Golden Gate Bridge in San Francisco

Een bezoek aan de Golden Gate Bridge staat op het verlanglijstje van elke reiziger die San Francisco aandoet. Dat is ook niet zo vreemd, want door de jaren heen is de Golden Gate Bridge uitgegroeid tot de absolute top bezienswaardigheid van de stad. Deze enorme hangbrug verbindt de stad met het nabijgelegen Marin County. Ze opende haar deuren in het jaar 1937. Naar schatting zijn er zo’n 110.000 mensen welke elke dag opnieuw gebruikmaken van de vuurrode, opvallende brug. Wil jij ook graag San Francisco bridge bezoeken? Hou dan zeker rekening met de informatie zoals aangegeven op deze pagina!

Een bezoek brengen aan de Golden Gate Bridge

Het spreekt voor zich dat de Golden Gate Bridge in San Francisco zoveel meer is dan alleen maar een gewone brug. Natuurlijk vormt ze de overgangsweg tussen de stad en Marin County, maar dat is niet alles. Heel wat bezoekers van San Francisco willen graag meer te weten komen over de geschiedenis van het indrukwekkende bouwwerk. Geldt dat ook voor jou? In dat geval is het aan te raden om een bezoek aan de Golden Gate brug te combineren met een bezoek aan Golden Gate Park. Je kan in het park allerhande informatieborden terugvinden welke je meer vertellen over de geschiedenis van deze adembenemend mooie brug.

Wanneer je de San Francisco bridge gaat bezoeken spreekt het voor zich dat je ook graag een mooi aandenken zal willen hebben. Dat is perfect mogelijk. Heel wat toeristen willen dan ook koste wat het kost op de foto met de impressionante brug. Een uitgelezen locatie hiervoor is Fort Pointe. Dit fort is gelegen onder de brug en biedt een werkelijk zeer mooi uitzicht op het bouwwerk. Ook menig aantal professionele fotografen hebben de brug van hieruit door de jaren heen op de gevoelige plaat vastgelegd!

Fietsen over de San Francisco Bridge

Een bezoek brengen aan de Golden Gate van San Francisco kan op verschillende manieren gebeuren. Heel wat toeristen vinden het echter fantastisch om over de brug te fietsen. Wil jij ook graag een fiets huren voor je bezoek aan de Golden Gate Bridge? In dat geval kan je deze huren op Pier 39 van de zogenaamde Fisherman’s Wharf. Vanaf deze locatie is het slechts een klein stukje fietsen naar de brug. Ben je daar eenmaal aangekomen? Dan kan je niet alleen rekenen op een prachtig uitzicht op de skyline van San Francisco, maar ook op het gevangeniseiland Alcatraz.

Ben je de brug over gefietst en heb je nog wel een beetje extra kracht over? In dat geval is het aan te raden om nog even door te rijden, meer bepaald naar het plaatsje ‘Sausalito’. Het is namelijk vanaf deze locatie dat je een veerpont kan nemen welke je mee terug neemt naar Fisherman’s Wharf. Sausalito zelf is overigens ook best een bezoekje waard. Dit knusse havenstadje beschikt dan ook over enkele erg leuke restaurants waar je een hapje kan eten vooraleer aan boord van de ferry te stappen.

Hoeveel tol moet je betalen voor de Golden Gate Bridge?

Heb je helemaal geen zin om over de Golden Gate Bridge te fietsen? In dat geval kan je er natuurlijk ook gewoon over rijden met je auto of camper. Daar waar fietsen over de brug gratis is moet er voor een rit met de auto of camper wel degelijk tolgeld worden betaald. Dit tolgeld wordt volledig elektronisch in rekening gebracht. Vraag bij een auto huren altijd na hoe dit precies is geregeld. Doorgaans heeft men de auto hiervoor reeds aangemeld, maar er zijn wel degelijk uitzonderingen. Voor het verlaten van de stad betaal je geen tolgeld. Wil je San Francisco in rijden? Dan kost je dat op moment van schrijven 7,75 dollar.

Vaak gestelde vragen over de Golden Gate Bridge

Het iconische karakter waar de Golden Gate San Francisco over beschikt zorgt er voor dat veel mensen met enkele vragen kampen. Wij hebben de belangrijkste vragen voor je verzameld en op een rijtje gezet.

Hoe lang is de Golden Gate Bridge in San Francisco?

De Golden Gate Bridge beschikt over een totale lengte van 2.737 meter. Ze heeft bovendien een hoogte van 227 meter.

Waar ligt de Golden Gate Bridge precies?

De Golden Gate Bridge is een hangbrug welke over de Golden Gate zeestraat hangt. Ze vormt daardoor de opening van de Baai van San Francisco. De San Francisco Bridge maakt niet alleen deel uit van de U.S. Route 101, maar ook van de California State Route 1. De brug heeft als belangrijkste functie om het Schiereiland van San Francisco te verbinden met Marin County. Deze is gelegen ten noorden van San Francisco.

Hoelang heeft het geduurd vooraleer de brug was afgewerkt?

De bouw van de Golden Gate Bridge werd aangevat op 5 januari 1933. De finale oplevering van de brug vond plaats in april van het jaar 1937. Tijdens de werkzaamheden werd er een groot net onder de brug gespannen. Er wordt aangenomen dat minstens 19 bouwvakkers door dit net zijn gered. Desondanks is het wel zo dat tijdens de bouw van de Golden Gate Bridge 11 bouwvakkers het leven hebben gelaten. 10 van de 11 stierven bovendien op dezelfde dag.