Crater Lake National Park

Crater Lake is gelegen in een vulkanisch bassin welke naar verwachting zo’n 7.700 jaar geleden is ontstaan. Ze is het resultaat van het instorten van de op dat ogenblik 3.660 meter hoge Mount Mazama als gevolg van een vulkanische uitbarsting. Het prachtige meer dat deel uitmaakt van het Crater Lake National Park beschikt over een diameter van een slordige 8 kilometer. Op het diepste punt weet het meer een diepte te bereiken van zo’n slordige 589 meter. Dit maakt ze tot het diepste meer van de Verenigde Staten evenals één van de diepste meter in de wereld. Van het Crater Lake NP is bovendien eveneens bekend dat het er vaak sneeuwt. Op jaarbasis valt er dan ook gemiddeld zo’n 1.350 centimeter sneeuw. Wil jij ook graag een bezoek brengen aan Crater Lake USA, maar wil je dat bezoek graag tot in de puntjes kunnen voorbereiden? Dat kan met de informatie welke is terug te vinden hier op deze pagina!


Onze tip: leg de meest geboekte excursie naar Crater Lake NP van te voren vast!

Door deze populaire tour vooraf te boeken voorkom je dat er geen plek meer is op de gewenste dag. Tijdens 2-daagse tour vertrek je vanaf het plaatsje Eugene naar Crater Lake. Onderweg stop je bij Salt Creek Falls, de op één na hoogste waterval van Oregon. De rest van de dag bezoek je diverse vergezichten, bezoekerscentra en uitkijkpunten. De volgende dag bezoek je o.a. de westerse stad Sisters uit 1880 en ga je naar de Sahalie Falls waar je schuimend wit water over een lavadam ziet duiken.We bevelen deze tour van harte aan want het was één van onze persoonlijke hoogtepunten tijdens onze rondreis door Amerika!

Reserveer hier alvast een plek voor deze veel geboekte tour!

Je bezoek aan Crater Lake voorbereiden

Het Crater Lake National Park omvat een totale oppervlakte van zo’n 741 vierkante kilometer rondom de verwoeste stratovulkaan ‘Mount Mazama’. Ook het kratermeer Crater Lake is hier bij inbegrepen. Het hoogste punt van het park wordt gevormd door de vulkaan Mount Scott welke over een hoogte beschikt van 2722 meter. Vooraleer een bezoek te brengen aan dit nationaal park is het steeds aan te raden om je even te verdiepen in de verschillende bezienswaardigheden die je er kan aantreffen en eigenlijk moet ontdekken. Hou hierbij niet alleen rekening met de natuurpracht, maar sta ook even stil bij de enorme populatie wilde dieren die je er kan aantreffen.

In totaal leven er in het Crater Lake NP zo’n slordige 50 verschillende soorten zoogdieren. Enkele van de bekendste zoogdieren zijn met name de zwarte beer, de langstaartwezel evenals de rode vos. Wat veel bezoekers van dit nationaal park ook niet weten is dat er tussen het jaar 1888 en 1941 maar liefst 1,8 miljoen vissen zijn geïntroduceerd in het meer. Dat was ook nodig, want onderzoeken die werden uitgevoerd hadden eerder aangewezen dat er voor het jaar 1888 geen sprake was van vissen in het kratermeer. In ieder geval, wil je het mooiste ontdekken wat dit park voor jou in petto heeft? Dan is een goede planning geen overbodige luxe!

Praktische informatie

Ga je een bezoek brengen aan het Crater Lake National Park? In dat geval zal je, je graag bewust willen zijn van het prijskaartje dat aan dat bezoek verbonden is. De toegangsprijs voor het Crater Lake NP is vergelijkbaar met het merendeel van de andere nationale parken in de USA. Dit betekent dat een bezoek per persoon zo’n 15 dollar kost. Voor een bezoek met de motor bedraagt de toegangsprijs 25 dollar en de kostprijs voor een bezoek met de wagen is 30 dollar.

In principe beschikt het Crater Lake National Park over drie belangrijke toegangen. Zo is er een noordelijke, een westelijke evenals een zuidelijke toegang. De noordelijke toegang bevindt zich aan de State Highway 138 oost. De toegang tot het park door middel van het ‘Annie Spring Entrance Station’ wordt verleend door de richting Rim Drive te nemen. Wil je graag gebruikmaken van de zuidelijke toegang? Ook in dat geval zal je via de State Highway 97 en de afslag State Highway 62 noord uiteindelijk de richting Rim Drive moeten volgen.

