Creditcard gebruiken in Amerika

Ondanks het feit dat mensen België ook steeds vaker hun creditcard beginnen te gebruiken is dit nog steeds niets vergeleken met Amerika. In de Verenigde Staten kan dan ook nagenoeg alles met de creditcard worden betaald. Betalen met je creditcard zorgt er verder voor dat je eigenlijk nooit cash geld bij dient te hebben (behalve voor het geven van sommige fooien misschien). Ga jij binnenkort op vakantie naar Amerika en wil je gebruikmaken van je creditcard voor het betalen van kleine, maar ook grote aankopen? Dan zal je al snel merken dat dit absoluut geen enkel probleem is, in tegendeel!

Een zeer eenvoudig betaalmiddel

Tijdens je vakantie naar Amerika zal je ongetwijfeld niet voor het eerst gebruikmaken van je creditcard. Bijzonder veel mensen maken er zelfs in eigen land bijna dagelijks gebruik van, onder meer wanneer ze online aankopen gaan doen. Het is belangrijk om te weten dat het gebruik van je creditcard in Amerika altijd en overal wordt geaccepteerd. Of je nu een grote aankoop wil betalen of je gewoon enkele kleine dingetjes hebt aangekocht, ze betalen met je creditcard is werkelijk geen enkel probleem! Heb toch op een zeker ogenblik wat (extra) cash nodig? Vergeet dan niet dat je altijd nog de mogelijkheid hebt om geld uit de muur te halen met je creditcard. Pas wel op, hier worden extra kosten voor in rekening gebracht.

Veiliger dan betalen met cash geld

Er zijn door de jaren heen tal van verschillende maatregelen genomen die er voor moeten zorgen dat betalen met een creditcard een stuk veiliger is in vergelijking met vroeger. Dat is ook echt zo. Wanneer je geen cash geld moet afhalen en bij je moet hebben kan je het namelijk ook niet verliezen. Ben je, je creditcard kwijt of is hij gestolen? Dan kan je meteen Card Stop contacteren waarna de kaart en alle nieuwe betalingen worden geblokkeerd. Het mag dan ook duidelijk zijn dat betalen met je creditcard in Amerika zeker en vast veilig is.

Creditcard wordt echt overal geaccepteerd

Heel wat Amerikanen hebben echt nooit cash geld in hun portefeuille zitten. Het is in Amerika dan ook heel normaal om zelfs kleine aankopen te betalen met je creditcard. Of je nu met andere woorden grote boodschappen doen in de plaatselijke supermarkt of je gewoon fles root beer gaat kopen, men zal er absoluut niet vreemd van opkijken wanneer je dit kleine bedrag wenst te betalen met behulp van je creditcard.

Pincode nagenoeg altijd verplicht

In een poging om betalen met een creditcard nog veiliger te maken kiezen het merendeel van de winkels, maar ook restaurants en andere aangelegenheden er voor om een pincode te verplichten. Zorg er dus voor dat je deze altijd kent vooraleer je naar Amerika vertrekt. Is dat niet het geval? Vraag dan tijdig een nieuwe aan zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Ook indien je geld met je creditcard in Amerika wenst af te halen is hiervoor altijd een pincode vereist. Controleer bovendien voor afreizen ook of de geldigheidsdatum van je kaart niet is verstreken en of je de kaart op de achterzijde hebt gehandtekend. Is dit alles inorde? Dan staat helemaal niets je nog in de weg om tijdens je vakantie in Amerika met creditcard te betalen!