Indiana

Lang niet iedereen die er voor kiest om naar Amerika af te reizen doet dit omwille van de grote steden die er terug te vinden zijn of de vele prachtige natuurparken die je er kan ontdekken. Veel mensen kiezen er ook een land als de Verenigde Staten uit om gewoon even terug te genieten van een ontspannend leventje op het platteland. Wanneer dit ook jouw bedoeling is ben je in Indiana ongetwijfeld aan het juiste adres. Deze Amerikaanse staat combineert een landelijke indeling weliswaar met heel wat industrie, maar er zijn heel wat plaatsen in terug te vinden waar je nog gewoon lekker ouderwets kan genieten van een ontspannend leventje.

Een vrij conservatieve staat

Indiana is een vrij conservatieve staat. Dit blijkt steevast uit de verkiezingen die in Amerika worden gehouden, maar wordt ook meteen duidelijk in het dagelijkse leven. Op bepaalde vlakken staat het leven in deze staat dan ook in schril contrast met de levensstijl die er op wordt nagehouden in met name New York & California. Net zoals bij wel meerdere staten in het middenwesten het geval is moet er bovendien ook worden gezegd dat in Indiana het verschil groot is tussen het noordelijke en zuidelijke deel. Wil je deze staat met andere woorden in al haar schoonheid ervaren? Dan zal je ze toch echt in haar totaliteit moeten ontdekken!

De hoofdstad van Indiana

Het conservatieve karakter van Indiana zorgt er absoluut niet voor dat deze staat het bezoeken niet waard is, in tegendeel. Neem nu bijvoorbeeld de hoofdstad die luistert naar de naam Indianapolis. Deze modern uitziende stad staat in schril contrast met sommige andere regio’s van Indiana en heeft haar bezoekers heel wat moois te bieden. Niet alleen maak je hier namelijk kennis met verschillende zeer interessante bezienswaardigheden zoals de Scottish Rite Cathedral evenals het Medical History Museum, wat bovendien ook te denken van het White River State Park? Verschillende bezienswaardigheden of andere leuke plaatsen zoals de Indianapolis Zoo zijn in de omgeving van dit park terug te vinden. Indianapolis is een leuke, uitnodigende stad die bovendien de perfecte uitvalsbasis vormt om de staat Indiana te ontdekken.

Een doorgangsstaat of niet?

Er wordt van Indiana nog wel eens gezegd dat het een zogenaamde doorgangsstaat is. Reizigers doen de staat met andere woorden aan omdat ze alleen op die manier van A naar B kunnen komen, maar verder niet. Anno 2017 is dit eigenlijk niet echt meer correct te noemen. Ondanks het feit dat de toeristische interesse in Indiana misschien in schril contrast staat met menig aantal andere Amerikaanse staten neemt dit niet weg dat ze nog steeds de moeite is om te bezoeken. Buiten Indianapolis ontdek je hier bijvoorbeeld ook het Indiana Dunes State Park wat het bezoeken meer dan waard is. Het mag dan ook duidelijk zijn, wanneer je heimwee hebt naar het oude Amerika en je graag de Verenigde Staten eens op een andere manier wenst te ontdekken is het absoluut de moeite meer dan waard om even een (korte) roadtrip te maken doorheen de Amerikaanse staat Indiana!