Nationale Parken

Ieder jaar opnieuw kiezen heel wat mensen er voor om hun vakantie in de Verenigde Staten door te brengen. Ze doen dit niet alleen om kennis te maken met enkele van ’s werelds meest indrukwekkende steden, daarnaast is er namelijk ook nog de uitstekende natuurpracht. Wie aan Amerika denkt, denkt dan ook niet uitsluitend aan namen als New York, Washington D.C. en Los Angeles, maar ook aan Yellowstone National Park, Yosemite National Park, de Grand Canyon en ga zo maar door. Al deze verschillende nationale parken zorgen er stuk voor stuk voor dat je het drukke stadsleven kan afwisselen met enige tijd in misschien wel enkele van de mooiste, natuurlijke omgevingen die deze planeet kent. De nodige tijd voorzien om kennis te maken met de vele nationale parken die Amerika voor jou in petto heeft is dan ook de moeite meer dan waard.

Meer dan 50 verschillende nationale parken

Er zijn in Amerika niet alleen heel veel steden te ontdekken. Een niet onaanzienlijk deel van het land is namelijk nog steeds een en al natuur. Het overgrote merendeel van deze natuur maakt tegenwoordig deel uit van één van de meer dan 50 verschillende (jawel, je hoort het goed!) nationale parken die het land rijk is. Mede door de aanwezigheid van het enorme aantal nationale parken is Amerika sinds jaar en dag één van de meest geliefkoosde bestemmingen voor natuurliefhebbers die er bestaan.

nationaal-park-amerika-2 nationaal-park-amerika-1

De populairste nationale parken van Amerika

Genoeg over Amerikaanse nationale parken in het algemeen, laat ons eens verder gaan kijken en meer in detail ingaan op wat nu precies de populairste nationale parken van Amerika zijn. Welke van de verschillende parken moet je bijvoorbeeld als eerste bezoeken? We hebben hieronder de 5 populairste voor jou op een rijtje gezet.

Yellowstone National Park

yellowstone-national-parkEigenlijk is iedereen het er wel over eens dat het Yellowstone National Park niet alleen het bekendste, maar tevens ook het mooiste park is van de Verenigde Staten. Het park bestaat reeds sinds 1872 en beschikt over een oppervlakte van zo’n 9.000 vierkante meter. Dit zorgt er meteen ook voor dat het één van de meest omvangrijke parken is van Amerika. Mensen die een voorliefde hebben voor vulkanisme, warme bronnen, geisers en prachtige rivieren zijn hier ongetwijfeld aan het juiste adres.

Lees alles over Yellowstone National Park

Yosemite National Park

yosemite-national-parkBen je al eens in San Francisco geweest? In dat geval is de kans bestaande dat je er meteen ook voor hebt gekozen om Yosemite National Park te bezoeken. Dit nationale park werd opgericht in 1980 en mag zich daardoor net als Yellowstone één van de oudste parken van de Verenigde Staten en tevens ook van de wereld noemen. Een bezoek brengen aan Yosemite National Park zorgt er voor dat je kan genieten van onder meer prachtige, granieten rotswanden die ooit zijn ontstaan door geisers. Let wel, tijdens een bezoek aan Yosemite Valley is het wel opletten geblazen voor beren!

Lees alles over Yosemite National Park

Bryce Canyon National Park

bryce-canyon-national-parkHet Bryce Canyon National Park is gelegen in de Amerikaanse staat Utah en heeft veel meer te bieden dan je misschien op het eerste zicht zou denken. Velen claimen immers dat het park uitsluitend uit rotsen bestaat waardoor ze een ietwat saaie indruk nalaat. Niets is echter minder waar. In het Bryce Canyon National Park zijn dan ook de meest bijzondere rotsformaties terug te vinden die je ooit zal kunnen aanschouwen. Deze verzameling van mysterieuze rotsenwerd in het jaar 1924 uitgeroepen tot Bryce Canyon National Park.

Lees alles over Bryce Canyon National Park

Grand Canyon

grand-canyonWanneer je bent terug te vinden op de lijst van zeven natuurlijke wereldwonderen wil dat wel zeggen dat je een bezoekje meer dan waard bent. Dat geldt voor het Grand Canyon National Park. Deze prachtige en uitgestrekte canyon is niet alleen erg groot, maar ook nog eens zeer diep. De totale lengte van de canyon bedraagt dan ook 446 kilometer. In breedte varieert ze evenwel van 6 tot 29 kilometer. Op bepaalde plaatsen heeft ze een diepte tot 1,8 kilometer. Las Vegas vormt een uitstekende uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan dit prachtige nationale park dat je gezien moet hebben!

Lees alles over Grand Canyon National Park

Death Valley

death-valley-national-parkJaarlijks wordt Death Valley door grote groepen toeristen bezocht en dat eigenlijk nog steeds tot grote verbazing van menig aantal Amerikanen. Zij hebben er werkelijk geen flauw idee van wat toeristen hier te zoeken hebben. Ondanks dit gegeven vinden wij deze omgeving toch een bezoekje waard. Het Death Valley National Park is eigenlijk een woestijngebied die bestaat uit zoutvlaktes, rotsen evenals zand, heel veel zand. Wanneer je er voor kiest om tijdens de zomer een uitstap te maken naar dit park dien je er wel rekening mee te houden dat het er werkelijk bloedheet kan worden. Niet zelden loopt de temperatuur hier dan ook op tot zo’n slordige 50 graden. Puffen en zweten dus!

Lees alles over Death Valley National Park

Nog meer nationale parken ontdekken?

Ondanks het feit dat bovenstaande nationale parken ongetwijfeld de populairste zijn en jaarlijks door de meeste mensen worden bezocht bestaan er uiteraard nog heel wat meer. Namen die je bijvoorbeeld nog niet voorbij hebt zien komen zijn het Glacier National Park, het Grand Teton National Park evenals het Zion National Park. Dit is niet het geval omdat ze minder interessant zijn, in tegendeel. Al deze verschillende nationale parken beschikken over hun eigen, unieke uitstraling en karakter. Dit zorgt er voor dat je ze als Amerika liefhebber echt gezien en ervaren moet hebben. Hier op Amerika.be hebben we een speciaal onderdeel geweid aan elk nationaal park. Wanneer je graag meer wil weten over één van de vele nationale parken van Amerika kan je dan ook op één van onderstaande parken klikken.