19-06-2023 :: Dit moet je regelen voor jouw Amerikaanse rondreis!

Een rondreis door Amerika staat bij velen hoog op hun bucketlist. Heb jij besloten om eindelijk de droomreis van je leven te maken? Dan zijn er enkele zaken die jij vooraf aan jouw prachtige reis moet regelen. Dankzij deze lijst ben jij ervan verzekerd dat jij alle zaken hebt geregeld voordat jij vertrekt. Zo kan je zorgeloos genieten van jouw lang gekoesterde rondreis!

ESTA aanvraag

Een belangrijk punt wat je vooraf hoort te regelen, is jouw ESTA aanvraag. Doe je dit niet? Dan kom jij Amerika niet in. Gelukkig hoef je geen paniek te krijgen, een ESTA aanvragen is namelijk erg gemakkelijk. Weet jij eigenlijk niet precies wat een ESTA is? Dat is erg begrijpelijk, maar gelukkig geen ramp. Een ESTA registratie zorgt namelijk dat jij Amerika binnenkomt. Een ESTA voldoet als je 90 dagen of korter in Amerika verblijft. Blijf je langer? Dan moet je een Visum aanvragen.

Een verzekering

Het afsluiten van een goede reis- en zorgverzekering voor jouw vertrek is een absolute must als je naar Amerika gaat. De medische kosten kunnen in Amerika namelijk snel oplopen. Het is daarom ook echt aan te raden om hier vooraf een goede verzekering voor af te sluiten. Vraag desnoods advies bij een verzekeringsmaatschappij. Wij raden het af om zonder verzekeringen naar Amerika te reizen.

Regel een creditcard

Misschien heb je er al een, misschien is jouw rondreis wel de reden dat je hem aanschaft. Hoe dan ook, de creditcard is onmisbaar als jij naar Amerika vertrekt. Zo kun je in veel winkels alleen betalen met een creditcard. Ook accommodaties en autoverhuurbedrijven willen vaak dat jij met een creditcard betaald. Mocht jij namelijk schade aan hun spullen veroorzaken, dan kunnen zij de borg inhouden. Als jij netjes verhuurde items weer teruggeeft en achterlaat, krijg jij wel weer gemakkelijk de borg teruggestort.

Verdiep je in de verkeersregels

In Amerika zijn veel zaken net wat anders dan in Europa. Zo ook de verkeersregels. Zo staan de afstanden in mijlen aangegeven in plaats van in kilometers. Wat het nog ietsjes lastiger maakt is dat alle regels tussen de verschillende States kunnen verschillen. Lees je daarom ook goed in op de verkeersregels van de State waar jij heen gaat. Een ander punt is goed om te kijken naar de snelheidsregels. In Amerika worden er namelijk goed veel snelheidscontroles uitgevoerd. Je goed inlezen op de toegestane snelheden kan dan ook handig zijn.