Massachusetts

Massachusetts is een bijzonder fijne staat die haar bezoekers heel wat moois te bieden heeft. Deze Amerikaanse staat huisvest tal van verschillende steden die het ontdekken meer dan waard zijn. Uiteraard is er de hoofdstad Boston, maar wat bovendien ook te denken van plaatsen als Salem en Lexington? En we mogen uiteraard ook Provincetown niet vergeten. Het zijn stuk voor stuk locaties die je als liefhebber van Amerika gezien moet hebben. Ondanks het feit dat deze verschillende steden reeds voldoende reden zijn om een bezoek aan Massachusetts te overwegen is dit nog lang niet alles, in tegendeel. Deze staat bulkt namelijk uit haar voegen van de geschiedenis en bovendien mogen we ook de schilderachtige natuur evenals de uitnodigende stranden niet over het hoofd zien.

Begin je vakantie in Boston!

Het ontdekken van de Amerikaanse staat Massachusetts begint uiteraard met een verblijf in de stad Boston. Breng hier een bezoek aan Beacon Hill en ontdek waar vroeger de elite woonde. Kuier vervolgens gerust doorheen de smalle kiezelstraatjes, maak kennis met de meest charmante huizen en ontdek het oudste park van de Verenigde Staten. Boston is bovendien een zeer uitnodigende stad die over een aantrekkelijk karakter beschikt en waar je, je als toerist ook meteen thuis zal voelen. Verblijf je enkele dagen in Boston? Vergeet dan ook zeker niet om het ritje te maken naar Cambridge waar ’s werelds meest befaamde universiteit Harvard University is gelegen. Indien mogelijk is het een echte aanrader om een tour over de campusgrond te boeken. Vanaf Cambridge kan je vervolgens doorreizen naar het mysterieuze plaatsje Salem (inmiddels ook bekend van de gelijknamige tv-serie) waar de heksenvervolging in 1692 werd voltrokken. Het Witch Museum mag hier zeker niet over het hoofd gezien worden.

Het prachtige Cape Cod

Misschien wel één van de belangrijkste redenen waarom Massachusetts door de jaren heen zo populair is geworden gaat schuil in de locatie die we Cape Cod noemen. Het betreft hier een smalle strook land gelegen aan de zuidoostkust van Massachusetts met tal van verschillende eilanden eromheen. Niet alleen inwoners van de stad Boston, maar ook Newyorkers brengen hier maar wat graag hun vakantie door. De maritieme dorpjes zijn dan ook net als de witte wandstranden bijzonder aantrekkelijk. Een extra aantrekkingskracht wordt bovendien gevormd door het feit dat je tussen april en oktober vanaf het strand de walvissen voorbij kan zien trekken. Het zien voorbij zwemmen van deze machtige dieren brengt toch altijd een bijzonder gevoel met zich mee. Ben je in Massachusetts op zoek naar een echte oase van rust? Vergeet dan ook zeker niet om het kleine, maar zeer uitnodigende Nantucket te ontdekken.

Een verrassend divers klimaat voor een kleine staat

Ondanks het feit dat Massachusetts een vrij kleine staat is kenmerkt ze zich toch door een opvallend divers klimaat. Dit klimaat is in het oosten heel wat warmer in vergelijking met het westen. In Boston is de temperatuur zelfs in de maand januari gemiddeld nog gelegen om en bij het vriespunt. Een stuk westelijker, namelijk in het plaatsje Pittsfield ligt de temperatuur gemiddeld tussen de 5 en 7 graden lager. In het westen van Massachusetts ben je tijdens de winter in ieder geval aan het juiste adres wanneer je een leuke hoeveelheid sneeuw wenst om in te vertoeven. Gemiddeld valt er in de hoofdstad Boston in ieder geval reeds zo’n 107 centimeter tijdens de winter.