Eten en drinken

Tijdens een vakantie in Amerika zal je kennismaken met tal van verschillende gerechten en dranken die we hier in België en Nederland helemaal niet kennen. In eerste instantie kan dit een beetje wennen zijn al moet het gezegd dat de eetgewoonten van de Amerikanen niet zoveel verschillen ten opzichte van die van ons. Toch zijn er een aantal zaken die opvallen. Buiten de omvang van de portie (Amerikanen zijn fan van het motto; “the bigger, the better”) is het namelijk zo dat vooral de zoetigheid opvalt. Niet alleen het ontbijt van Amerikanen is namelijk erg zoet, dat geldt eveneens voor tal van andere gerechten die doorheen de dag worden gegeten. Daarnaast zijn er nergens zoveel bijzondere sauzen te ontdekken als in Amerika. Wil je graag meer te weten komen over het Amerikaanse eten en drinken? In dat geval nodigen we je graag uit om de informatie op deze pagina te ontdekken.

Amerikaanse frisdranken

aw-root-beerAmerika is het land van de frisdranken. Het zal dan ook niet lang duren vooraleer je tijdens een beetje aan een plaatselijke supermarkt een beetje wordt overwelmt door de enorme keuze waar je op vlak van frisdranken over beschikt. In principe zijn alle merken die we hier ook kennen aanwezig, maar het aanbod aan smaken is veel uiteenlopender en diverser. Bovendien zijn er in de Verenigde Staten ook een aantal frisdranken terug te vinden waarvan de kans groot is dat je er nog nooit eerder van hebt gehoord. Een bekend voorbeeld op dit vlak is het zogenaamde Root Beer. In tegenstelling wat de naam reeds laat vermoeden gaat het hierbij niet om echt bier, maar om een frisdrank die uiteraard alcoholvrij is. Het wortelbier beschikt over een bijzondere smaak waar je even aan moet wennen, maar toch weet ze veel reizigers al snel te overtuigen. Een soortgelijke frisdrank is de Cream Soda. Ze vertoont sterke gelijkenissen met Root Beer, maar beschikt toch over een enigszins verschillende smaakervaring. Ook deze frisdrank is het ontdekken dan ook zeker waard.

Enorme keuze aan sauzen

De liefde van Amerikanen voor frisdranken is groot, maar hun liefde voor sauzen is zo mogelijk nog groter. Bereidt je dan ook gerust voor om een aanbod aan sauzen die je nooit voor werkelijk had durven houden. Amerikanen nemen het uitkiezen van de saus voor bij hun gerecht bovendien zeer serieus. Ze moet niet alleen de perfecte combinatie vormen, daarnaast moet ze ook nog eens in lijn liggen met de persoonlijke verwachtingen van de persoon die het gerecht gaat opeten. De één is wat dat betreft meer fan van een zoete saus terwijl de ander dan weer wat extra pit in zijn of haar gerecht wil brengen. Hoe dan ook, welke smaak van saus jouw voorkeur ook mag hebben, ze zijn op de Amerikaanse markt allemaal terug te vinden!