Montana

Montana is misschien niet één van de meest tot de verbeelding sprekende staten van Amerika, maar dat neemt niet weg dat er een aantal uitstekende redenen bestaan om deze staat te bezoeken. Montana is één van de grootste staten van Amerika, maar opvallend genoeg ook één van de dunbevolkste. Verwacht hier aldus geen grote, indrukwekkende steden met veel hoogbouw en opvallende neonreclames. In plaats daarvan wordt je getrakteerd op een indrukwekkende natuurpracht die zich uit onder de vorm van onder meer de Rocky Mountains evenals het indrukwekkende en uitnodigende Glacier National Park. Bovendien is de aanblik van Montana tijdens de winter geheel anders dan tijdens de andere seizoenen het geval is waardoor je altijd over een reden beschikt om er terug te keren.

Twee indrukwekkende nationale parken

De natuurpracht is zoals reeds aangegeven de belangrijkste reden om een bezoek aan de Amerikaanse staat Montana te overwegen. We onderscheiden twee nationale parken in Montana waarvan één wel voornamelijk in Wyoming is gelegen, namelijk Yellowstone National Park. Het betreft het oudste nationale park van Amerika die bovendien beschikt over meer dan de helft van alle geisers die er op deze planeet zijn terug te vinden. Amper drie procent van het park bevindt zich in het zuiden van Montana, maar toch kan je van hieruit deze indrukwekkende, natuurlijke omgeving ontdekken.

montana1 montana2

Een nationaal park die wel volledig toebehoort aan de Amerikaanse staat Montana is uiteraard het Glacier National Park. Dit park kenmerkt zich door hoge bergtoppen waar een aantrekkelijke laag sneeuw op is terug te vinden gecombineerd met grote, blauwe meren, indrukwekkende gletsjers evenals dichtbegroeide groene bossen. Het nationale park is gelegen in het westen van de staat Montana en maakt eigenlijk deel uit van de Rocky Mountains. Wil je kunnen genieten van een ronduit indrukwekkend uitzicht over het nationaal park? In dat geval is het altijd de moeite waard om met de auto naar de Logan Pass te rijden. Het betreft hier het 2026 meter hoge punt welke meteen ook de hoogste is van het nationale park die via de weg bereikbaar is.

De inwoners van Montana

De relatief weinige inwoners die Montana heeft zullen je ongetwijfeld lange tijd bijblijven. De inwoners van deze Amerikaanse staat staan er dan ook om bekend vriendelijk, maar ietwat afstandelijk te zijn ten opzichte van vreemden. Dat neemt evenwel niet weg dat ze je graag verder helpen (een beetje hulp is bij het vervangen van een platte band in Montana altijd welkom) en bovendien een gezonde nieuwsgierigheid hebben naar het verleden van de mensen die ze leren kennen.

Wintersporten in Montana

Tijdens de wintermaanden biedt de Verenigde Staten je tal van verschillende mogelijkheden om de ski’s of het snowboard onder te binden. Je kan dit ook doen in Montana, in het Glacier National Park. Skiën is er tijdens de winter een bijzonder populaire bezigheid omdat er, zeker in de hoger gelegen gebieden altijd een mooie laag sneeuw is terug te vinden. Bovendien kan een wintersportvakantie hier uiteraard uitstekend gecombineerd worden met een wandeling langs één van de vele ronduit indrukwekkende wandelpaden. We durven gerust te stellen dat dit nationale park er tijdens de wintermaanden zomaar even nog aantrekkelijker uitziet dan tijdens de andere seizoenen van het jaar.

winter-in-montana winter-in-montana-2

Ontdek de hoofdstad Helena

Het overgrote merendeel van de reizigers die de Amerikaanse staat Montana bezoeken doen dit omwille van de prachtige natuur die er kan worden ontdekt, maar dat neemt niet weg dat er ook een leuke stad is terug te vinden. Denk op dit vlak in eerste instantie aan de hoofdstad van de staat genaamd Helena. Tijdens een bezoek aan de hoofdstad van Montana is het in het bijzonder een aanrader om even stil te blijven staan bij de Montana Historical Society Houses. Hier kom je alles te weten over de boeiende geschiedenis van de staat. Ben je toch in Helena? Hou dan misschien ook even halt in Butte. Deze stad is gebouwd om een kopermijn en vormt op vandaag eigenlijk één groot, industrieel archeologisch project. Uniek om eens te aanschouwen, ook al verdient deze plaats niet meteen een schoonheidsprijs.