Chattahoochee National Forest

De Amerikaanse staat Georgia heeft op toeristisch vlak behoorlijk wat moois te bieden. Het Chattahoochee National Forest is één van de absolute trekpleisters van deze staat. Wie zich een beetje verdiept in de geschiedenis van deze omgeving zal kunnen vaststellen dat Chattahoochee vroeger het leefgebied was van de Cherokee en Creek indianen. Het is voor bezoekers aan het Chattahoochee Forest mogelijk om prachtige wandelingen te maken. De tsjirpende vogels zorgen voor een extra natuurlijke evenals ontspannende touch waardoor je hier tijdens een rondreis door de Verenigde Staten pas echt tot rust kan komen. Ben jij ook van plan om het Chattahoochee National Forest te bezoeken? In dat geval kunnen we je alleen maar aanraden om rekening te houden met de informatie zoals aangegeven op deze pagina!

Je bezoek aan het Chattahoochee National Forest voorbereiden

Heel wat mensen die een bezoek willen brengen aan het Chattahoochee National Forest onderschatten het enorme, uitgestrekte karakter van dit gebied. In principe bestaat het Chattahoochee National Forest uit twee indrukwekkende bossen. Samen zijn deze bossen goed voor een totale oppervlakte van zo’n 3.500 vierkante kilometer. Tijdens je bezoek aan Chattahoochee zal je kennis kunnen maken met niet alleen tal van verschillende watervallen en rivieren, maar ook met diverse stroompjes, bergen evenals bossen. Je hoeft je tijdens je bezoek aan dit park dan ook werkelijk geen moment te vervelen, in tegendeel.

Eveneens interessant om te weten is dat je verspreid over het gebied van het Chattahoochee National Forest in totaal zo’n slordige 500 verschillende kampeerplekken terug kan vinden. Heel wat mensen geven er de voorkeur aan om in het gebied zelf te verblijven. Dit brengt natuurlijk heel wat interessante voordelen met zich mee. Zo kan je niet alleen nog meer van deze mooie bossen ontdekken, daarnaast kan je ook nog eens lekker dicht bij de natuur vertoeven. In ieder geval, met een aanbod van meer dan 500 kampeerplekken is het nagenoeg altijd perfect mogelijk om hier te overnachten.

Praktische Informatie

Heb je voor je rondreis doorheen de Verenigde Staten slechts een beperkt budget beschikbaar? In dat geval is het wellicht uitkijken naar locaties die je kan bezoeken tegen een interessant prijskaartje. Eén van deze locaties is het Chattahoochee National Forest. In tegenstelling tot menig aantal andere gelijkaardige locaties wordt er voor een bezoek aan dit park geen toegangsprijs in rekening gebracht. Je kan de bossen dus gewoon gratis bezoeken.

Het volledige gebied van Chattahoochee mag dan 3.500 kilometer groot zijn, je beschikt als bezoeker ook over zomaar even meer dan 720 kilometer aan wandel- en fietspaden. Tijdens het maken van één van de verschillende wandelingen of fietstochten kan je heel wat dieren tegenkomen. Het gaat hierbij niet alleen om vriendelijke herten, maar ook om beren en om wasberen. Omdat niet alle dieren even vriendelijk zijn wordt het altijd aangeraden om afstand te bewaren en ze niet te provoceren.

Geschiedenis

Voor de oorsprong van het Chattahoochee National Forest moeten we terug in de tijd, meer bepaald naar het jaar 1911. Het was toen dat de United States Forest Service er voor koos om zomaar even 125 vierkante kilometer grond aan te kopen in Fannin, Gilmer, Lumpkin evenals Union Counties. De gronden werden overgenomen van de Gennett familie voor een kostprijs van 7 dollar per hectare. Het waren deze gronden die uiteindelijk de basis hebben gevormd voor het Chattahoochee Forest.

