Indianapolis

De Amerikaanse staat Indiana beschikt in vergelijking met sommige andere staten in Amerika misschien over een iets beperktere aantrekkingskracht. Dit neemt evenwel niet weg dat het een staat is waar voor veel toeristen heel wat in te beleven valt. Neem nu bijvoorbeeld de hoofdstad Indianapolis. De grootste stad van de staat Indiana beschikt over een bijzonder rijk verleden wat er voor zorgt dat er op vandaag heel wat prachtige en zeer interessante bezienswaardigheden ontdekt kunnen worden. Bovendien is het een uitstekende vakantiebestemming van waaruit de staat Indiana kan worden ontdekt. Tijdens een rondreis doorheen deze staat mag Indianapolis dan ook zeker en vast niet over het hoofd worden gezien!

Bezienswaardigheden van Indianapolis

Je kan in Indianapolis kennismaken met een aantal zeer interessante bezienswaardigheden. In eerste instantie is er bijvoorbeeld het ‘Soldiers and Sailors’ monument. Dit indrukwekkende monument beschikt over een hoogte van een slordige 80 meter en is één van de hoogtepunten van een bezoek aan Indianapolis. Merk bovendien ook zeker de kathedraal in gotische bouwstijl op die luistert naar de naam ‘Scottish Rite Cathedral’ en wat ook te denken van de verschillende monumenten doorheen de stad die verwijzen naar de Vietnam-oorlog? Tel daar ook nog eens de uitnodigende en ontspannende natuur op in het White River State Park en je hebt meteen al heel wat zaken om toe te voegen aan je planning voor je verblijf in Indianapolis.

Een stad voor jong en oud

Bovenstaande bezienswaardigheden van Indianapolis zijn uiteraard zeer interessant voor de cultuurliefhebber, maar voor jongeren kunnen ze een stukje minder aantrekkelijk zijn. Gelukkig zijn er in Indianapolis verschillende attracties terug te vinden die wel bijzonder leuk zijn voor het hele gezin. Denk op dit vlak maar eens aan de Indianapolis Zoo. Het betreft hier niet voor niets één van de tien beste dierentuinen die er in Amerika zijn terug te vinden. Daarnaast is ook een bezoekje brengen aan het zogenaamde Conner Prairie Interactive History Park ongetwijfeld een aanrader.

Interessante musea om te ontdekken

Het spreekt voor zich dat een historisch belangrijke stad als Indianapolis uiteraard ook over een aantal bijzonder interessante musea beschikt. Bovendien bewijst deze stad dat een museum ook voor kinderen bijzonder interessant kan zijn. Ga je met het hele gezin naar Indianapolis en ben je op zoek naar een museum waar ook het jongste gezinslid echt iets aan heeft? Dan is een bezoekje aan het Children Museum in je planning opnemen altijd een interessante keuze. Andere musea van Indianapolis die bijzonder interessant zijn om te ontdekken zijn het Medical History Museum evenals het Indiana Transport Museum.

Een fijne stad om te winkelen

Indianapolis is eigenlijk in alle facetten een klassiek voorbeeld van wat een hoofdstad hoort te zijn. Dit zorgt er niet alleen voor dat er heel wat bezienswaardigheden kunnen worden ontdekt, daarnaast kan je er ook nog eens uitstekend winkelen. Wil je graag enkele fijne aankopen overhouden aan je reis doorheen Amerika? Kies er dan zeker voor om de winkels te ontdekken rond Fountain Square. Daarnaast telt deze stad ook nog eens meerdere winkelcentra waarin je een keuze kan maken uit een zeer ruim assortiment boordevol met de leukste artikelen voor jong en oud. Wil je tijdens je verblijf in Indianapolis met andere woorden ook even stevig winkelen? Dan is dat zonder enig probleem mogelijk!