Boston

Elk jaar opnieuw trekt Boston, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Massachusetts een slordige 20 miljoen toeristen. Deze toeristen worden in het bijzonder aangetrokken door de schoonheid van de stad gecombineerd met de rijke geschiedenis. Wist je bijvoorbeeld dat de Boston Latin School de eerste openbare school was die in de Verenigde Staten werd geopend? De school opende haar deuren in het jaar 1635. Boston was bovendien ook de eerste stad van Amerika die beschikte over een metro-systeem. Mensen die tijdens een rondreis door de Verenigde Staten op zoek zijn naar een stad met een rijke geschiedenis en een aantrekkelijk karakter mogen Boston in ieder geval niet vergeten in hun planning op te nemen!

Niet zomaar een universiteitsstad

In eerste instantie staat Boston uiteraard bij het grote publiek als universiteitsstad. Dit is natuurlijk erg interessant, maar betekent voor de toerist uiteraard geen meerwaarde. Toch zijn er zeer veel goede redenen aan te halen waarom een bezoek brengen aan Boston zo interessant is. In eerste instantie wordt het alle toeristen bijvoorbeeld aangeraden om de zogenaamde Freedom Trail te lopen. Het betreft hier een geschiedkundige wandeling die je meeneemt op avontuur doorheen het centrum van de stad Boston. Het pad beschikt over een lengte van 4 kilometer en doet 16 verschillende locaties van nationaal historisch belang aan. Enkele locaties die je door het volgen van dit pad kan ontdekken zijn dan ook het Old State House evenals de Old North Church.

boston-1 boston-2

Hoe interessant de Freedom Trail ook mag zijn, het is onnodig om te zeggen dat er in Boston nog veel meer te beleven valt. Neem nu bijvoorbeeld het indrukwekkende aanbod aan musea. Een zeer populaire optie op dit vlak is een bezoek brengen aan het indrukwekkende Museum of Fine Arts. Dit is evenwel niet alles, want verder ook te denken van het Museum of Science evenals het stedelijke Boston Museum? Al deze verschillende musea nemen je mee op een ware culturele ontdekkingsreis die je ongetwijfeld van de ene verbazing in de andere zal doen vallen.

Boston Common, de groene long van de stad

Wanneer je in een drukke stad vertoeft als Boston kan je op een zeker ogenblik wel eens nood hebben aan een beetje rust. Net als met name New York beschikt ook Boston over haar eigen ‘central park’. Het stadspark draagt de naam ‘Boston Common’ en bestaat niet alleen uit heel wat groen, maar tevens uit de nodige monumenten. De Robert Gould Shaw Memorial evenals de Boston Massacre Memorial zijn slechts twee van de monumenten die een diepe indruk op je zullen nalaten.

boston-3 boston-4

Sportstad bij uitstek

Tijdens een bezoek aan de Amerikaanse stad Boston kan je er niet omheen, sport vormt hier een zeer belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. Het gewone voetbal heeft de voorbije jaren sterk voet aan de grond gekregen in Amerika en zeker in Boston. De New England Revolution komt uit in de MLS en het bijwonen van een wedstrijd is absoluut de moeite waard. Ben je niet meteen een fan van ‘soccer’, maar wel van Amerikaans voetbal? In dat geval zijn er de New England Patriots die je op je wenken kunnen bedienen! Andere teams die in Boston zijn gevestigd zijn de Boston Red Sox (honkbal) evenals de Boston Cruins (ijshockey) en de Boston Celtics (basketbal). Ook sportliefhebbers zullen in Boston aldus zeker en vast aan hun trekken komen!