Kansas City

Kansas City is waarschijnlijk niet de eerste stad waaraan je denkt wanneer je een vakantie wil doorbrengen in de Verenigde Staten. Toch heeft deze stad bezoekers best wat moois te bieden. Laat ons in eerste instantie even kijken waar Kansas City precies is gelegen. In principe ligt ze op de grens van twee Amerikaanse staten, namelijk Kansas en Missouri. Officieel wordt ze echter onderverdeeld bij Missouri. Tijdens een bezoek aan deze vrij grote stad (het is de zesde grootste stad van de ‘midwest’) kan je kennismaken met enkele interessante bezienswaardigheden. Wat je precies allemaal van Kansas City mag verwachten vertellen we je in ieder geval graag op deze pagina.

Interessante bezienswaardigheden

kansas-city-1Erg belangrijk om te weten voor toeristen is uiteraard welke bezienswaardigheden een stad als deze huisvest. Een bouwwerk die in ieder geval niet op je planning mag ontbreken is de Kansas City Power and Light Building. Dit indrukwekkende gebouw doet in de avond een beetje Art Deco aan. Je kan dit gebouw bovendien bezoeken en dat is pas echt de moeite waard. Van bovenaf heb je namelijk een ongeëvenaard uitzicht over de stad. Er is echter meer. Kansas City staat namelijk vooral bekend omwille van het Crown Center. Je kan hier niet alleen tal van schitterende, verlichte fonteinen terugvinden, daarnaast kan je er ook fantastisch winkelen, zijn er meerdere theaters terug te vinden waar de mooiste shows worden opgevoerd en dan hebben we het nog niet gehad over de diverse attractieparken.

Ook erg leuk met kinderen

Net de aanwezigheid van de verschillende attractieparken zorgt er voor dat een bezoekje brengen aan Kansas City tijdens je vakantie een absolute aanrader is. Je kinderen zullen de tijd die ze kunnen doorbrengen in het verrassend leuke Lego Land bijvoorbeeld niet snel vergeten. Ben je eerder een fan van indrukwekkende dieren die in onze grote oceanen leven? In dat geval mag een bezoek aan het Sea Life Aquarium dan weer niet op je planning ontbreken! Gedurende een lange tijd was in Kansas City ook de grootste waterglijbaan van de wereld terug te vinden, maar deze moest na een dodelijk ongeval helaas definitief de deuren sluiten.

Winkelen in Kansas City

Als er één ding is waar je in Kansas City heel veel mogelijkheid toe krijgt dan is het wel om te winkelen. Dit kan onder meer in Country Club Plaza, maar wat verder ook te denken van West Village? Het valt bovendien op dat je in Kansas City niet alleen nieuwe kleren en allerhande accessoires kan aankopen, er zijn ook heel wat antiekzaken terug te vinden. Ben je dus op zoek naar een schat uit het (Amerikaanse) verleden die als echt pronkstuk kan dienen voor in jouw interieur? Dan zal je al snel kunnen vaststellen dat je daarvoor in Kansas City beslist aan het juiste adres bent!

Een heerlijke stad voor jazz liefhebbers

kansas-city-2Ben jij een echte liefhebber van muziek en meer bepaald van jazz? In dat geval zal je jouw tijd in Kansas City niet snel vergeten! De stad staat immers bekend omwille van haar vele (live) jazz optredens. Wil je jouw passie tijdens de dag kunnen beoefenen? Breng dan beslist een bezoekje aan het American Jazz Museum. Tijdens een bezoek aan dit museum wordt je namelijk ondergedompeld in de rijke en bovendien zeer fascinerende jazz geschiedenis.