Hawaii

Hawaii spreekt voor veel reizigers tot de verbeelding. In menig aantal films en series zijn de prachtige eilanden van deze Amerikaanse staat dan ook ruimschoots uitgelicht. Een vakantie boeken naar Hawaii is in tegenstelling tot wel nog eens wordt gedacht niet uitsluitend interessant voor mensen die houden van zon, zee & strand. Uiteraard hebben de eilanden van Hawaii voor deze doelgroep heel wat moois te bieden, maar ook wanneer je fan bent van een gevarieerde fauna en flora zal je merken dat deze Amerikaanse staat alles in huis heeft om jou om je wenken te bedienen. Ben je van plan om binnenkort een vakantie naar Hawaii te boeken? Laat je dan nu alvast verrassen door de ongekende veelzijdigheid van deze fantastische eilandengroep!

137 eilanden om te ontdekken

De eerste verbazing zal ongetwijfeld optreden op het ogenblik dat we vertellen dat de staat Hawaii uit zomaar even 137 atollen en vulkanische eilanden bestaat. Deze eilanden zijn terug te vinden in de Still Oceaan en slechts een aantal er van zijn echt bewoond. Al deze verschillende eilanden zijn het ontdekken evenwel meer dan waard. De staat Hawaii staat er dan ook bekend over een ronduit unieke fauna en flora te beschikken. Zomaar even 90 procent van de levende soorten die hier zijn terug te vinden kan je nergens anders ter wereld vinden.

Islandhoppen in Hawaii

Het principe van islandhoppen kennen we niet alleen in Europese landen zoals Griekenland en Kroatië. Meer dan in deze landen is het in Hawaii een absoluut avontuur om kennis te maken met al het moois dat de verschillende eilanden voor jou in petto hebben. De zes grootste eilanden die deel uitmaken van de staat van Hawaii beschikken in ieder geval stuk voor stuk over hun eigen charme en karakter. Het betreft hier Big Island Hawaii, Oahu, Kauai, Maui, Molokai evenals Lanai. Dit gegeven neemt evenwel niet weg dat het merendeel van de toeristen die voor het eerst kennismaken met Hawaii er voor kiezen om te verblijven op het eiland Oahu. Deze vormt dan ook een uitstekende eerste kennismaking met de eilandengroep.

Hawaii ontdekken vanaf Oahu

Dat je ontdekkingsreis doorheen Hawaii begint op het eiland Oahu hoeft eigenlijk niet te verbazen. Oahu is dan ook het hoofdeiland waar tevens de hoofdstad Honolulu is terug te vinden. Op Oahu maak je niet alleen kennis met een belangrijk deel van de geschiedenis van de staat Hawaii, bovendien kan je er werkelijk fantastisch eten, zijn er heel veel prachtige winkels te ontdekken en kan je natuurlijk niet anders dan ook eens het bruisende nachtleven in te duiken. Ben je na een lange nacht stappen niet helemaal uitgeslapen, maar wil je toch graag kunnen genieten aan een prachtig en bovendien ontzettend bekend strand? In dat geval is je handdoek neerleggen op Waikiki beach uiteraard een absolute aanrader. Wil je toch liever iets actiefs gaan doen en kennismaken met de plaatselijke cultuur en geschiedenis? In dat geval is een auto huren altijd een goed idee!

Even weg uit de drukte?

Het feit dat Oahu het hoofdeiland is van de staat Hawaii zorgt er uiteraard voor dat je hier steevast wordt geconfronteerd met een bepaalde, niet onaanzienlijke drukte. Wil je even kunnen vluchten uit deze drukte? In dat geval kunnen we een bezoek aan het eiland Kauai aanraden. Je duikt hier de rustige natuur in om onder meer kennis te maken met de adembenemende Waimea Canyon evenals de Na’Pali Coast. Zorg er voor vertrek altijd voor dat je fototoestel volledig is opgeladen en je een geheugenkaart met een grote opslagcapaciteit bij de hand hebt. Beiden zullen tijdens een bezoek aan het eiland Kauai ongetwijfeld goed van pas komen!

The Big Island Hawaii

Wanneer kinderen de naam Hawaii horen vallen denken ze vaak dat het hierbij gewoon gaat om een eiland en niet echt om een Amerikaanse staat. Bovenstaande doet vermoeden dat dit niet correct is, maar Hawaii is wel degelijk ook de naam van een eiland in de Stille Oceaan. Om een onderscheid te maken tussen de staat Hawaii en het eiland Hawaii wordt er voor deze laatste vaak ‘The Big Island’ geplaatst. Ook dit eiland is uiteraard razend interessant om te bezoeken, in het bijzonder omwille van de aanwezigheid van het ronduit indrukwekkende ‘Volcanoes National Park’. De actieve vulkaan die hier is terug te vinden mag je dan ook absoluut niet missen. Ook voor liefhebbers van duiken en snorkelen heeft deze bestemming echter heel wat moois te bieden.