Eveneens bijzonder belangrijk om rekening mee te houden voor je bezoek aan Crater Lake is de enorme hoeveelheid aan sneeuwval die de regio vaak te verduren krijgt. Deze zorgt er voor dat verschillende wegen tijdens bepaalde delen van het jaar compleet onbereikbaar zijn. Het gaat hierbij specifiek om:

 • De Rim Drive Oost (niet bereikbaar vanaf het najaar tot begin juli);
 • De Rim Drive West (niet bereikbaar vanaf het najaar tot eind april);
 • De noordelijke toegang (niet bereikbaar vanaf midden oktober tot midden juni);

Geschiedenis

Voor de oprichting van het Crater Lake National Park moeten we terug in de tijd, meer bepaald naar het jaar 1902. Het was dan ook de Amerikaanse president Theodore Roosevelt die er voor had gekozen om de regio als nationaal park te bestempelen. Een belangrijk moment voor het meer van het Crater Lake NP vond plaats tussen het jaar 1888 en 1942. Binnen deze periode werd er namelijk voor gekozen om maar liefst 1,8 miljoen vissen in het meer te introduceren. Onder hen waren de rode zalm, de regenboogforel evenals de bronforel. In het jaar 2005 werd er voor gekozen om het Crater Lake te gebruiken als afbeelding op een State Quarter, een herdenkingsmunt die werd uitgegeven.

Plaatsen in de omgeving van het Crater Lake NP

Het gebeurt niet zelden dat bezoekers van het Crater Lake op voorhand bekijken welke potentieel interessante plaatsen er in de omgeving van dit nationaal park zijn terug te vinden. Dat is zeer interessant, want er bevinden zich in de omgeving wel degelijk heel wat interessante plaatsen. Mensen die bijvoorbeeld graag twee nationale parken in één willen bezoeken kunnen er voor kiezen om het Lassen Volcanic NP te gaan bezoeken. Deze bevindt zich op een afstand van 352 kilometer. In principe moet het mogelijk zijn om de route tussen het Crater Lake National Park en het Lassen Volcanic NP af te leggen in een tijdspanne van zo’n 5 uur.

Wil je graag ook ontdekken welke steden of plaatsen er nog allemaal in de directe omgeving van het Crater Lake zijn gelegen? Ook dat is natuurlijk geen probleem. Wij hebben alvast enkele belangrijke, omliggende steden voor jou op een rijtje gezet:

 1. Klamath Falls op een afstand van 96 kilometer;
 2. Medford op een afstand van 125 kilometer;
 3. Roseburg op een afstand van 166 kilometer;
 4. Eugene op een afstand van 230 kilometer;
 5. Portland op een afstand van 400 kilometer;
 6. San Francisco op een afstand van 673 kilometer;

Beste reistijd voor een bezoek aan Crater Lake USA

In principe zou je er voor kunnen kiezen om het hele jaar door een bezoek te brengen aan Crater Lake USA. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat je er niet onderuit komt om rekening te houden met de aanzienlijke hoeveelheid aan sneeuwval die je hier tijdens bepaalde momenten in het jaar te verduren kan krijgen. Deze sneeuwval zorgt er namelijk voor dat verschillende, belangrijke wegen in het nationaal park tijdens het najaar en de winter worden afgesloten. Wil je het volledige nationaal park kunnen ontdekken? Dan is het eigenlijk aan te raden om ze te bezoeken tijdens de maanden juli tot en met september.

Waarom het Crater Lake National Park bezoeken?

Het uitgestrekte karakter van het Crater Lake National Park zorgt er voor dat je hier heel wat moois kan ontdekken. De belangrijkste bezienswaardigheid van dit gebied vormt uiteraard het Crater Lake zelf. Ze is dan ook niet voor niets één van de mooiste en tevens ook grootste en diepste meren ter wereld. Dit is echter nog niet alles. Ook andere bezienswaardigheden die je hier zal aantreffen zijn de moeite meer dan waard. Het gaat hierbij dan onder meer om:

 • Wizard Island;
 • Mount Mazama;
 • Mount Scott;
 • Mount Thielsen;
 • Phantom Ship;
 • De Cleetwood Cove Trail;

Ontdek één van ’s werelds mooiste meren!

Vergis je niet, ondanks het feit dat Crater Lake misschien niet tot de bekendste nationale parken van de USA behoort moet het toch gezegd dat de omgeving hier werkelijk oogstrelend mooi is. Ook het meer op zich is een ware streling voor het oog. Ondanks het feit dat het omwille van de bereikbaarheid wordt aangeraden om Crater Lake tijdens de zomermaanden te bezoeken moet het gezegd dat ook het winterlandschap dat zich hier ontvouwt zeer de moeite waard is. Ben je toch in de buurt? Dan mogen natuurliefhebbers ook zeker het nabijgelegen Lassen Volcanic NP niet over het hoofd zien!