24-11-2016 :: Grootste waterglijbaan ter wereld sluit definitief

Afgelopen augustus vond er een dodelijk ongeluk plaats op de grootste waterglijbaan van de wereld. De waterglijbaan bevindt zich in het zogenaamde Schlitterbahn Waterpark in Kansas City, althans vooralsnog, want vandaag raakte het nieuws bekend dat ze voor altijd de deuren heeft gesloten. Reden voor de sluiting is het ongeval dat gebeurde met de 10-jarige Caleb Schwab. Hij werd tijdens de afdaling onthoofd. De twee vrouwen die samen met hem in de raft zaten raakten gelukkig slechts lichtgewond.

Wachten op goedkeuring van de rechtbank

Ondanks het feit dat de beslissing reeds is genomen om de grootste achtbaan van de wereld af te breken wacht men vooralsnog op goedkeuring van de rechtbank. Deze kan nog even op zich laten wachten, want het onderzoek is vooralsnog in volle gang. Meteen na het dodelijke ongeval besloot het pretpark echter wel om de glijbaan voor de rest van het seizoen op non-actief te zetten.

Meer dan 50 meter hoog

De waterglijbaan in de Amerikaanse stad Kansas City die luisterde naar de naam ‘The Verruckt’ stond bekend als de grootste glijbaan van de wereld. Ze beschikte dan ook over een indrukwekkende hoogte van 50 meter. Tijdens de afdaling bereikten de bootjes een ronduit indrukwekkende snelheid van zomaar even 80 kilometer per uur. Om in de waterglijbaan plaats te mogen nemen moesten de deelnemers minimaal 1 meter en 37 centimeter lang zijn. Bovendien was er een minimumleeftijd van toepassing van 14 jaar.

Foto: Kwanbenz / Shutterstock