New Orleans

Als er één stad is in de Amerikaanse staat Louisiana die je bezocht en bovendien ook beleefd moet hebben, dan is het wel New Orleans. De geboorteplaats van de jazz heeft er door de jaren heen niet alleen een bijzonder gezellige, maar ook ontspannende levenswijze op nagehouden die mensen van over de hele wereld aantrekt om er te komen vertoeven. In New Orleans geniet je niet alleen van prachtige muziek, daarnaast kan je er ook lekker eten en behoort ook een fijne aperitief tot de taken van de dag. Eén ding staat nu al vast, éénmaal New Orleans bezocht zal je merken dat deze bijzondere stad je nooit nog zal loslaten.

Bezienswaardigheden van New Orleans

Het spreekt voor zich dat er in de stad New Orleans ook heel wat te ontdekken valt. Het valt bijvoorbeeld meteen op dat de stad is ingedeeld in verschillende delen. Zo is er het bekende en populaire French Quarter waardoor je, je even in Frankrijk waant, maar zijn er ook beduidend Spaanse invloeden in de stad terug te vinden die bepaalde delen als het ware mediterraans doen aanvoelen. Wist je bovendien dat er in New Orleans door de jaren heen heel wat films zijn opgenomen? Een bekend voorbeeld van een locatie die je ongetwijfeld zal herkennen is Jackson Square. Het plein kwam dan ook voor in klassiekers als The Curious Case of Benjamin Button evenals Angel Heart.

Even vertoeven op bovenvermeld plein is uiteraard bijzonder interessant en roept bovendien ongetwijfeld herinneringen op, maar New Orleans heeft nog heel wat meer te bieden. Ook een bezoekje aan de St. Louis Cathedral mag bijvoorbeeld zeker en vast niet op je planning ontbreken en wat te denken van het museum The Presbytère? Een bezoekje brengen aan dit museum zorgt er voor dat je meteen een unieke en glasheldere kijk krijgt op de geschiedenis van het boeiende New Orleans. Het spreekt voor zich dat ook de slavenmarkten uitgebreid aan bod komen.

Het uitnodigende nachtleven van New Orleans

Tijdens je verblijf in New Orleans kan je niet anders dan ook even het bruisende nachtleven van de stad ontdekken. Het nachtleven manifesteert zich verspreid over de stad, maar de absolute place to be is ongetwijfeld Bourbon Street. Werkelijk overal komt hier muziek uit de deuren of zie je een groepje feestende vrienden voorbijtrekken. Wil je graag een live optreden bijwonen tijdens je verblijf in New Orleans? Dan is een bezoekje brengen aan de European Jazz Club ongetwijfeld een goed idee. Je voelt je hier meteen thuis en dat terwijl je ook nog eens kan genieten van één van de vele, meeslepende live optredens. Absoluut een aanrader dus!

Mardi Gras vieren in New Orleans

Tijdens carnaval zien we hier in Europa vaak de meest vreemde taferelen opduiken afgewisseld met de mooiste parades. Dit alles valt echter in het niets in vergelijking met Mardi Gras. Het betreft hier de Amerikaanse variant van het bij ons zo bekende carnaval die jaarlijks wordt gehouden en heel wat kijklustigen op de been brengt. Zomaar even meer dan 2.000 feestelijke parades maken dan de straten van New Orleans onveilig. Ben je een echte liefhebber van de jazz muziek en zou je graag het bekendste jazz festival ter wereld willen bijwonen? In dat geval ben je in het laatste weekend van april en het eerste weekend van mei in New Orleans ongetwijfeld aan het juiste adres!

Wanneer naar New Orleans afreizen?

Bovenstaande heeft ongetwijfeld je interesse geprikkeld in deze bijzondere stad, maar wanneer kan je er nu het beste heen gaan? Eigenlijk is het voorjaar de meest ideale reistijd voor een vakantie of citytrip naar New Orleans. Zo kan je twee van de leukste festivals meepikken die je ooit zal beleven en bovendien ontloop je de broeierige temperaturen die deze stad tijdens de zomer vaak teisteren. We zijn het er dan ook unaniem over eens dat het voorjaar de meest geschikte periode van het jaar is om een vakantie te boeken naar New Orleans!