Bryce Canyon National Park

In het zuidwesten van de Amerikaanse staat Utah is het Bryce Canyon National Park terug te vinden. In tegenstelling tot wat de naam van het Bryce NP in eerste instantie laat vermoeden betreft het hier eigenlijk helemaal geen echte canyon. Het zijn dan ook niet gewone regenval evenals watervloeiing welke aan de basis liggen van het ontstaan van Bryce Canyon, maar een combinatie van wind-, water- en ijserosie. Wil je graag meer te weten komen over dit bijzondere nationaal park evenals het weer in Bryce Canyon? Dan ben je daarvoor op deze pagina zeker aan het juiste adres!


Onze tip: leg de meest geboekte excursie naar Bryce Canyon NP van te voren vast!

Door deze populaire tour vooraf te boeken voorkom je dat er geen plek meer is op de gewenste dag. Tijdens de 14 uur durende tour geniet je met een kleine groep van zowel het Zion National park als de Bryce kloof. De tour brengt je langs de beste uitzichtpunten van de parken en je wordt begeleid door ervaren gidsen. Een bijzondere ervaring waardoor wij deze met stipt aanbevelen!

Reserveer hier alvast een plek voor deze veel geboekte tour!


Ook andere tours raden we van harte aan, omdat deze tours de beste en meest volledige indruk geven van het prachtige Bryce Canyon National Park. Zo is de Overnight Tour de moeite waard. Je bezoekt zowel Zion en Bryce Canyon National Park tijdens de tour. Je kunt er ook voor kiezen om beiden te combineren met de Grand Canyon, tijdens een 3-daagse tour vanuit Las Vegas. Zo heb je de belangrijkste uitzichtpunten van de mooiste nationale parken van West-Amerika in een aantal dagen allemaal aangedaan!


Je bezoek aan Bryce Canyon voorbereiden

Ga je jouw bezoek aan het Bryce NP voorbereiden? In dat geval is het in eerste instantie belangrijk om er rekening mee te houden dat er slechts één belangrijke weg naar het nationaal park loopt. Het betreft hier de zogenaamde ‘Route 12’. Deze loopt onder meer door Tropic welke aan het oosten van Bryce Canyon is gelegen en door Panguitch aan de westkant. Vanaf de route 12 moet je de afslag nemen naar Bryce Canyon City. Van hieruit is het mogelijk om meteen de ingang van het park te bereiken.

Het wordt door de National Park Service in Amerika aangeraden om tijdens een eerste bezoek aan Bryce Canyon eerst de volledige weg af te leggen die doorheen het park loopt en pas op het einde te stoppen aan de verschillende attracties. Dat is perfect mogelijk, want alle uitzichtpunten (zo’n 15 in totaal) zijn allemaal aan dezelfde kant van de weg gelegen.

Praktische informatie

Voor een bezoek aan het Bryce Canyon National Park is het altijd belangrijk om rekening te houden met enkele praktische aandachtspunten. Wij zochten de belangrijkste voor je uit en stellen ze graag aan je voor:

 • De Bryce Canyon entree bedraagt 20 dollar per persoon. Bryce Canyon National Park bezoeken met de motor kost 30 dollar en met de auto 35 dollar. Ga je gedurende een lange(re) periode in de Verenigde Staten verblijven en ben je dan ook van plan om meerdere keren het nationaal park te bezoeken? Dan is het altijd de moeite waard om te overwegen om een jaarpas aan te kopen voor het park. Hier is een prijskaartje aan verbonden van 40 dollar.
 • Wil je graag Bryce Canyon in alle rust kunnen ontdekken? In dat geval is het mogelijks interessant om ze tijdens de winter te bezoeken. Je moet er dan wel rekening mee houden dat de gratis shuttlebus niet rijdt en de temperaturen vaak rond het vriespunt bengelen.
 • Ben jij iemand die net wat minder goed te been is waardoor de lange wandelingen doorheen Bryce Canyon niet meteen aan jou zijn besteed? Dat hoeft geen probleem te zijn! Er worden namelijk prachtige excursies georganiseerd te paard doorheen deze omgeving!

Aanbevolen excursies in en naar Bryce Canyon National Park

Geschiedenis van het Bryce Canyon National Park

De geschiedenis van Bryce Canyon neemt ons een behoorlijk aantal jaren mee terug in de tijd. Reeds zo’n 10.000 jaar geleden waren het de indianen die hun intrek hadden genomen in deze regio. Ze controleerden het gebied, aten alles wat de natuur hen hier aanbod aan verbouwden waar ze verder nog nood aan hadden. In het bijzonder ten tijde van de achttiende en negentiende eeuw ontstond de Europese vestiging in de Verenigde Staten, in het gebied van het Bryce Canyon NP. Het gebied werd in sneltempo bewoond, niet in het minst omwille van de vele mogelijkheden die hier terug te vinden zijn. Er werd voor gekozen om een kerk te bouwen en op 15 september 1928 werd besloten om het park om te vormen tot een officieel nationaal park.

