Washington D.C.

Washington D.C. is één van de populairste steden van Amerika onder Belgen en Nederlanders. Elk jaar opnieuw zijn er dan ook een groot aantal landgenoten die er voor kiezen om een bezoek te brengen aan het legendarische, politieke machtcentrum. Wanneer je voor het eerst een bezoek brengt aan de Amerikaanse metropool val je van de ene, verrassing in de andere. De indruk die deze stad op je nalaat is zo groot dat je denkt dat je het mooiste van de VS, of in ieder geval de oostkust reeds hebt gezien… dat blijft waarschijnlijk zo tot je Washington D.C. bezoekt. De Amerikaanse hoofdstad mag dan wel specifiek zijn opgericht met als doel om te fungeren als politiek machtcentrum, dat neemt niet weg dat er op vandaag voor de toerist heel wat bijzonders te ontdekken valt.

Interessante bezienswaardigheden in Washington D.C.

Wanneer je overweegt om een bezoek te brengen aan Washington D.C. raden we je aan niet zomaar snel even deze stad door te reizen, maar er daadwerkelijk de nodige tijd voor uit te trekken. Washington D.C. is immers niet voor niets één van de meest machtige steden in de wereld van waaruit zeer belangrijke beslissingen worden genomen. Er zijn in deze stad dan ook tal van verschillende bezienswaardigheden te bezoeken die misschien enigszins tot de verbeelding spreken, maar daardoor niet minder interessant zijn om te bezoeken, in tegendeel. Enkele van de plaatsen die je beslist zal willen bezoeken en op de gevoelige plaat zal willen vastleggen zijn The White House, het US Capitol en de National Hall. Buiten deze bezienswaardige locaties zijn vooral de vele monumenten bij het grote publiek bekend. Ook hiervoor zal je de nodige tijd willen voorzien, niet in het minst omdat er zeer veel verspreid over de Amerikaanse hoofdstad zijn terug te vinden.

De stad van de monumenten

Het bekendste monument van Washington D.C. is uiteraard het ‘Washington Monument’. Deze 169 meter hoge toren kan in tegenstelling tot wat veel mensen denken wel degelijk worden bezocht. Het bezoeken van het monument mag dan wel gratis zijn, dat neemt niet weg dat je eerst kaartjes moet gaan halen in de Washington Monument Lodge. Dat kan een probleem zijn, want op drukke dagen zijn ze zo de deur uit. Wil je er zeker van zijn dat je dit wereldwijd bekende monument kan bezoeken en dat je bijgevolg kan genieten van het ongeëvenaarde uitzicht vanaf het observation deck? In dat geval kan je er altijd voor kiezen om je tickets op voorhand en tegen een kleine vergoeding online te bestellen.

Hoe interessant en indrukwekkend het Washington Monument met haar uitzicht ook mag zijn, het spreekt voor zich dat Washington D.C. nog heel wat andere monumenten huisvest die je gezien moet hebben. Verschillende van deze monumenten doken door de jaren heen reeds meermaals op in menig aantal Amerikaanse film of serie. Denk hierbij dan ook aan de National World War II Memorial, de Martin Luther King Jr. Memorial en uiteraard mogen we ook de ronduit indrukwekkende Lincoln Memorial niet over het hoofd zien. Het spreekt voor zich dat deze monumenten slechts het puntje van de ijsberg zijn. Verder op deze website worden alle monumenten nog meer in detail besproken.

Zeer uitgebreid aanbod aan winkels

Washington D.C. laat je met al haar bezienswaardigheden en interessante musea zoveel cultuur opsnuiven dat je wel eens een kleine pauze kan gebruiken. Op dergelijke dagen kan je er voor kiezen om enkele van de vele winkels in de Amerikaanse hoofdstad te ontdekken. Het district Georgetown is op dit vlak bijvoorbeeld een echte aanrader. Deze staat er om bekend heel wat hippe winkels te huisvesten die bovendien geschikt zijn voor ieders budget. Ben je eerder toch op zoek naar wat exclusievere kleding of wil je gewoon kunnen winkelen in pure luxe? In dat geval kunnen we je aanraden om een bezoekje te brengen aan Chevy Chase. Let wel, een goed gevulde portefeuille is hier noodzakelijk!

Neem een duik in het nachtleven van Washington D.C.!

Verblijven in Washington D.C. is niet compleet zonder een duik te hebben genomen in het bruisende nachtleven. Een belangrijk detail om rekening mee te houden is dat dit nachtleven zich in tegenstelling tot bij de meeste andere Amerikaanse steden niet afspeelt in het centrum, maar wel in de buitenwijken. Wil je eens stevig de bloemetjes buiten zetten? In dat geval is het beslist een aanrader om dit te doen in de wijken Capitol Hill, Georgetown of Adams Morgan. Let op, hou er rekening mee dat Amerikanen zeer streng zijn voor wat de leeftijd van jongeren betreft in een club. Ben je geen 21? Dan kan de toegang je worden ontzegt. Alcohol wordt sowieso niet onder deze leeftijd geserveerd. Ben je wel 21 jaar of ouder? Geniet dan vooral met volle teugen van alles wat het nachtleven van Washington D.C. te bieden heeft!