Een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Chattahoochee vond plaats in het jaar 1936, meer bepaald op 9 juli. Het was toen dat de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt Chattahoochee uitriep tot National Forest. In het jaar 1936 werd er voor gekozen om het gebied op te delen in twee verschillende ranger districten. Het ging hierbij enerzijds om de Blue Ridge en anderzijds om Tallulah. Vervolgens werd er een sprong in de toekomst gemaakt, want de volgende mijlpaal liet ongeveer 23 jaar op zich wachten. Het was de Amerikaanse president Dwight D. Eisenhower die er in het jaar 1959 voor koos om 388 vierkante kilometer aan land in centraal Georgia samen te voegen als ‘Oconee National Forest’. Uiteindelijk zou dit bos worden samengevoegd met Chattahoochee om op die manier het Chattahoochee National Forest te vormen zoals ze op vandaag bij iedereen bekend is.

Plaatsen in de omgeving van Chattahoochee

Er zijn in de omgeving van Chattahoochee tal van verschillende plaatsen terug te vinden die je kan bezoeken. Bijzonder veel bezoekers aan het bos kiezen er voor om Atlanta te gebruiken als uitvalsbasis. Dat kan, maar zelfs dan moet er nog steeds rekening worden gehouden met een afstand van zo’n slordige 257,5 mijl. Dit betekent toch een reistijd van ongeveer 4 uur. Vooral Jacksonville kan dan een interessanter alternatief zijn. Deze stad is slechts gelegen op een afstand van 205 mijl waardoor je in ongeveer 3 uur tijd naar het Chattahoochee National Forest kan rijden. Wil je nog dichter bij de bossen verblijven? Dan is ook het kleinere Tallahassee een aanrader.

Breng je een bezoek aan het Chattahoochee National Forest? In dat geval is het de moeite waard om er rekening mee te houden dat er ook in de omgeving nog heel wat andere, mooie natuurlijke locaties zijn terug te vinden. Het gaat hierbij niet alleen om het Nantahala National Forest, maar ook om het Cherokee National Forest. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, wanneer jij een echte natuurliefhebber bent is dit absoluut een interessante regio om in te vertoeven!

Beste reistijd voor een bezoek aan het Chattahoochee Forest

Het wordt in principe aangeraden om jouw uitstap naar het Chattahoochee Forest plaats te laten vinden tijdens het voorjaar of het najaar. In deze periode is het namelijk erg fijn om door de bossen te wandelen. Wel dien je er rekening mee te houden dat je tijdens het voorjaar af te rekenen kan krijgen met vaak pittige stormen. Je dient er bovendien bij stil te blijven staan dat de periode van december tot en met maart bijzonder druk is. Niet alleen heel wat buitenlandse toeristen, maar ook Amerikanen reizen dan naar dit gebied af om er te vertoeven. Wil je graag in alle rust kunnen genieten van de natuurpracht die zich hier ontvouwt? In dat geval is het wellicht het interessantst om er voor te kiezen om in het najaar een bezoek te brengen aan Chattahoochee.

Waarom Chattahoochee bezoeken?

Niet alleen het Chattahoochee National Forest, maar ook haar omgeving hebben heel wat moois voor jou in petto. Wil je er zeker van zijn dat je geen enkele interessante bezienswaardigheid over het hoofd ziet? In dat geval is het op z’n minst aan te raden om rekening te houden met onderstaand overzicht.

  • Het Tallulah Gorge State Park;
  • De Toccoa Falls;
  • De Minnehaha Falls;
  • Het Currahee Millitary Museum;
  • De Panther Creek Recreation Area;

Een echte aanrader voor fervente wandelaars!

Chattahoochee Forest is een absolute aanrader voor mensen die houden van wandelen of fietsen. Je vindt er een enorme hoeveelheid aan wandel- en fietsroutes terug waar je, je naar hartenlust op kan uitleven. Ben jij iemand  die houdt van paardrijden? Ook in dat geval zal je kunnen vaststellen dat er verspreid over de bossen heel wat prachtige paden zijn terug te vinden waar je gebruik van kan maken. Eén ding staat sowieso vast, natuurliefhebbers mogen een bezoek aan het Chattahoochee National Forest beslist niet over het hoofd zien! Ben je hier dan toch? Probeer dan misschien ook even de andere natuurparels uit de omgeving te ontdekken. Het gaat hierbij dan niet alleen om het Nantahala National Forest, maar ook om het Cherokee National Forest.