Colorado

De Amerikaanse staat Colorado is de enige van alle staten van de Verenigde Staten die in haar totaliteit meer dan 1.000 meter boven de zeespiegel is gelegen. Het zal je niet verbazen dat de hoogste piek van deze staat is gelegen in de Rocky Mountains. Ze bevindt zich op een indrukwekkende 4.401 meter hoogte en luistert naar de naam ‘Mount Elbert’. Colorado is sowieso de staat waar je als bezoeker wordt geconfronteerd met tal van verschillende indrukwekkende bergtoppen. Er zijn in totaal dan ook meer dan 54 toppen terug te vinden die tot boven de 4.200 meter reiken. Ben jij wel iemand met een voorliefde voor bergachtige gebieden die je niet alleen kennis laten maken met een sublieme natuur, maar waar je bijvoorbeeld tijdens de wintermaanden ook nog eens heerlijk in kan wintersporten? Dan is de Amerikaanse staat Colorado ontdekken voor jou ongetwijfeld een absolute aanrader!

Ontdek Denver, de hoofdstad van Colorado

Colorado staat bekend als een staat waar je het wilde westen nog kan proeven en beleven. De hoofdstad Denver combineert dit klassieke gegeven met een moderne twist. Het centrum van de stad heeft bijvoorbeeld veel weg van een absolute metropool. Niet in het minst de vrij indrukwekkende skyline is hier verantwoordelijk voor. Begeef je, je evenwel buiten het centrum van Denver, dan krijg je te maken met een compleet ander straatbeeld. Je waant je misschien zelfs even in een klein, Amerikaans dorpje. Jaarlijks is Denver verder het decor voor het uitnodigende festival genaamd ‘Colorado Music Festival’.

Welkom in Colorado Denver

De hoofdstad van de Amerikaanse staat Colorado vormt verder een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan één van de verschillende wintersportgebieden die in de omgeving zijn terug te vinden. Denk op dit vlak bijvoorbeeld aan het populaire skioord Breckenridge. Deze is terug te vinden op zo’n anderhalf uur rijden van Denver en biedt je niet alleen heel veel mogelijkheden om te skiën, maar bovendien ook nog eens een ronduit bruisende après-ski! Als liefhebber van de wintersport is een bezoekje aan dit relaxte mijnstadje dan ook beslist een aanrader te noemen.

Wintersporten in Aspen en Vail

Heb je er geen probleem mee om nog iets verder te rijden om andere wintersportgebieden van Colorado te ontdekken? In dat geval kunnen we je alleen maar aanraden om even de rit naar Aspen te maken. Dit wintersportgebied is bijzonder populair en dat zelfs ook onder bekende Amerikanen. De kans dat je hier zomaar op de piste vertoeft samen met een bekende Amerikaanse acteur of bijvoorbeeld je favoriete zangeres is dus altijd bestaande. De bergen van Aspen staan er bovendien om bekend tijdens de winterperiode bedekt te zijn met een dikke laag sneeuw waardoor je hier nog het echte wintergevoel kan ervaren! De hoge ligging in de Rocky Mountains zorgt niet alleen voor sublieme uitzichten, daarnaast geniet je hier ook van een sneeuwgarantie waar je met name in de Alpen alleen maar van kan dromen. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer Belgen er voor kiezen om hun wintersportvakantie langer te maken en door te brengen in Amerika.

Bezoek en ervaar de Rocky Mountains!

Colorado staat als Amerikaanse staat uiteraard vooral ook bekend omwille van de aanwezigheid van het Rocky Mountain National Park. Tijdens de winter is de omgeving van dit nationaal park sprookjesachtig wit, maar ook tijdens andere seizoenen in het jaar valt er een unieke schoonheid op te merken die menig ervaren reiziger doet snakken naar adem. Niet alleen kan je in dit nationale park genieten van uitmuntende vergezichten, daarnaast ga je op zoektocht naar prachtige en hooggelegen meren, kan je zomaar oog in oog komen te staan met wilde beren en zie je hier en daar ook wat elanden voorbij komen. Wil je echt kunnen genieten van het best mogelijke zicht over de Rocky Mountains? In dat geval is de klim overwegen naar Mount Elbert beslist de moeite waard. Eén ding staat in ieder geval vast, een bezoek aan Rocky Mountain National Park mag beslist niet op jouw planning voor een rondreis doorheen Colorado ontbreken.

Rocky Mountains in Colorado skien-in-colorado

Mesa Verde National Park

Het is natuurlijk zeer begrijpelijk, maar ergens ook wel een beetje triest dat het overgrote merendeel van de aandacht van reizigers in Colorado gaat naar Rocky Mountain National Park. Iets zuidelijker is namelijk ook het Mesa Verde National Park terug te vinden. Het bijzondere aan dit park zijn ongetwijfeld de 600 oude rotswoningen die in het verleden werden bewoond door de zogenaamde Pueblo Indianen. Algemeen worden deze rotswoningen bestempeld als één van de belangrijkste archeologische vondsten van Amerika. Ook een bezoek brengen aan het Mesa Verde National Park mag dan ook niet over het hoofd worden gezien!

Colorado, een echt leuke staat met veel natuurpracht

Colorado is één van de Amerikaanse staten waarvan kan worden vastgesteld dat ze bij Belgen en Nederlanders altijd al over een indrukwekkende populariteit heeft beschikt. Dit is ook helemaal niet zo vreemd. Jaarlijks zakken heel veel reizigers (niet alleen uit onze landen, maar ook uit andere regio’s in de wereld) naar deze staat af om er bijvoorbeeld hun wintersportvakantie door te brengen of om kennis te maken met de bijzondere hoofdstad Denver. Omwille van welke reden jij ook overweegt om een vakantie te boeken naar het Amerikaanse Colorado, je zal merken dat deze bijzondere staat heel wat moois te bieden heeft waardoor je er maar wat graag nog een tweede keer zal willen terugkomen.