Georgia

Georgia, ook wel de ‘Peach State’ genoemd is een Amerikaanse staat die zich werkelijk uitstekend leent voor het maken van een roadtrip. Dit heeft alles te maken met de enorme diversiteit die kan worden opgemerkt in het landschap van de staat. Enerzijds maak je er namelijk kennis met borrelende moerasgronden vol met alligators, daarnaast ontdek je de uitgestrekte katoenplantages en zijn er uiteraard ook nog de grillige bergketens. Tel daar ook nog eens de zeer verleidelijke badplaatsen bij op evenals de exclusieve Golden Isles en je vakantie in Georgia is er één die je zeker en vast niet snel zal vergeten!

Ontdek hoofdstad Atlanta

In het merendeel van de gevallen vormt de hoofdstad van Georgia, Atlanta de eerste kennismaking met deze staat. De hoofdstad bestaat uit meer dan een half miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van Georgia. Een misschien enigszins opvallend detail is dat de luchthaven van Atlanta de drukste is van de wereld. Elke dag opnieuw verwelkomt ze dan ook tientallen miljoenen reizigers die van en naar Amerika reizen. Verschillende goede redenen kunnen aan de basis liggen van je bezoek aan Atlanta. Liefhebbers van de frisdrank Coca-Cola moeten bijvoorbeeld zeker en vast eens een bezoekje brengen aan het World of Coca Cola Museum, maar daarnaast is Atlanta uiteraard ook de stad van Martin Luther King. In ieder geval, wanneer je Georgia wil ontdekken mag haar hoofdstad uiteraard in het geheel niet op je verlanglijstje ontbreken!

 

Ontdek één van de oudste buurten van Amerika

Tijdens een rondreis doorheen Georgia loont het absoluut de moeite om de ten zuiden van Atlanta gelegen steden Savannah en Macon te ontdekken. Deze steden bulken van de historie en laten je deze als bezoeker op tal van verschillende manieren beleven. In Savannah kan je bijvoorbeeld met een koets een rondrit maken door één van de oudste buurten van Amerika. In het zuidoosten van de staat kan je er voor kiezen om even halt te houden in het Okefenokee Swamp. Dit is werkelijk een zeer mooi park waar je niet alleen kennismaakt met een enorme populatie alligators, maar ook met schildpadden, vogels, otters en tal van verschillende reptielen.

Een bezoekje aan de Blue Ridge Mountains

In het noorden van de staat Georgia zijn de Blue Ridge Mountains terug te vinden. Deze bergketen maakt deel uit van de zogenaamde Appalachen en staat bekend omwille van de blauw aandoende schijn die vanop afstand zichtbaar is. De samenstelling van de Blue Ridge Mountains bestaat vooral uit granieten rotsen evenals metamorfe, vulkanische formaties. Wanneer je toch een rondreis aan het maken bent door Georgia en je prachtige berglandschappen wel weet te waarderen is het hoe dan ook de moeite waard om de Blue Ridge Mountains te ontdekken.

 

Golden Isles

In de inleiding van deze pagina hebben we het al even kort gehad over de zogenaamde Golden Isles. Deze eilanden zijn gelegen voor de kust van Georgia nabij de plaats Brunswick. Je viert hier vakantie samen met de Amerikaanse elite. Voor een stulpje op deze eilanden moet je evenwel vrij diep in de buidel tasten. De prachtige villa’s die aan het strand zijn gelegen kosten je immers al snel een paar miljoen dollar. Toch is het beslist de moeite waard om enkele dagen in deze exclusieve omgeving te vertoeven.