Florida

Niet voor niets wordt vaak naar Florida verwezen als de ‘Sunshine State’. Deze Amerikaanse staat beschikt dan ook over een subtropisch klimaat waarbij de temperatuur tijdens de wintermaanden nauwelijks onder de 18 graden duikt. Florida is echter een staat waar je niet alleen heen moet om te genieten op één van de verschillende, prachtige stranden. Uiteraard is Florida ook de thuisbasis van Miami met haar zwoele karakter, Orlando met haar winkelparadijs en wat ook te denken van Disney World waar dromen tot leven komen? In ieder geval, ben je van plan om een reis naar Florida in de Verenigde Staten te ondernemen? Dan vertellen wij jou op deze pagina alvast wat je precies allemaal van deze staat kan en mag verwachten.

Miami, het uithangbord van Florida

Het merendeel van de reizigers die er voor kiezen om een reis naar Florida te ondernemen beginnen bij het swingende Miami. Deze plaats nodigt dan ook beslist uit om er te vertoeven. Zomaar even 80 procent van de inwoners van deze stad zijn afkomstig uit Midden- of Zuid-Amerika. Dit zorgt er voor dat er een exotische vibe is ontstaan die een onvergetelijke vakantie weet te garanderen. Onder meer de uitnodigende, Cubaanse wijk Little Havana is het meer dan waard om te ontdekken. Het spreekt verder voor zich dat een vakantie in Miami niet compleet is zonder te vertoeven aan het tot de verbeelding sprekende Miami Beach. De kans dat je hier een aantal filmsterren tegen het lijf loopt is bovendien altijd aanwezig! Ben je een echte surfliefhebber? In dat geval is het dan weer de moeite waard om Cocoa Beach te bezoeken.

florida-keys florida

Ontdek de Florida Keys!

Op zo’n drie tot vier uur rijden van Miami vinden we de Florida Keys terug. Deze prachtig eilandengroep ligt dicht tegen Cuba en dat zorgt voor een bijzondere, erg liberale sfeer. Alles op deze eilanden kan, maar niets moet! De verschillende eilanden die deel uitmaken van de Florida Keys zijn met elkaar verbonden door middel van de Overseas Highway (US1). Het bekendste eiland van deze groep is ongetwijfeld Key West. Het is daarbij ook meteen het laatste eiland waar je nog met de auto kan komen. Je kan er in principe perfect voor kiezen om de Florida Keys te bezoeken door gebruik te maken van het vliegtuig en te vliegen vanaf Miami op Key West, maar het is echt aan te raden om deze afstand met de auto te overbruggen. Let wel op, wanneer van de Westkust van Florida komt of je er naartoe gaat moet je de weg doorheen de Everglades nemen. Deze is niet fantastisch waardoor het de moeite waard is om goed de bandenspanning evenals de aanwezigheid van een reservewiel te controleren.

Verrassend Orlando

Wie Florida zegt denkt in eerste instantie aan Miami, maar vervolgens ook aan Orlando. Veel kinderen, maar ook volwassenen dromen er van om ooit de vele pretparken rond deze stad te kunnen ontdekken. De mogelijkheden zijn dan ook niet min te noemen. Onder meer Disney World, de Universal Studios en Sea World zijn het ontdekken meer dan waard. Ben jij als vrouw niet zo’n liefhebber van pretparken en wil je er liever gewoon je man met de kinderen heen sturen? In dat geval kan jij er in tussentijd voor kiezen om je kleerkast te verrijken met enkele nieuwe exemplaren! Orlando is namelijk ook de thuisbasis van de Orlando International Premium Outlets! In deze outlets kan je fantastisch winkelen en dat ook nog eens tegen een veel voordeligere prijs dan hier in België het geval is!

jacksonville orlando

Geniet, ontspan en ontdek in Florida!

Florida is een heerlijk uitnodigende staat waar genieten en ontspannen centraal staan. Het subtropische klimaat zorgt er in combinatie met de zuiders aandoende steden voor dat dit een staat is die je eigenlijk gewoon moet ontdekken. Miami en Orlando, maar zeker ook de Florida Keys zijn echte aanraders die er voor kunnen zorgen dat jouw (eerste) reis naar Amerika er werkelijk één wordt om nooit meer te vergeten. Bovendien geldt dit niet alleen voor volwassenen. De aanwezigheid van enkele van ’s werelds meest tot de verbeelding sprekende pretparken zorgt er namelijk voor dat ook kinderen hier werkelijk de tijd van hun leven kunnen beleven!