Big Cypress National Preserve

Wanneer je een bezoek brengt aan het Everglades National Park zal je kunnen vaststellen dat in de omgeving ook het ‘Big Cypress National Preserve’ is terug te vinden. In het verleden was dit een moerassig land welke zich vooral kenmerkte door indrukwekkende cipressen van de aanwezige indianen. Op vandaag is dit een zeer mooi natuurreservaat welke je onder meer met een zogenaamde swamp buggy kan ontdekken! Dit is het meest uitgelezen vervoermiddel om in het Big Cypress National Preserve op zoek te gaan naar alligators! Wil jij ook graag ontdekken wat voor moois het Big Cypress National Park allemaal voor jou in petto heeft? We laten je er graag kennis mee maken hier op deze pagina!

Voorbereiding

Het Big Cypress National Park is een behoorlijk uitgestrekt park. Ze beschikt in de praktijk dan ook niet voor niets over een oppervlakte van zo’n slordige 720.000 hectare. Deze enorme oppervlakte betekent natuurlijk dat je hier een rijke diversiteit aan flora en fauna zal kunnen aantreffen. Het betekent echter ook dat een goede voorbereiding van cruciaal belang is. Probeer daarom op voorhand een duidelijke planning op te stellen en bepaal voor jezelf ook meteen op welke manier je Big Cypress National Park gaat bezoeken.

Het ontdekken van Big Cypress kan in de praktijk op tal van verschillende manieren gebeuren. Zo kan je natuurlijk een begeleide wandeling maken, maar is het ook mogelijk om de mountainbike te nemen. Een andere mogelijkheid is het huren van een kano. De meest optimale manier om het Big Cypress National Park te ontdekken is echter door gebruik te maken van een zogenaamde swamp buggy. Het betreft hier een soort van hoge motorboot welke het mogelijk maakt om het verder vrij ondoordringbare moerasland te ontdekken.

Praktische Informatie

Verspreid over het gebied van het Big Cypress National Preserve is het mogelijk om te kamperen. Echter is het van belang om er rekening mee te houden dat je hiervoor wel grotendeels op jezelf en de natuur bent aangewezen. Op menig aantal locaties is er namelijk geen vers water ter beschikking en ook elektriciteit is eerder zeldzaam. Ben jij echter iemand die op zoek is naar een mogelijkheid om even dichter bij de natuur te gaan leven? In dat geval is kamperen in het Big Cypress National Preserve zeker de moeite waard!

Het Big Cypress National Preserve is eveneens erg geliefd onder mensen die houden van jagen. Ben jij ook een jager? Dan kan je er eventueel voor kiezen om een jachtvergunning aan te vragen. Het jagen is uiteraard wel beperkt tot bepaalde dieren. Het gaat hierbij in het bijzonder om herten, kalkoenen en zwijnen. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om te jagen op alligators. Het jagen in dit park is sowieso sterk gereguleerd. Dit is dus absoluut iets om rekening mee te houden.

Geschiedenis

Big Cypress National Preserve staat er om bekend samen met het ‘Big Thicket National Preserve’ in de staat Texas één van de eerste zogenaamde preserves te zijn binnen het United States National Park System. Ze werden dan ook reeds opgericht op 11 oktober 1974. In eerste instantie had dit er echter helemaal anders uit kunnen zien. Het was namelijk vanaf het moment dat duidelijk werd dat Everglades National Park zou worden opgericht de bedoeling om het Big Cypress National Preserve daarin op te nemen. Echter bleek dit uiteindelijk niet mogelijk te zijn omdat het gebied nog niet was overgenomen van de toenmalige eigenaars. Omwille van deze reden werd er dan uiteindelijk toch voor gekozen om het Big Cypress National Preserve niet te laten opgaan in het Everglades National Park.

Plaatsen in de buurt van Big Cypress

In het merendeel van de gevallen wordt er door bezoekers van het Big Cypress National Park voor gekozen om hun bezoek te combineren met de Everglades. Wanneer jij dit eveneens van plan bent is het echter belangrijk om er rekening mee te houden dat je daar best de nodige hoeveelheid tijd voor voorziet. Beide parken hebben namelijk zoveel moois te bieden dat je er ongetwijfeld heel wat tijd in zal willen doorbrengen. Enkele plaatsen die verder nog in de omgeving van Big Cypress zijn terug te vinden zijn:

  • Tampa;
  • St. Petersburg;
  • Fort Myers;
  • Naples;

Beste reistijd voor een bezoek aan het Big Cypress National Park

Ga jij ook het Big Cypress National Park bezoeken? In dat geval is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de meest aangewezen reistijd. Net zoals eveneens geldt voor een bezoek aan het Everglades National Park is het zo dat het wordt aangeraden om vooral in de wintermaanden naar deze plaats af te reizen. In het bijzonder de maanden december en januari lenen zich dan ook werkelijk uitstekend voor een uitstap naar deze natuurlijke omgeving. De temperaturen zijn dan lekker aangenaam en bovendien hoef je ook geen rekening te houden met overvloedige neerslag.

Waarom Big Cypress National Preserve bezoeken?

Het spreekt voor zich dat het Big Cypress National Preserve enigszins in de schaduw ligt van het Everglades National Park. Dat is ook niet meer dan normaal. Dit gezegd zijnde betekent dat evenwel niet dat Big Cypress en haar omgeving haar bezoekers niets moois te bieden hebben, in tegendeel. Ga jij eveneens een bezoek brengen aan deze regio? Dan is het in ieder geval zeer de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande bezienswaardigheden:

  • Het Fakahatchee Strand State Preserve;
  • Het Collier-Seminole State Park;
  • Het Ah-Tag-Thi-Ki Museum;
  • Shark Valley Loop Road;
  • Loop Road Scenic Drive;

Een erg interessante locatie voor natuurliefhebbers!

Big Cypress National Preserve is werkelijk een fantastische plaats voor liefhebbers van fauna en flora. Het is in de praktijk mogelijk om dit park op verschillende manieren te ontdekken. Het is zeer de moeite waard om bijvoorbeeld een wandeling onder begeleiding van een ranger te maken. Echter is het ook fantastisch om deze omgeving te ontdekken met een swamp buggy. Op deze manier kan je alle uithoeken van dit park leren kennen. Heb je alles wat Big Cypress te bieden heeft ontdekt en ben je klaar voor meer? Dan spreekt het voor zich dat je er ook altijd goed aan doet om even een bezoek te brengen aan het nabijgelegen Everglades National Park!