Miami

In het zuidoosten van de Amerikaanse staat Florida vinden we één van de populairste, toeristische plaatsen van Amerika terug. We hebben het uiteraard over Miami waar elk jaar opnieuw onder meer heel wat cruiseboten halt houden voor een cruise naar de Caraïben. Ondanks het feit dat het Miami op vandaag voor de wind gaat was dat zeker niet altijd het geval, in tegendeel. In de jaren zeventig en tachtig stond Miami zelfs bekend als één van de gevaarlijkste steden van de VS. Inspanningen van de overheid zorgden er evenwel voor dat hier in de jaren negentig een einde aan kwam waardoor er terug kon worden begonnen met het herstellen en toeristisch uitbouwen van de stad. Indien je vandaag de dag op zoek bent naar een bestemming in Amerika waar je een smeltkroes van culturen terug kan vinden en je kan genieten aan één van de mooiste stranden die je ooit zal aanschouwen, dan is er voor kiezen om een vakantie naar Miami te overwegen de moeite alvast meer dan waard!

Een stad met Latijns-Amerikaanse invloeden

Miami is een stad waar je, je misschien niet meteen in de Verenigde Staten waant. Dit heeft alles te maken met de talrijke aanwezigheid van mensen uit Latijns-Amerika. Het betreft hier hoofdzakelijk Cubanen en Mexicanen. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat er op straat bijna evenveel Spaans wordt gepraat dan Engels. Schrik er dan ook zeker niet van op wanneer bij een bezoekje aan Miami blijkt dat je niet overal zomaar met Engels terecht kan. Net de aanwezigheid van Latijns-Amerikaanse invloeden zorgt er evenwel voor dat er een zeer gezellige en uitnodigende stad is ontstaan die je zomaar laat wegdromen naar één of andere bestemming in de Caraïben.

miami-1 miami-2

Downtown Miami ontdekken

Veel toeristen zijn zeer enthousiast om downtown Miami te ontdekken. Dit begrijpen we uiteraard wel, maar toch moet het gezegd dat dit vooral het zakelijke hart is van de stad. Er valt hier dan ook op zich niet zoveel te beleven. Wel zijn er enkele prachtige zakelijke en ronduit luxueuze hotels terug te vinden waar je ongetwijfeld tijdens je verblijf van zal weten te genieten. Specifiek voor Downtown Miami moet er toch ook worden gewaarschuwd voor de vele bedelaars en zwervers die in de omgeving van de luxe hotels zijn terug te vinden. Deze vormen bij dag geen probleem, maar na het ondergaan van de zon in deze omgeving de toerist gaat uithangen is misschien toch geen echt goed idee. In het noorden van Downtown Miami heb je wel de mogelijkheid om met een bootje Miami Beach te ontdekken.

De toerist uithangen in Miami

Bovenstaande is misschien voor velen een kleine teleurstelling, maar dat is echt nergens voor nodig. Er valt namelijk nog heel wat moois te ontdekken in deze bijzondere stad. Wat bijvoorbeeld te denken van Coral Gables? Het betreft hier een wijk die in het bijzonder populair is bij mensen die houden van winkelen. Shop till you drop aan de zogenaamde Miracle Mile! Een andere aanrader is de wijk Coconut Grove. Deze klinkt bij jou ongetwijfeld ook wel bekend in de oren en is the place to be wanneer je houdt van winkelen, lekker eten en (veel) drinken. Ontdek hier ook het openluchtwinkelcentrum CocoWalk die niet alleen over mooie winkels, maar ook over een bioscoop en leuke bars beschikt.

miami-3 miami-4

Een stukje Cuba in Miami

Little Havana is een wijk in Miami die haar naam absoluut niet gestolen heeft. Verlies je even je concentratie en denk je niet meer aan Miami? Dan waan je, je hier zomaar in Cuba. Let wel, een mondje Spaans spreken is in deze wijk echt een pré en eigenlijk zelfs haast noodzakelijk. Wil je, je echt even integreren in de Cubaanse gemeenschap van Miami? Dan kan je meteen al beginnen met het leren domino spelen. In Little Havana is dit namelijk onder het genot van een heerlijke sigaar de favoriete bezigheid van de mannen.