mogelijks vooral de moeite waard om je te focussen op de zogenaamde ‘Shark Valley’. In dit gebied tref je nagenoeg alles aan wat de Everglades zo bijzonder maakt. Daarnaast ontdek je hier ook nog eens alles over de prachtige natuur die zich hier ontvouwt en is het mogelijk om een pad van zomaar even 24 kilometer dwars door het moeras te volgen. Wil je een bezoek aan de Everglades nog specialer maken? Overweeg dan zeker ook eens om een boottocht te boeken. Ook op deze manier krijg je binnen een relatief korte tijdspanne heel wat van deze boeiende regio te zien!

Aanbevolen tours en excursies naar Everglades National Park

Praktische informatie

Een bezoek brengen aan de Everglades Amerika zorgt er natuurlijk voor dat je rekening zal moeten houden met een bepaalde toegangsprijs. De kosten die voor een bezoek in rekening worden gebracht zijn steeds afhankelijk van het soort ticket welke je gaat aankopen. Wat dit betreft kan je een keuze maken uit de volgende opties:

  • De toegangsprijs voor personen is 15 dollar;
  • De toegangsprijs voor een motor is 25 dollar;
  • De toegangsprijs voor een auto is 30 dollar;

Ben je van plan om niet één, maar wel meerdere bezoeken te brengen aan het Everglades National Park? In dat geval is het mogelijk om een jaarpas aan te kopen. De kostprijs voor deze pas is vastgesteld op een bedrag van 55 dollar. Zo kan je in principe zoveel bezoeken brengen aan dit prachtige nationale park als je zelf wil!

Tijdens het ondernemen van een Everglades Miami excursie of gewoon tijdens een normaal bezoek aan dit nationaal park is het altijd belangrijk om voorbereid te zijn op een niet zo bescheiden leger aan muggen. In het bijzonder tijdens de vochtige zomermaanden kunnen deze zich letterlijk en figuurlijk al snel laten voelen. Het wordt omwille van deze reden altijd aangeraden om de Everglades te bezoeken met lange mouwen en een lange broek. Op deze manier kan je jezelf toch een beetje beschermen tegen de muggenbeten. Ben je vergeten om insectenmiddelen mee te nemen? Geen probleem, deze zijn te koop in de Visitor Centers van het nationaal park!

Geschiedenis van de Everglades

Ongeveer één vijfde van de Everglades Amerika doen dienst als nationaal park. Het Everglades National Park verkreeg de status van nationaal park op 6 december 1947. Omwille van het kwetsbare en complexe ecosysteem welke zich hier ontvouwt heeft de UNESCO er in het jaar 1979 voor gekozen om het nationaal park op te nemen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vele jaren later, meer bepaald in het jaar 2010 werd er eveneens de keuze gemaakt om ze tot bedreigd Werelderfgoed te bestempelen.

Plaatsen in de omgeving

Het Everglades National Park is één van de meest toegankelijke nationale parken van de USA. Dit heeft voor een groot deel te maken met de beperkte afstand ten opzichte van bijvoorbeeld Miami. Deze is dan ook slechts gelegen op 74 kilometer. Dit betekent dat je in principe in minder dan één uur tijd (in de praktijk wil het verkeer nog wel eens roet in het eten gooien) in het park kan staan. Het kan echter nog beter. Ook Homestead is namelijk terug te vinden in de buurt van het park. Deze ligt zelfs maar op 19 kilometer.

Veel mensen die de Everglades Amerika willen bezoeken vinden het ook zeer fijn om het zogenaamde ‘Chokoloskee Island’ te ontdekken. Dit eiland is gelegen in het noordwesten van het park en is eveneens opvallend goed bereikbaar. De plaatsen die in de omgeving liggen van het eiland zijn onder meer:

  • Tampa op een afstand van 340 kilometer;
  • St. Petersburg op een afstand van 319 kilometer;
  • Fort Myers op een afstand van 128 kilometer;
  • Naples op een afstand van 65 kilometer;

Wat is de beste reistijd voor een bezoek aan de Everglades Amerika?

Het Everglades Nationaal Park bezoeken doe je bij voorkeur niet zonder rekening te houden met de beste reistijden. In principe wordt het aangeraden om dit nationaal park in Florida te bezoeken in de maanden december en januari. Dit heeft alles te maken met het feit dat de temperaturen in deze periode lekker aangenaam, maar niet extreem zijn en er slechts een beperkte hoeveelheid neerslag hoeft te worden verwacht. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat je, je tijdens het droge seizoen dient te wapenen tegen de muggen.

Waarom een Everglades Miami tour overwegen?

Er zijn heel wat goede redenen om een bezoek aan het Everglades NP te overwegen. In eerste instantie is het zoals eerder reeds aangegeven onder meer zo dat een bezoek brengen aan deze regio zeer eenvoudig mogelijk is. Vanuit Miami kan je dan ook in ongeveer één uur in het park staan. Een Everglades Miami tour is mede omwille van deze reden eigenlijk voor elke reiziger het overwegen waard. Zelfs wanneer je niet lang in deze streek verblijft kan je op deze manier toch nog altijd een mooi deel van het nationaal park ontdekken. Bovendien zijn er in Miami heel wat uitstekende mogelijkheden om te overnachten terug te vinden, maar dat spreekt voor zich.

Eender of je nu een Everglades Miami tour gaat doen of je op een andere manier dit nationale park gaat bezoeken, in beide gevallen hoef je, je nooit de vraag te stellen “wat te doen in het Everglades National Park”? Er kunnen verspreid over het park bijvoorbeeld heel wat prachtige wandelingen worden gemaakt, maar daarnaast kan je er ook met een kano varen en is het mogelijk om een leuke boottocht te ondernemen. Al deze verschillende opties zorgen er voor dat je zowel op een rustige als op een avontuurlijke manier kennis kan maken met al het moois dat de Everglades voor jou in petto hebben!

Ontdek de grootste subtropische wildernis van de Verenigde Staten!

Het Everglades National Park strekt zich uit over een afstand van zomaar even 6.104 vierkante kilometer. Dit betekent dat er werkelijk ongelofelijk veel te ontdekken valt. Dit geldt overigens niet alleen voor de prachtige en zeer boeiende natuur die zich hier ontvouwt, maar ook voor de vele wilde dieren die je er kan aantreffen. In ieder geval, ga je op vakantie naar Florida? Dan mag een bezoek aan het fantastische Everglades National Park absoluut niet op jouw planning ontbreken!