Plaatsen in de omgeving

In de omgeving van het Bryce Canyon NP zijn tal van verschillende andere plaatsen terug te vinden die het bezoeken meer dan waard zijn. In eerste instantie zal je bijvoorbeeld kunnen vaststellen dat tijdens je vakantie een uitstap naar het Bryce Canyon National Park uitstekend kan worden gecombineerd met een bezoek aan het nabijgelegen (op een afstand van ongeveer 80 kilometer) Zion National Park. Bovendien is het ook nog eens zo dat verschillende andere, populaire toeristische plaatsen zoals Salt Lake City en natuurlijk ook Las Vegas op ongeveer 400 kilometer afstand zijn terug te vinden. Andere plaatsen in de omgeving van het Bryce Canyon National Park zijn met name:

 • Panguitch op een afstand van 41 kilometer;
 • Cedar City op een afstand van 128 kilometer;
 • Springdale op een afstand van 141 kilometer;

Wil je een bezoek aan Bryce Canyon National Park combineren met de Grand Canyon? Ook dat zou in principe geen probleem moeten vormen. De North Rim van de Grand Canyon is gelegen op 253 kilometer afstand terwijl de South Rim zich op ongeveer 456 kilometer afstand bevindt.

Wanneer kan je het beste weer in Bryce Canyon verwachten?

Het weer in Bryce Canyon is eigenlijk het best van mei tot en met september. In deze periode zal je dan ook kunnen vaststellen dat je niet alleen kan rekenen op zomerse temperaturen (de temperatuur bedraagt gemiddeld zo’n 28 graden in de maand juli), maar ook op weinig tot geen neerslag. Het klimaat van het Bryce Canyon National Park is een typisch landklimaat. Dit betekent dat de zomers er warm en droog zijn terwijl de winters eerder als koud en nat kunnen worden bestempeld. In de maand januari bedraagt de gemiddelde temperatuur dan ook slechts 6 graden.

Waarom Bryce NP bezoeken?

Het zijn vooral de zogenaamde hoodoos die verantwoordelijk zijn voor het unieke karakter waar het Bryce Canyon National Park over beschikt. Deze zijn ontstaan door toedoen van twee processen. Het gaat hierbij niet alleen om vorstverwering, maar ook om de invloed van de regen. Deze laatste draagt onder meer bij aan de erosie van het gebied doordat het over een wat zuur karakter beschikt. Dit heeft als gevolg van de kalksteen (waar de hoodoos uit bestaan) oplost. De vermoedelijke erosiesnelheid van Bryce Canyon zou tussen de 0,6 & 1,3 meter per 100 jaar bedragen. Enkele bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen in het Bryce NP zijn:

 • Yovimpa Point & Rainbow Point;
 • Ponderosa Canyon;
 • Agua Canyon;
 • De Natural Bridge;
 • Het panoramisch uitkijkpunt van Farview;
 • Bryce Point;

Tours & Excursies

Het Bryce Canyon National Park bezoeken kan in de Verenigde Staten op heel wat verschillende manieren gebeuren. Zo kan je er natuurlijk voor kiezen om het park met een huurauto te ontdekken, maar is het ook zo dat er heel wat fantastische tours en excursies worden aangeboden. In het bijzonder paardrijden is in dit nationaal park ongelofelijk populair. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat er heel wat tochten te paard en niet te voet worden afgelegd. Enkele absolute aanraders van excursies zijn in ieder geval:

Bekijk hier alle tours & excursies naar Bryce Canyon National Park


Laat je verrassen door het unieke karakter van het Bryce Canyon National Park!

Een bezoek brengen aan het Bryce Canyon National Park zal je gegarandeerd heel wat onvergetelijke momenten opleveren. Deze omgeving ziet er altijd prachtig uit, maar niet in het minst de zonsopgang en zonsondergang zijn hier betoverend mooi. Ze zorgen er voor dat de bijzondere hoodoos meteen over een ronduit magisch karakter komen te beschikken. Ben jij ook van plan om het Bryce Canyon National Park te bezoeken en heb je nog wat tijd over? In dat geval is het ook altijd de moeite waard om kennis te maken met het nabijgelegen Zion National Park!