Louisiana

De Amerikaanse staat Louisiana is er één waar je heerlijke wandelingen kan maken in vaak dichtbeboste omgevingen. Anderzijds staat Louisiana eveneens bekend omwille van haar kloppend hart. Ondanks het feit dat de hoofdstad van deze staat Baton Rouge is zouden veel reizigers eerder in de richting van New Orleans denken. Het betreft niet alleen de grootste stad van deze staat, daarnaast staat ze ook nog eens internationaal in de boeken als één van de gezelligste en meest sfeervolle steden van Amerika. Eén ding staat in ieder geval nu reeds vast, Louisiana is een bijzonder gastvrije en sfeervolle staat waar je ongetwijfeld heel veel plezier kan beleven.

De hoofdstad Baton Rouge

In vergelijking met New Orleans valt het op dat de naam van de hoofdstad heel wat minder bekend in de oren klinkt. Toch zorgt dit er niet voor dat deze stad het niet waard is om even halt bij te houden, in tegendeel. In principe heeft iedere hoofdstad wel iets interessants te bieden en dat geldt zeker voor Baton Rouge. Het betreft hier uiteraard de stad van Huey Long. Hij was verantwoordelijk voor de bouw van de nieuwe State Capitol (welke het bezoeken zeker waard is), maar werd uiteindelijk vermoord. Een bezoekje aan het State Capitol is in het bijzonder de moeite waard omwille van het uitzicht over de stad. Bovendien zijn in Baton Rouge ook nog steeds de kogelgaten waarneembaar van de moord op Huey Long.

New Orleans, uiteraard niet te missen!

New Orleans is een stad zoals je er nooit nog een tweede zal ontdekken. Het is dan ook de geboorteplaats van de jazz wat er voor zorgt dat je hier overal live muziek kan aanhoren. Bovendien heeft jazz een niet onaanzienlijke invloed gehad op de levensstijl van de inwoners van deze stad. Het leven gaat hier namelijk haar gewone, onbezonnen gangetje en dat maakt New Orleans niet alleen tot één van de meest sfeervolle, maar ook relaxte steden van Amerika. De smeltkroes van culturen waar deze staat zo bekend om staat heeft hier uiteraard eveneens haar steentje aan bijgedragen. Eén ding staat hoe dan ook als een paal boven water, wil je een bijzondere stad bezoeken tijdens je rondreis doorheen Louisiana? Dan mag New Orleans absoluut niet op je planning ontbreken!

Een boeiend en spookachtig landschap

Wie een bezoek brengt aan Louisiana doet dat ongetwijfeld ook deels voor het landschap. Dat is bijzonder gevarieerd en bestaat niet alleen uit vruchtbare delta’s, maar ook uit moerassen. Door de jaren heen zijn er bovendien heel wat spookverhalen ontstaan met betrekking tot graven die kwamen bovendrijven. Het lijkt een beetje luguber, maar het vormt een niet onbelangrijk deel van de historie van deze staat. Vraag gerust een local naar deze verhalen, hij zal ze met veel plezier met je delen. Het betreft hier uiteraard slechts een mythe, maar dan wel één die bijzonder spannend is en een extra touch geeft aan je verblijf in Louisiana.

Subtropisch klimaat

Het is tot slot belangrijk om er rekening mee te houden dat Louisiana over een subtropisch klimaat beschikt. Deze zorgt er voor dat je tijdens de zomer rekening dient te houden met niet alleen hoge temperaturen, maar ook met een hoge luchtvochtigheidsgraad. Wil je Louisiana op meest aangename wijze beleven en ervaren? Dan vormen de lente en de herfst daar de meest geschikte seizoenen voor.